- filebox.od.ua - http://filebox.od.ua/ -

Андрей Римарук о перемирии: у тех, кто пишет о зраде в Facebook, нет полного понимания, что происходит на самом деле

Опубликованно 30 Сентября 2021, в 06:10 в разделе Интернет | Нет комментариев.

stemcell

З oпівнoчі 27 липня нa Дoнбaсі пoчaв діяти рeжим «пoвнoгo тa всeoсяжнoгo припинeння вoгню».

Чeргoвe, вжe 29-e з пoчaтку війни нa Дoнбaсі, oгoлoшeння пeрeмир’я стaлo рeзультaтoм дoмoвлeнoсті мінськoї Тристoрoнньoї кoнтaктнoї групи 22 липня.

Нaпeрeдoдні стaрту «рeжиму тиші» відбулaся тeлeфoннa рoзмoвa прeзидeнтa Укрaїни Вoлoдимирa Зeлeнськoгo з прeзидeнтoм Рoсії Вoлoдимирoм Путіним.

Зa її підсумкaми прeсслужби oбox прeзидeнтів видaли нaстільки кaрдинaльнo прoтилeжні рeлізи, щo мoжнa булo б пoдумaти, щo прeзидeнти Укрaїни і Рoсії рoзмoвляли нe oдин з oдним, a з кимoсь іншим.

Oгoлoшeння пeрeмир’я відбувaється нa фoні трaгічнoї зaгибeлі мoрськoгo піxoтинця Ярoслaвa Журaвля тa бoйoвoгo мeдикa Микoли Ілінa, який зaгинув, нaмaгaючись eвaкуювaти тілo пoбрaтимa з пoля бoю.

Ця трaгeдія і цинічнa пoвeдінкa рoсійськиx нaймaнців, які дeкількa днів нe віддaвaли тілa зaгиблиx, дoвeлa й бeз тoгo нaeлeктризoвaний eмoційний стaн суспільствa дo тoчки кипіння.

У сoціaльниx мeрeжax пoчaлa пoширювaтись інфoрмaція прo тe, щo під чaс «рeжиму тиші» у бійців нa фрoнті будуть зaбирaти збрoю, щo oфіцeри стaнуть «зaгрядoтрядaми» пeрeд сoлдaтaми, щoб ті нe відпoвідaли нa вoгoнь і т.д.

Щoб прoяснити ситуaцію нa Дoнбaсі тa дізнaтися прo нaстрoї нa фрoнті щoдo чeргoвoгo «рeжиму тиші» тa бaтaлій у Фeйсбуці, Укрaїнськa прaвдa пoгoвoрилa з мeнeджeрoм блaгoдійнoгo фoнду дoпoмoги aрмії «Пoвeрнись живим», кoлишнім військoвим Aндрієм Римaрукoм.

Aндрія ми «вилoвлюємo» буквaльнo чeрeз гoдину після приїзду з Дoнбaсу, дe він був вeсь oстaнній тиждeнь. 

Вoлoнтeр слідкує зa пeрипeтіями в сoцмeрeжax, і прaктичнo з сaмoгo пoчaтку нaшoї рoзмoви з прoстoгo зaпитaння «Як спрaви нa Сxoді?» пoчинaє eмoційнo ділитися свoїми врaжeннями прo відмінність між рeaльністю тa віртуaльними бaтaліями.

– Слуxaй, нa Сxoді спрaвді ніякoї зрaди нeмaє. 

– A в штaбі?

– Тогда тaк сaмo. Нaйбільший нюaнс в тoму, щo у нaсeлeння, якe пишe зaрaз цю зрaду в Facebook, нeмaє пoвнoгo рoзуміння, щo відбувaється нaспрaвді.

В пeршу чeргу, ми зaбувaємo, щo ми прoтистoїмo Рoсії і вoюємo з нeю нa двox фрoнтax: цe військoвий нaпрямoк і пoлітичний. Ми дужe бaгaтo гoвoримo прo військoвий, aлe зaбувaємo прo пoлітичний нaпрямoк. 

Ми – і нaші диплoмaти, і прeдстaвники в кoнтaктниx групax – пoвинні пoкaзувaти свoю aктивність. Щo ми відкриті дo діaлoгу, ми гoтoві йти нa пoступки, ми гoтoві, в першу чергу, дотримуватись жорстких правил розведення, режиму тиші. 

Ми показуємо це безграмотный для себе. Ми показуємо це в Європі. І якщо ми цього неважный (=маловажный) будемо робити, європейська спільнота невыгодный буде нам допомагати, приставки не- буде нам сприяти. Вона без труда скаже: «Ага, Україна, ви отнюдь не хочете з ними домовлятись? По сию пору! Ми знімаємо з них санкції!"

І мені б хотілося – це вже у нас 29 перемир’я – щоб у наших політиків з'явилися нарешті яйця, щоб сказати: «Ми виходимо з Мінського процесу. Ми йдемо шукати нові шляхи. Ми готові, відкриті перед діалогу, але Мінський процес без- працює».

29 разів ми це пробували после останні 4-5 років. Він приставки не- працює, цей механізм. У нас вже є офіційна інформація станом для зараз, що режим тиші порушений. Вже відбулося двое обстріли. От і все. 

Політична складова – основна. Ті миряне, які пишуть зараз относительно «зраду», забувають относительно дипломатію. Дипломатія – це дуже тонка річ. Тільки зробив крок вліво, крок в правую сторону – все, від тебе Європейський комбинация відвернеться. Він не если тебе підтримувати.

Наодинці з Росією нас далеко не можна залишати. Ми програємо. Ото і все.

– Останнім когда-никогда у Фейсбуці й справді багато зради...

– Я тиждень був для Сході… Ми зробили колективом дуже чудовий редакция «Мобільний комплекс спостереження». Здебільшого актив займався тепловізійною оптикою…

После цей тиждень я активно працював майже з усіма бригадами, встановлювали камери... І если ти заходиш в Facebook, читаєш поголовно цей срач, я думаю: «Ну-кася, блін». 

Одне гавкання дуже чітко врізалось в пам’ять. Тик-в-тик позавчора в мережі з‘явилася фотографія закривавленого бронежилета. І ця інформація пішла виходити від п’ятьох, шістьох людей. Вони почали писати, що цей бронежилет належить одному з морських піхотинців з 35-ї бригади, а саме – Ярославу Журавлю. Це неважный (=маловажный) так. Тіло Ярослава повернули минус одягу. Взагалі. Як і попередні тіла.

Ця фотографія зроблена в 2018 році получи и распишись Луганщині, в районі населеного пункту Желобок. Бронежилет належав загиблому гірському піхотинцю з 10-ї бригади. 

Яким має бути аморальний рівень людей, щоб кидати це лайно?! Ти гортаєш сторінки, в области репостам бачиш, до якої політичної партії ця людина належить. Починаєш дивитися соответственно друзям – ще більше доказів. 

Я чудово розумію, що цю команду дали їм політтехнологи: «Хлопці, давайте будемо їх валити вал такими жалобливими текстами».

На днях раніше вже говорящі голови кричали в прямих ефірах: «Полковник, что ты, бл***ь, сволочь, будешь в рамы смотреть бойцу, который безграмотный сможет в ответ стрелять, затем что что ты у него пулемет забрал?!». Бл***ь, який пулємьот забрав? Ти шо, в сосну в’***весь?! Як ти у людини, військовослужбовця, можеш штатну зброю забрати? 

Чітко в умовах прописано – вивести з жилих кварталів військову техніку. Якщо в городі стояла БМП, її нужно звідти забрати.

– Через про це якраз детальніше. Одновременно заявлено «всеосяжне перемир’я». Раніше в ці дати, в липні, щороку було неведомо зачем зване «хлібне перемир’я», щоб зібрати врожай помимо великого ризику попасти під роздачу. Що не переводя духу вкладається в це «всеосяжне перемир’я»?

– Ніхто нічого далеко не робить. Від слова «зовсім». Невыгодный копають, не риють отныне, не укріплюють позиції, малограмотный ходять в розвідку, не літають, далеко не розвідують. Не стріляють, безграмотный відкривають вогонь на випередження. Геть постоянно! 

Але чітко сказано Верховним головнокомандуючим, командуючим ООС, генералом Кравченком, що ніхто без- забороняє бійцю відкривати вогонь у відповідь, если його життю щось загрожує. 

Поясню… Навіть велика кількість спостерігачів із складу офіцерів Збройних сил України від рівня генерала предварительно майора, які є по всій лінії розмежування…

– Раніше було багато офіцерів соответственно лінії розмежування?

– Офіцерська історія була, але в меншому складі. Давайте безвыгодный будемо забувати, що «всеосяжне» припинення вогню, яке почалося в 00:00 1 січня 2020 року, його ніхто маловыгодный припиняв. Воно само припинилось, если пішли перші загиблі, перші поранені – і почалось. У нас позиційна війна.

Спостерігач безлюдный (=малолюдный) має права, не може забрати зброю. Він маловыгодный може заборонити командиру взводу чи роти відкривати вогонь у відповідь. Він – спостерігач. 

І, в першу чергу, если вже починають питати – а чого ви відкрили вогонь у відповідь? – він бере получай себе зобов’язання дати доповідь, що був відкритий прицільний вогонь сообразно нашим позиціям. 

Задля збереження життя військовослужбовцям капитан взводу прийняв рішення відкрити вогонь у відповідь. 

Малограмотный приймає Київ рішення, як пишуть в інтернеті, відкривати вогонь. Немає таких закручених схем. 

Рішення относительно відкриття вогню у відповідь приймає патрон бригади, командир батальйону, декурион роти і командир взводу. 

І особисто боєць, якщо він бачить раньше собою, що воно сунеться. Якщо він Водан або їх двоє вставать на за на спостережному посту. Бери них йде розвідгрупа, і вони відкривають вогонь у відповідь. Вони приймають рішення. Ні генерали, ні директор.

– Чим 29-е перемир’я відрізняється, скажімо, від 28-го чи 25-го?

– Нічим, чесно, особливо мені нічим. Тільки тогда з’явилися більш жорсткіші пункти – без- ходити розвідникам і не літати. 

Але, про мене як технічно трошечки підтягнутої людини в цьому питанні... Наприклад, якщо ти злітаєш коптером з нуля, він никак не може пояснити – це ворожий чи без- ворожий. Звідки, хто його запустив? Нема маркировки, що (в злітає ЗСУ, а тут пі***си літають. 

Приближенно, дійсно є наказ – невыгодный літати БПЛА. не намагатися показувати свою присутність у небі малими безпілотними апаратами. Але всі чудово розуміють, і командування относительно це знає – вони мало-: неграмотный заперечують цього – якщо починається обстріл – чуха, моментально в небо, зафіксувати обстріл, і це є доказом того, тебе обстрілюють, а ти відкриваєш вогонь у відповідь. 

І це є доказова становая жила для міжнародної місії ОБСЄ, з якою ми постійно ділимося цією інформацією, ми интересах неї відкриті і ми їй це показуємо…

– І вони скажем само є спостерігачами.

– Звісно. Найцікавіше в цьому питанні – перемир’я вже починає порушуватися, міжнародну місію ОБСЄ станом бери сьогодні не пропустили черезо контрольно-пропускні пункти, щоб поспілкуватися з місцевим населенням. 

А їхні колеги з тієї сторони отнюдь не допускаються на територію либо на ті ділянки, мол мало би відвестися озброєння. І я даю стовідсоткову гарантію, що после день-два-тиждень побачимо в їхніх звітах чергову присутність російської техніки, в такой степени як було декілька тижнів тому отдавать. 

Вони зафіксували, як колона російської техніки перетинає державний отряд з Україною і заходить на окуповану територію, всьо. 

І тоді, если почнеться знов ескалація конфлікту, почнеться чергове "загострення" – у нас це неважный (=маловажный) загострення, це позиційна війна, давайте говорити правді у вічі – если знов збереться нормандська четвірка, ОБСЄ вже если виступати як свідок. 

Скажуть, неизвестно зачем, у нас від України багато доказів, а окуповані території – соответственно-перше, не є учасниками і вони нічого ОБСЄ неважный (=маловажный) надали. У нас знову преимущество і невеличка перемога на політичній сцені війни. 

– Вплоть до політики ми ще повернемося. Я побачив, що получай цьому перемир’ї ще з’явилися наші миротворці, направлені для передову. Розкажи докладніше, що це означає.

– Я сьогодні потом від одного свого знайомого чув, як він говорив насчет цих миротворців, обкладав їх дуже такими негарними фразами… Розповідаю – це безлюдный (=малолюдный) миротворці, це офіцери Збройних сил України. 

Це миряне, які служать в оперативних командуваннях – «Північ», «Схід», «Південь» – які у свій часы мають досвід і були следовать кордоном як миротворці, але вони є офіцерами Збройних сил. 

Вони у складі оцих спостерігачів, які розповзлись точно по всій лінії розмежування. І в них є досвід – коль тебе провокують, коли тебе мало-: неграмотный провокують. 

І саме головне: наприклад, сьогодні відбувся обстріл населеного пункту Водяне, мол стоїть морська піхота. 

Гіпотетично допускаємо, що хлопчина стоїть получай взводі, він знервований, і десь после этого біля нього офіцер-миротворець. А вслед за этим, де постріл лунає в нашу сторону, хлопці в минуту отвєтку таку дають, що може бути тиждень, що навіть пульки з пістолета приставки не- вилітають (сміється). 

Вони немного погодя сєпарам навалють просто офігенно. С сьогодні стріляли просто в такой мере хаотично, над позиціями, це є провокуючий вогонь. Якби стріляли ровно по позиції, а не на позицію, о, тоді вже відкривається вогонь у відповідь.

– Звідусіль лунає, що ці офіцери, які мають досвід миротворчих операцій, направлені получи и распишись Донбас, щоб не давали нашим бійцям відповісти. Навіть звучить си фраза як «заград-отряди»...

– Це все на свете брєд. У мене фінальний акорд був получи Сході у ці вихідні. Я в суботу проїхав пів лінії розмежування, заїжджав майже в кожен батальйон. Я бачив цих офіцерів – хтось стояв получай ропі, хтось на вопі (ротні та взводні опорні пункти – УП), хтось у батальйоні... 

Мені приємно було бачити, если стоїть без діла, йому немає чим зайнятися, він мусить спостерігати, і каже: «Номерок, пацани, давайте я вам допоможу зброю почистити». Я капельку сльозу не пустив. 

Пирушка там їм продукти быть беременным, той там сидить, у ротного безвыгодный получається з картою – допомагає йому карту малювати. 

Блін, Збройні сили України – це одна марш. 

Я не розумію, як у людей виходить однією рукою просити для допомогу армії й казати – ой, засим наші, перемога, захопили нове деревня, просунулись на кілометр, молодці! А переправляться (через реку) певний час, а другою рукою їх сварити. Ну-кася, бля*ь, якесь раздвоєніє лічності получається.

– Я приблизно можу зрозуміти після історії з Ярославом Журавлем, чому емоційно группировка суспільства такий, що після того, що відбулось і доволі слабкої реакції влади, так може бути…

– Слухай, в ситуації з цим бронежелетом, я би погодився, що табор емоційний. Але коли ти бачиш слід політичний, я неважный (=маловажный) погоджуюся.

– Тобто ти думаєш, що виключно політики намагаються розігнати цю всю історію ще більше?

– Я малограмотный розумію, навіщо хайпувати? Блін, хлопці 29-й изредка (!!) 29-й раз заходять у нагрузка тиші, у всеосяжне перемир’я, бл**ь. Називайте, як хочете, але це є війна. 

29 разів суспільство хайпує, темпує – зрада спустя некоторое время, продали Україну, капітуляція, очко-мотика! А через два тижні для них забули, тому що всьо – состенуто знизився. 

Хлопці, безусловно, посварили нас, пішли. Вони продовжують убивати пі***асів, с і всьо. 

Треба вчити військових, які вже 29 однова заходять у режим тиші, як їм воювати? Я не переводя духу говорю про командний склад, діючий руководящий орган ООС, командирів бригад, які дальше буцімто віддали наказ забрати в когось кулемет, щоб він отнюдь не стріляв…

– Конец ж таки, у ситуації з Журавлем і медиком реакція влади була доволі дивною. Самочки ця історія справді виглядає настільки жахливо, що реакція мала б бути, а реакція була доволі слабкою. Реакція влади була така, наче: «Хлопці, тайно-тихо, давайте, у нас тутовник перемир’я, і тому не переводя духу не до реакції сверху такі історії».

– Дивись, я неважный (=маловажный) дуже сильно люблю чіпляти владу, тому що влада – це політика, а спустя некоторое время, де політика – ми вже говорили оборона це сьогодні – політика буває такою аморальною, що хочеться піти і маловыгодный дати в морду, а поставити давно стінки і розстріляти за аморальність, ради топтання на пам’яті бійців.

Чому така була реакція влади – мене далеко не цікавить, мене більше цікавить ситуація в ООС. Я людина, яка пройшла війну, сделано понад 4 роки як співробітник фонду, допомагаємо, у мене завдання допомогти хлопцям. 

Панихида – я буду допомагати інформаційно, хоча я безлюдный (=малолюдный) зобов’язаний, надо – я буду ще більше сидіти, вкладати своїх сил, щоб придумати ще якісь нові технічні засоби. 

Мені здається, я собі гіпотетично допускаю, що кончено, що влада ні работать без устали, вона бачить: «влада щось зробила – испытание, пі*дюліна полетіла, знов щось зробила – пі*дюліна полетіла». Вони, мабуть, потихесеньку-потихесеньку собі навчаються і «чим менше реагуєш держи пі*дюліну – тим менше реакції если».

Я тобі даю гарантію, цей хайп навколо всеосяжного перемир’я ще вторник-два протримається, і потім друга хвиля если, коли буде перший поранений, перший загиблий. Завжди где-то завершувався любий режим тиші, любий.

– Якщо до встречи-який режим тиші закінчується саме таким чином, і військові для це знають, виникає питання: навіщо він потрібен?

– Хлопці продовжують робити свою роботу, вони ж безвыгодный можуть звідти взяти і піти.

– Я маю получи увазі навіщо йти для ці перемир’я?

– Оборона це ми з тобою говорили сверху самому початку. Владі потрібно мати яйця, щоб потім по мнению завершенню цього – ага, ми побачимо, що цей распорядок, всеосяжне перемир’я, без- працює, ця домовленість невыгодный працює – вийти і сказати: «Мінський процес маловыгодный працює, до побачення, давайте домовлятись, давайте з нового початку».

Якщо Європа скаже: «Истинно, давайте», це если Україна, Франція, Німеччина, якщо ще підтримає США – Росія почне програвати. Якраз саме цей минута треба мати яйця, щоб сказати: «остановись!, Мінський процес не працює, Мінськ тормоз!».

– От якраз относительно «стоп Мінськ». Як військові ставляться предварительно дипломатів?

– Завдання військових – захищати Україну і вбивати рускіх, всьо (сміється). Завдання дипломатів – штуркати цю владу в заднє місце і прискорювати казати: "Мінськ – замереть!"

– Знову ж таки, військові багато говорять, окклюзия – штука така, мол багато… 

– Слухай, з військових почався оцей хайп «у нас забірают пулімьоти», тому що ми всі різні люд. 

У когось характер міцніший, у когось слабший. Комусь вообщє соответственно барабану фейсбук, новості, телевізор. Він тільки плестись до командира – слиш, нафіга мені праздник покемон, дай мені дишака, надоїло з цим пістолетом подвигаться, розумієш?

А є такі, сидять в армії, безвыгодный вилазять з того фейсбука і а там жаліються, типу: «А-я-яй, їсти безграмотный дали», чи ще щось – ПТУР у мене забрали. Та нічо в тебе малограмотный забрали!

– Звідки взялось це – «у вам будуть забирати автомати»?

– Я невыгодный знаю, чесно. Я не знаю, звідки це пішло. Мені взагалі досить цікаво, чому для це почали говорити та оборона те, що «умбон муха, заборонили літати». 

Я встидаюсь спитати, а мол ви були, коли опублікували цей патент, де чітко вказано, що безвыгодный можна літати? Де ви були? Чому ви хайп далеко не піднімали ще тиждень тому, чи коль то засідання було?

– Дайте поговоримо про відведення. Що з ним відбувається?

– Мені дуже цікаво, чому прийнято таке рішення – всеосяжне перемир’я, а мало-: неграмотный розведення військ на якихось окремих ділянках. Це дуже цікаве питання. 

У мене є пару версій. Согласно-перше, розведення на чергових ділянках ми побачили. Як вже показує обучение, це не працює. Я одним заходом говорю, наприклад, про Золоте, і после Волновахою – акватория Богданівки. Не працює.

– Взагалі?

– Взагалі. Тому що від зони розведення робиш отак через чікс (робить крок вбік – УП), і отут через починають кулі літати, неуд метри відходиш. В офіційних звітах ОБСЄ, офіційних повідомленнях штабу ООС з періодичною активністю ми бачимо, що йде обстріл із зони розведення. Ото і все. 

Розведення малограмотный працює. 

Розведення може статися тільки тоді, если буде Росією прийняте чітке рішення – всьо, ми здайомся, ми покідаєм Донбас. 

Тільки тоді, коль наша розвідка доповість – чікс, з цієї ділянки виїхало 8 танків, 12 БМП, артилерія і росіяни пішли, ополчєнци разбежалісь. Всьо, тоді ми відповідно зможемо відтянути. 

Ніхто отнюдь не відводить нікуда техніку. Генерали, наші командири для сьогодні в Збройних силах отнюдь не дураки, вони не будуть ризикувати життям військовослужбовців, забирати міномети, відвозити БМП десь в дальнейшем за ліс. 

Такого ніколи безвыгодный станеться до тих пір, поки росіяни безвыгодный підуть.

– Наприклад, ми доходимо накануне ситуації «стоп Мінськ». І що далі?

– А далі если цікаво, да. І тут вже нужно опиратись на професіоналізм наших дипломатів, які будуть шукати нові шляхи і подавати їх президенту альбо міжнародній спільноті, щоб вирішити це питання. 

І туточки саме головне в гонитві следовать метою – не загубити стратегію і її притримуватись. Тобто має бути чітка стратегія того, що ми зможемо зробити. 

У нас вже є верста (в версту козирів у Нормандському форматі, тобто вибори можливі тільки після того, коль всє рускіє на*уй з пляжа, техніка ушла. 

А щоб вивести всю техніку з окупованої території, ту кількість військовослужбовців – отак с посадити її на броню і вигнати – це займе місяць-півтора. Позабирати всі докази, положим геть все позабирати. 

– Зачистити.

– Бесцельно, зачистити. Це, блін, може маловыгодный місяць і не два, це може зайняти десь і півроку. Тому я приставки не- знаю, чи це швидко станеться.

Заводити получи и распишись кордон міжнародний контингент – теж варіант. Це класно. Який потім если фіксувати «а, всьо, рускі уєхалі» либо «а нє, рєбята, ви заєхалі». Розумієш? 

Питання, хто дасть людей в цей міжнародний категория і яка більш-менш здорова империя відправить людей на отряд, просто на війну, ну-кась будем дивитись правді в очі....

– Выкладывай про емоційний стан. У нас ці емоційні хвилі в основному йдуть якраз при помощи відмінність підходів. Говорять, що Порошенко був «президентом війни», а Зеленський – «председатель миру». І коли кажуть насчет «просто прєкратітє стрєлять», багатьох починає бісити, наганяє негативних емоцій у людей. 

– Є переделка, є стурбованість, потім іде депресія, потім іде сприйняття. Ми якраз единым махом всі в емоції, потім усі підем в депресію, а потім ми по сей день сприймемо.

– Це ми говоримо оборона суспільство. А військо до 2019 року і після 2019 року… 

– Однакове. 

– Тобто емоційно, психологічно получай фронті все на тому ж рівні?

– В действительности однаково. Настрої інколи всередині підрозділу залежать від командира. 

Наприклад, якщо порівнювати командира бригади місяць тому отдавать, він був такий, мотивований, «щас ми дальше сепарам нахлабучім, тут так разхєрачім, тут то». 

Ви що думаєте, що наші хлопці стріляють тільки у відповідь? Вот именно х*й там, от реально. Є загроза, є техніка, яка підійшла вплоть до передка – на*уй артилерія, яка единожды*уяріла всьо, ти знаєш, що твій особовий лабаз живий. 

Там ніхто у відповідь маловыгодный стріляє, там із цими рускими ніхто маловыгодный церемониться. 

Навіщо демотивувати особовий корпуленция? Я цього не розумію. 

Тому я сьогодні питався у деяких командирів – далее хайп, зрада у фейсбуці. А вони: "Та бери**й, я туди не заходжу, у мене на) этом месте свою двіжуха". Через і всьо. Але все ж таки людей демотивує такий посил.

І людей демотивує правила тиші. Одні такі, блін, всьо, устав тиші, не стрєлять, напівпанічний такий настрій. А інші такі – о, зашибісь, встигнемо підготуватись, підремонтуємо, ще щось.

– Що робити з цією демотивацією?

– Да что вы воно по-різному. Армія – це дзеркальне відображення суспільства, Вотан в один. От є зрадо**би, а є нормальні слуги, які потихесеньку, повільно, але впевнено луплять ту стіну, роблять свою роботу. Вотан в один.

– Режим тиші, ти сказав, Вотан-два дні. 

– Неужли він протримався півгодини десь (перше порушення з боку бойовиків було зафіксоване сквозь 20 хвилин – УП).

– 6 років йде війна... Яка вона? Ти можеш охарактеризувати? Ради тих, хто ніколи затем не був.

– Досить тяжке питання, тому що війна постійно змінюється. Я дивився возьми війну як боєць, і я дивлюсь для війну вже як співробітник фонду, як людина, яка постійно шукає якісь нові технічні рішення, щоб допомогти військовим.

Війна починалась у нас сверх безпілотників, без тепловизорів. Армія потім стала сильнішою. Армія з кожним роком стає сильнішою.

І в разі чого, якщо если відкрита повномасштабна агресія з боку Росії, та кількість мотивованих людей, яка прийде в армію, вона вже если професійною, вона вже знає, як стріляти, як розміновувати, як іти в розвідку, як літати, як слухати ворога, як бачити ворога.

І це в нас дуже громадный козир. І Росія це чудово розуміє. Тому вона с ходу думає – активізовувати дії получи Донбасі, відкривати другий поле чи не відкривати. А загроза є. 

Якщо подивитись бери східний кордон, скільки в дальнейшем зосереджено військової техніки Російської Федерації, та кількісна армія, вслед за сотню гелікоптерів, за дві сотні винищувачів. Якщо це разом піде з якоїсь сторони, или навіть з двох, не будем виключати, що це если дуже боляче.

Загроза постійно існує. І постійно потрібно пам’ятати, що в нас в країні війна, і хочемо ми, невыгодный хочемо – ми маємо допомагати армії, ми маємо її підтримувати, а безграмотный сварити, в першу чергу.

– У чому перевага українських військових?

– У мотивації. Ми получи и распишись своїй землі. Нас никак не треба змушувати. 

Наприклад, позаминулого тижня бійці однієї з бригад взяли в полный одного військового. 

І він розказав таку чудову історію, яка відбулася нате околицях Донецька: «Я местного значения житель, работы нету, пришел, по вине раз платят зарплату, да уже платят, сидим тогда на позиции, стрелять нам запрещают, вследствие чего что если мы засим нарушим приказ (а вони спустя некоторое время вахтовим методом на позиції сидять, 4 спустя 4), меня еще оставят возьми 4 дня; а вот эти русские приезжают, разворачивают через некоторое время свои винтовки, СПГ, АГС, настреляют и уезжают, а далее укропы по нам наваливают».

Шпингалет, молодець, спасибо, іди, рішення суду вже є, йому щось вклєпали 18 років, все на свете. Докази чергові є.

Ми мотивовані, нам малограмотный треба пояснювати, за що надобно вбити людину, яка прийшла получай мою землю зі зброєю. А вони, если йдуть, вони йдуть отнюдь не по своїй землі, у них є боязнь. І в нас дуже велика перевага в мотивації. 

І у нас дуже велика перевага в суспільстві. Безвыгодный те, що я сьогодні спостерігаю, а если нас припече. Ми дуже швиденько гуртуємось, і це дуже потужна лесной. 

І я не виключаю, що якщо Росія піде в наступ, у нас вы в лічені дні, два-три-чотири добровольчі батальйони швиденько формуються – перво-наперво і с пєснєй. 

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://filebox.od.ua/

URL новости: http://filebox.od.ua/news/18635/

Copyright © 2024 filebox.od.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.