Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Навіщо потрібні сайти: основні причини для створення сайту


Опубликованно 18.04.2019 03:30

Навіщо потрібні сайти: основні причини для створення сайту

Білл Гейтс сказав: «Якщо вашого бізнесу немає в інтернеті, значить вас немає в бізнесі». Це дуже популярна цитата в світі Сеошників і інтернет-маркетологів, яку багато хто часто згадують, коли підприємець ставить питання: «Навіщо потрібні сайти?»

Можливо, якийсь час тому таке питання не було актуальним, оскільки у людей не було вільного доступу в інтернет. Електронна комерція активно почала розвиватися в 2005-2010 році, тому до 2019-го практично у будь-якого бізнесу є своя площадка в мережі. Сайт

Не дивно, що над першим сайтом попрацював творець Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі, саме він вперше показав світові веб-сторінку. У 1991 році він опублікував на сайті опис самої технології WWW і термінів, що пов'язані з нею. При цьому він описав принципи установки і роботи серверів, а після представив перший браузер.

Перший сайт був каталогом, який використовували в один з університетів. Разом з ним прийшли і такі поняття як гіпертекст і гіперпосилання. Завдяки їм якраз і вдалося далі розвиватися в цьому напрямку. Але тоді небагато розуміли, навіщо потрібні сайти. Різноманітність

З моменту створення першого сайту минуло майже 30 років, за цей час база Всесвітньої павутини розширилася у сотні й тисячі разів, а каталоги поповнилися мільйонами нових сторінок. Перший час люди використовували інтернет для навчання і отримання нової інформації.

Звичайно, зараз ситуація не сильно змінилася, але варто визнати, що інформаційний сегмент доповнився новими видами сайтів. Так, до різних енциклопедій каталогом приєдналися розважальні сторінки, комерційні веб-ресурси.

Але зараз однозначно можна відповісти, навіщо потрібні сайти. З тих пір як вдалося монетизувати всю інформацію, яка надходить в інтернет, роль веб-сторінок переосмислили, а тому стали працювати в іншому напрямку.

Види сайтів

Відразу варто сказати, що багато що залежить від тематики сайту. Наприклад, інформаційні ресурси часто створюють для освітніх цілей. А ось комерційні, як правило, націлені на збільшення продажів і формування бренду.

Якщо ви не розумієте, навіщо потрібен сайт, подумайте спочатку про те, до якого типу він буде ставитися. Власники бізнесу можуть працювати відразу над: сайтом-візиткою; корпоративним; представницький; каталогом продукції; інтернет-магазином; сайтом-квестом; промосайтом.

Звичайно, однозначної класифікації не існує, і на сайт-візитку можуть додати каталог. Тим не менше це саме ті ресурси, які використовують в електронній комерції. Причини

Коли ви визначитеся з типом сайту, який будете створювати, ви зможете визначити для себе ключові моменти в роботі проекту. Іноді цю схему використовують навпаки, розписуючи те, навіщо потрібно створення сайту, і лише на основі відповідей вирішуються за вибором типу ресурсу.

Якими можуть бути причини створення інтернет-сервісу? Тут варто розглядати відразу кілька варіантів: формування бренду; віртуальний офіс; стартова розкрутка; інструмент ведення бізнесу; засіб інформації; ефективний спосіб реклами; структурування роботи; взаємодія з клієнтами.

Звичайно, якісь причини можуть виникнути у вас вже після створення ресурсу, а можливо, ви розберетеся з тим, навіщо потрібен сайт компанії, через кілька місяців після його запуску. Формування бренду

Якщо повернутися до слів Білла Гейтса, то саме формування бренда повинна бути ключовою причиною для вас. Якщо у вас давно є свій бізнес, то ви представляєте всіх конкурентів в своїй сфері. В епоху інтернеті непросто утримувати лідируючі позиції у продажу послуг або товарів, оскільки кожен використовують свої методи для просування.

Сайт - це один з ключових способів розповісти про себе або нагадати. Та й так уже склалося в суспільстві, що якщо відвідувач не знаходить сайт компанії, її імідж різко падає. Але не варто сподіватися, що ресурс, зроблений «лівою ногою» відразу підніме вас в очах потенційного клієнта. Сучасне суспільство досить прискіпливо ставиться до несовременному дизайну сайту.

Віртуальний офіс

Не кожна фірма може відразу обзавестися власним офісом, зареєструвати юридичну адресу та телефон. Багато стартапи починають саме з віртуального офісу, який базується «десь» в інтернеті, а точніше, на сайті.

Завдяки такому ресурсу можна вирішити проблеми з візитними картками. Досить на веб-сторінках вказати контактні дані, час роботи, детальний опис послуг або товарів і ін. Також ви можете помістити на сайт сертифікати або інші документи, що підтверджують якість і чесність вашого бізнесу. Стартова розкрутка

Навіщо потрібен інтернет-сайт? Багато починають розвиток свого бізнесу в інтернеті, а лише після переходять на фізичну адресу. Подібний ресурс легко може допомогти вам знайти своїх клієнтів і розширити поле діяльності.

В даному випадку сайт буде схожий на візитку з зазначенням всіх ваших переваг над конкурентами, а також усією контактною інформацією. Інструмент ведення бізнесу

Мало хто знає, але сайт ефективний не тільки в просуванні компанії. З ним дуже легко контролювати і розвивати бізнес. Але для цього важливо, щоб ресурс був вкрай зручний як для вас, так і для ваших клієнтів, в іншому випадку ефективним інструментом його не назвеш.

Для цього на сайті важливо розмістити всю робочу інформацію, яка буде корисна не лише для клієнтів, а й партнерів, постачальників, рекламодавців та ін Добре буде, якщо програміст пропише вам зручну базу даних, з якої можна буде вивантажити всю необхідну інформацію про замовників.

Залежно від спрямованості вашого ресурсу, необхідно ретельно продумати потрібні інструменти, які б допомагали клієнтам сортувати дані або шукати необхідну інформацію. Засіб інформації

Зараз інформаційні сайти є не найкращим способом заробити в інтернеті, але якщо корисні дані вказані на комерційному ресурсі, працює це все набагато краще.

Якщо ви вирішили створити корпоративний сайт, на якому буде зберігатися вся інформація про вашому бізнесі, то не полінуйтеся розробити сторінку з інформацією про послуги або товар.

Наприклад, ви займаєтеся логістикою. Крім того, що ви вкажете перелік усіх послуг, які ви надаєте, ви можете описати їх, надавши більш широку інформацію. Якщо ж ви до створення тексту підключіть професійного копірайтера, який попрацює з SEO, завдяки таким текстам ви зможете просуватися по різноманітним запитам в інтернеті. Ефективна реклама

Погодьтеся, що власний ресурс - це чудова реклама. І якщо ви не знаєте, навіщо потрібен офіційний сайт компанії, то перше, що приходить в голову, це просування.

За статистикою, третина потенційних клієнтів приходить в компанію через її ресурс. Якщо раніше необхідно було сурмити в ЗМІ про те, що ви десь відкрилися, то зараз з цим стало набагато простіше.

Як правило, сайту вдається окупитися через всього пару місяців його запуску. Але тут, звичайно, існує багато нюансів, які можуть налякати недосвідченого бізнесмена. Наприклад, для того, щоб сайт працював, важливо зробити його правильно, дотримуючись всі хитрощі SEO, в іншому ж випадку він навряд чи збільшить продажі. Структурування роботи

Навіщо потрібен сайт магазину? В цьому випадку все надто очевидно. Завдяки правильному і грамотному ресурсу покупець зможе самостійно знайти товар, його характеристики, вартість і багато іншого. При цьому він також самостійно зможе замовити його, без допомоги консультантів. Раніше ж будь-який клієнт дзвонив в магазин або самостійно відправився за покупкою.

Очевидно, що сайту магазину заощаджує ресурси і час клієнта і вашої компанії. Якщо ви добре знайомі зі своєю цільовою аудиторією, то знаєте, що для них в пріоритеті, а відповідно, будете пропонувати їм все, що вони хочуть. Чим менше у клієнта виникає питань, тим краще ви працюєте.

Взаємодія

Навіщо потрібен сайт для бізнесу? Як мінімум для того, щоб у вас була можливість збирати відгуки та працювати над помилками. Напевно, не знайдеться жодної компанії, яка б задовольнила абсолютно кожного клієнта. Так чи інакше знайдеться хоча б один незадоволений, який буде скаржитися і смикати всіх співробітників.

Щоб не витрачати багато часу на подібні випадки, краще створити на сайті розділ з відгуками, де кожен міг би висловити своє невдоволення або залишити пропозицію. Звичайно, ви зіткнетеся з парою несправедливих відгуків, які були залишені просто невихованими людьми, але найчастіше статистика сайту дасть вам реальну картину на успіх компанії.

Не менш важливим буде і робота з аналітикою ресурсу. При створенні сайту потрібно підключити до нього код одного з відповідних сервісів, наприклад, Google Analytics, а після найняти фахівця, який розбирається у всіх даних і може вказати вам на недоліки і достоїнства вашої роботи. Всі ми в інтернеті

Важко заперечувати, що зараз всі живуть в інтернеті. Так, ми виходимо з дому, гортаючи в маршрутці новинну стрічку на смартфоні, приходимо на роботу, включаючи ПК, знову-таки потрапляючи в інтернет. Хтось з нас проводить в ньому менше часу, хтось- більше, але так чи інакше наше життя тепер вже тісно пов'язана з Всесвітньою павутиною.

Щоб бути постійно в тренді, доводиться прагнути в Мережу, спілкуватися з людьми і знаходити шляхи залучення клієнтів. Тут вже теж величезна конкуренція, незалежно від сфери діяльності, але все ще можна з якісною роботою домогтися більших успіхів, ніж ті, хто зазвичай махає рукою на роботу з сайтом.

Яника Іванова


banner14

Категория: Интернет

Навіщо потрібні сайти: основні причини для створення сайту


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.