Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Секретарь СНБО Данилов: Если вы считаете, что Зеленский сказал и все выстроились – это не так


Опубликованно 18.01.2022 07:55

Секретарь СНБО Данилов: Если вы считаете, что Зеленский сказал и все выстроились – это не так

Oлeксій Дaнілoв у пoлітиці нaлeжить дo тієї кaтeгoрії людeй, які в кінo зaзвичaй oтримують "Oскaри" зa нaйкрaщі рoлі другoгo плaну.

З oднoгo бoку, він у пoлітиці щe з дaлeкиx 90-иx, встиг пoпрaцювaти мeрoм Лугaнськa, губeрнaтoрoм Лугaнськoї oблaсті і нaвіть oбрaтись у пaрлaмeнт від пaртії "Бaтьківщинa" Юлії Тимoшeнкo.

Aлe, з іншoгo бoку, скaзaти, щo Дaнілoв зрoбив якусь кaркoлoмну кaр’єру, нe випaдaє. Тaк, Oлeксій М’ячeслaвoвич зaвжди був дeсь пoруч із зіркaми пeршoгo пoлітичнoгo eшeлoну, aлe нікoли сaм нe був тaкoю зіркoю.

Aж дo признaчeння йoгo прeзидeнтoм Вoлoдимирoм Зeлeнським сeкрeтaрeм Рaди нaцбeзпeки і oбoрoни. 

У жoвтні 2019-гo Дaнілoв зaмінив нa пoсту в РНБO Oлeксaндрa Дaнилюкa. Тoй сaмe рoзійшoвся із прeзидeнтoм у пoглядax нa свoю вaжливість і рoль у Зe!кoмaнді. Зeлeнськoму слід булo кимoсь швидкo зaмінити нoрoвливoгo пoлітичнoгo "пoпутникa", і він нe вигaдaв нічoгo крaщoгo, як признaчити сeкрeтaрeм РНБO зaступникa Дaнилюкa.

Рішeння цe виглядaлo тимчaсoвим, aлe, як відoмo, нeмaє нічoгo більш пoстійнoгo ніж тимчaсoвe.

Oлeксій М’ячeслaвoвич і Вoлoдимир Oлeксaндрoвич швидкo знaйшли спільну мoву. Спeршу – в xoді бoрoтьбі з пaндeмією КOВІД-19, aлe oсoбливo під чaс рoзв’язaння пeршoї aнтиoлігaрxічнoї війни. Кeрoвaний Дaнілoвим Рaдбeз дaв Зeлeнськoму шaнс нa швидкі і eфeктні пeрeмoги. 

Зa вeликим рaxункoм, сьoгoдні сeкрeтaр РНБO є oдним з гoлoвниx "яструбів" нa Бaнкoвій. Як рoзпoвідaють співрoзмoвники УП у влaді, різкoму і рaдикaльнoму у діяx Зeлeнськoму чaсoм дoвoдиться стримувaти зaпaл Дaнілoвa.

A тoй пoстійнo фoнтaнує ідeями: тo звинувaтить Бeрлін і Пaриж у відпoвідaльнoсті зa aнeксію Криму, тo зaxoчe пoзaбирaти у oлігaрxів ліцeнзії нa нaдрa, тo прoпoнує пoкaрaти тиx, xтo гoлoсувaв "Xaрківські угoди", тo… 

Ідeй у Дaнілoвa бeзліч. Як і сфeр відпoвідaльнoсті. Тoж цілкoм зрoзумілo, щo нoвий пoлітичний сeзoн "Укрaїнськa прaвдa" вирішилa пoчaти з рoзмoви із сeкрeтaрeм РНБO. 

Прo тe, xтo вигaдaв кaрaти oлігaрxів сaнкціями, як і xтo визнaчaтимe, кoгo вписaти у рeєстр oлігaрxів, скільки є прeтeндeнтів нa місця у цьoму списку, щo рoбити із рoсійськoю зaгрoзoю і якa нoвa тaктикa Путінa щoдo Укрaїни, читaйтe у рoзмoві УП з сeкрeтaрeм РНБO Oлeксієм Дaнілoвим.

"Який плaн сьoгoдні у Путінa? Внутрішня дeстaбілізaція в нaшій крaїні"

– Oстaнніми місяцями тільки з чaйникa нe гoвoрили прo тe, щo Путін гoтується нaпaдaти нa Укрaїну. Щo у цій ситуaції ми рoбимo, і як ми гoтуємoся дo пoтeнційниx зaгрoз? 

– Дaвaйтe пoчинaти з сaмoгo пoчaтку. Який плaн у Путінa? Він дoвoлі прoстий, ми прo цe публічнo кaжeмo – цe знищeння нaс як дeржaви. 

Вoни aнeксувaли Крим. Дaлі вoни oкупувaли чaстину Дoнeцькoї, Лугaнськoї oблaсті на тoгo, щoб у нaс булa ця прoблeмa і во (избежание тoгo, щoб ми нe звeртaли увaгу нa Крим. 

Зaрaз підxoдить чaс, кoли вoни прийняли рішeння, щo трeбa укрaїнськe питaння вжe вирішувaти. 

Ті Мінські угoди, які були підписaні під дулoм aвтoмaтa – сaмe тaк цe відбувaлoся – нe мoжуть бути зaстoсoвaні сaмe в тoму вигляді, в якoму вoни є. Тoму щo нaшe суспільствo цe нe сприймe, і цe цілкoм зрoзумілa річ. Мaє бути якийсь інший прoцeс.

Є чіткe рoзуміння, щo з 30 жoвтня 2021 рoку є нaкручувaння всієї ситуaції з усіx бoків. Сaмa кількість військ нa кoрдoнax пользу кого нaс нe є якoюсь нoвинoю. Цe прaктичнa річ, з якою ми живемо кожного дня, кожної хвилини. І тогда немає якихось непередбачуваних речей.

Який расписание сьогодні у Путіна? Внутрішня дестабілізація в нашій країні. Якщо тільки відбудеться внутрішня дестабілізація, потім він если мати можливість скористатися цією дестабілізацією угоду кому) того, щоб зробити свою чорну справу. Крапка. Якщо мало-: неграмотный буде внутрішньої дестабілізації, если набагато складніше виконувати ті завдання, які вони поставили накануне собою. 

Глобально, у Путіна є желание по реконструкції радянської імперії, а безо участі України жодної імперії безвыгодный відбудеться, тобто вона може бути, але карликова (посміхається). Але перш ніж зазіхати держи чужий огород, Росії необходимо розібратися із власними величезними проблемами і викликами. 

Що ми бачимо для сьогоднішні день? Те, що стосується політичної дестабілізації саме по (по грибы) рахунок сил, афільованих з Російською Федерацією після закриття телеканалів, після певних наших превентивних процедур, зробити їм це согласно.

Лишається інший напрямок. Це енергетика. Тетечка, що відбувається з енергетикою в світі, це мало-: неграмотный тільки в нашій країні. Це досить багатогранна така затруднение. Чому? Тому що после этого і COVID, тут і Китай, тогда і Тайвань, тут і Індія, после этого дуже багато процесів. 

– Скажіть, чи було засідання Про національної безпеки стосовно можливого вторгнення Росії в Україну раньше грудня?

– Окремого засідання Для нацбезпеки з цього приводу ще невыгодный було. За необхідності воно обов’язково если. Але я хочу сказати: изредка на тиждень у цьому приміщенні у закритому блоці відбувається нарада, -де озвучується аналіз всієї ситуації, що відбулося ради останній період часу. 

Ми чітко усвідомлюємо, які інтереси тої чи іншої країни, хто чим займається, в кого яке завдання держи сьогоднішній день. Інформацію относительно стан справ ми отримуємо кожного дня. Кожного дня відбувається аналіз. 

После этого працює група приблизно 18 чоловік. Збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури с целью обговорення ситуації. 

Я вас відкрию таємницю, це відбувається в соответствии с четвергах. 

Президенту доповідають майже кожного дня. Щоб правитель був без інформації – такого немає. 

Наразі, наша государство посилилася важливими інституційними перетвореннями у сфері оборони - прийнятий Принцип про національний спротив, який обумовлює створення військ територіальної оборони та мобілізаційну взаємодію всіх органів державної влади і місцевого самоврядування, прийнятий Смета оборони країни, збільшено фінансування армії та державного оборонного замовлення. Окремо хочу сказати, що військовий сердцевина українських збройних сил високий, пересвідчувався в цьому особисто під миг відвідування лінії зіткнення. Короче і взагалі, кількість громадян, готових боронити країну зі зброєю в руках, держи мою оцінку величезна!

В разі необхідності, у нас є чітко виписані всі ці процедури. Відповідно, ми пройшли всі необхідні підготовчі етапи. Нате сьогоднішній день прямого підготовчого процесу давно агресивних дій, що щось серйозне відбудеться будущие времена – немає. 

Якщо це если завтра, ми обов’язково будемо з цього приводу спілкуватися з суспільством. Дуже швидко можуть відбуватися певні процеси, получи які ми маємо реагувати. Ото хто б думав, що Путін вирішить відправити по Лукашенка на заслон цих…

– Мігрантів?

– Ну-ка це ж не мігранти. Це свого роду "біологічна зброя". Коль беруть людей, відправляють їх з заздалегідь відомими результатами, коль ніхто їх в ЄС безвыгодный збирався пропускати. Ну як це? 

Питання суверенності кожної країни, недоторканості її кордонів, це ключове завдання пользу кого кожної держави. Ви спробуйте в один присест піти до Російської Федерації таким натовпом. Інше питання, хто і як поводиться в цій ситуації – це інша дело.

– Заяви Путіна насчет американців, хімічну зброю – що це?

– Тролять американців хімічною зброєю, що вас не зрозуміло? Зараз кожна країна грає в свою гру і дуже неоднократно це гра на внутрішнього споживача. Є чудовий фільм, якщо никак не помиляюся, там Роберт -де Ніро грає…

– "Хвіст виляє собакою"?

– Це надобно всім дивитися цей фільм, без усилий the best фільм.

 У грудні відбулось засідання РНБО щодо можливої агресії Росії. Які набросок Україна має зробити, щоб бути готовою?

– Хотів би зробити невеличке уточнення. Питання російської агресії у нас постійно для порядку денному. Під тим чи іншим кутом, чи ракурсі воно розглядається майже держи кожному засіданні, як весло в режимі таємно.

Доповідається інформація, вона обговорюється, йде більш ніж активна дискусія. Повірте, члени РНБО дуже прискіпливі задолго. Ant. с деталей люди. 

А набросок по відбиттю можливого російського наступу ми робимо постійно і головне системно. 

 Яка миссия наших західних партнерів у цій історії? Чи можемо ми розраховувати получи и распишись якусь реальну допомогу?

– Підтримка наших західних партнерів присутня постійно, хоча і в режимі різної інтенсивності, получай жаль. Звичайно нам хотілось би більше, особливо держи фоні тієї колосальної допомоги, яку отримав "доталібанський" Афганістан. І в цьому випадку, американська зброя ровным счетом би опинилась в міцних руках, які б її безграмотный кинули при першій зустрічі з ворогом.

Щодо військових "ігріщ" Росії біля українського кордону ведь вони зіграли з росіянами злий жарт. Замість того, щоб відлякати Захід, вони навпаки змобілізували його і мені здається навіть зробили неможливе – розлютили його. 

У свою чергу, ми звичайно дякуємо і розраховуємо возьми продовження підтримки зі сторони Заходу і особливо НАТО. Це стосується матеріальної допомоги, особливо в частині повітряно-військової оборони і засобів боротьби с російськими безпілотниками, які наростили можливості проведення розвідувальних заходів для український території. 

Вкрай важливим також є проведення західних військових навчань, як сил НАТО что-то около і спільних з Україною, що дуже нервує росіян і заставляє постійно відволікати сили та засоби.

Окремо питання – постійної присутності для ротаційній основі кораблів НАТО в Чорному морі і в першу чергу мова относительно кораблі з ракетним озброєнням.

 Протести в Казахстані і реакція Росії та ОДКБ согласно суті ставить нас у нову реальність, если РФ використовує свою армію відкрито из-за межами своїх кордонів. Які це може мати небезпеки про України?

– Те що во (избежание Казахстану і певної частини світу, як ви кажете є новою реальністю, к нас, це є буденною повсякденністю. Армія Росії фактично відкрито воює проти України вже сім років. Це тільки окремим особливо засліпленим російським газом західним політикам безвыгодный видно триколори на російських танках в окупованому Криму либо Донецьку. 

Так що в целях нас – це стара реальність впредь до якої ми якраз готові, а ото наскільки готові до такого повороту подій наші казахські та інші азіатські партнери покаже момент. 

У той же момент, звичайно, події в Казахстані, використання сил ОДКБ – новий агент, який потребує уважного вивчення і відпрацювання дієвих механізмів реагування. 

10 січня у президента якраз відбулась розширена більш ніж трьохгодина нарада керівників сектору безпеки і оборони, нате якій розглядались події в Казахстані і були дані відповідні доручення. Володимир Олександрович більш ніж уважно відслідковую всю інформацію і приділяє цьому питанню значний минута.

– Складається враження зі спілкування з нашими високопосадовцями, що нарощування сил получай кордоні – це елемент якоїсь більшої геополітичної гри. Що ви для це скажете?

– Вдоль суті, так і є. 

– У чому вопрос гри?

– Тема в тому, що грає in corpore світ. Навіть несподіваний короткочасний візит Путіна в Індію, если він туди полетів получай військову базу о 17.49, а вже сверх 4 години звідти відправився отдавать. Все це елементи мозаїки. 

Світ рухливий, а в сьогоднішній день він рухається дуже швидко. Одновременно політичні процеси в Сполучених Штатах, політичні процеси у Китаї, у Німеччині, у Франції віддзеркалюється сверху всі ці процеси, тому що політика в демократичних країнах набагато складніша, ніж в авторитарних. В авторитарних инуде все просто.

Якщо конкретніше, ведь зараз відбувається ревізія та зміна світового укладу, що був сформований після Другої Світової війни. Інституції світової колективної безпеки, такі як ООН, НАТО, втрачають актуальність, а протистояння систем демократичних цінностей з тоталітаризмом і авторитаризмом – змушує світові наддержави змінювати геополітичну топологію світу. 

– Як би ви описали цю гру? Хто проти кого, вслед що грає?

 – Це складне питання. Я никак не хочу зробити ніякої шкоди, тому що залпом йде великий процес. Єдине, що я можу сказати, що якщо хтось вважає, що минуя нас хтось вирішує нашу долю, в таком случае це глибока помилка. 

Насчет нас можна говорити тільки з нами. Цьому процесу принятие має дати суспільство. Якщо суспільство безвыгодный дасть акцепт на вирішення питання получи и распишись території Донецької, Луганської області, ніякі перемовини – неможливі. 

Наше бажання – закінчити війну, але безграмотный за наш рахунок. Тому що якщо це если за наш рахунок, ще разик наголошую, суспільство цього неважный (=маловажный) прийме. Але я не думаю, що це питання сьогодні у Путіна получи и распишись першому місці стоїть. 

Якісь провокаційні речі, якісь локальні речі, вони можуть робити. Ми максимально готуємося предварительно цих речей. 

Але сверху сьогоднішній день кожного дня триває кібервійна. Ми одним заходом тут з вами сидимо, а кібервійна триває, быть чому вона триває после всьому світі. Вони оптом світ мають бажання хитати, тому що це набагато гірше, ніж ядерна зброя. 

Ядерну зброю ви побачите, ви її відчуєте, а наслідки кібервійни – зрозумієте лише по (по грибы) якийсь час. 

Достоинство енергетична війна, при чому вона триває безвыгодный тільки на нашій території, ми скажем само в складній ситуації, як і Європа. Уявляєте собі, подле вартості 2 тис доларів получи газ, яка має бути вартість виробництва? 

А ще є інфляційні гроші. Гроші, які дуже багато країн надрукувало во (избежание того, щоб видати їх возьми допомогу. Вони давлять держи економіку, немає чим підкріплювати. І получай сьогоднішній день та самочки інфляція в Сполучених Штатах –  после рахунок ковідних грошей. І вона дуже серйозна. 

– Штати надрукували, певуче, найбільше. 

 – Найближчим другой раз з’явиться ще така собі фінансова війна. Це тетушка, що сьогодні пов’язано з біткоінами та іншими аналогами валюти. Це ж препятствие мало кому відома, недостает) кому зрозуміла. І кажуть, що це ніхто безлюдный (=малолюдный) контролює, що це неконтрольований процес. 

Я можу сказати дві речі: що в світі непідконтрольних процесів немає, і друге: в сучасному світі приховати нічого невыгодный можна. 

Розказати, як ми ради COVID дізналися?

– Звісно!

– Ми вперше звернули увагу получи певні події в кінці грудня 2019 року. Здається 23 грудня. В цей проміжок часу ми отримали перше повідомлення, що в місті Ухань щось відбувається. Тоді относительно це ніхто не знав, ніхто далеко не говорив. 

У нас є дуже фахова людина, мій берегиня з гуманітарних питань – Олексій Станіславович Соловйов. Він прийшов накануне мене і каже: "Олексій М’ячеславович, це дуже небезпечна річ". Я кажу, Олексію, беріть возьми контроль і відслідковуйте! 

А потім, як воно поїхало-пішло, я вас передати не можу... Але можу розказати випадок, як наша средство медична до цього була готова. 

Ради маски цікава історія: щоб ви розуміли, у нас була оперативна інформація стосовно того, що Водан з китайських, можна навіть назвати олігархів, телефонував предварительно іншої багатої людини нашої країни і просив його, це було в січні місяці, ради велику закупівлю масок. 

Ми відразу получай це відреагували, тому що розуміли, якщо китайці вже просять оборона допомогу, то це дуже в них серйозно. 21 лютого 2020 року проводимо нараду шелковица у нас. 

Присутня міністр охорони привет’я Скалецька і її защитник. Я кажу: "Запросіть головного санітарного лікаря". А вони кажуть: "А у нас його немає". Я кажу: "Як немає"? Кажуть: "у нас но ж там реформа була і конец – немає санлікаря". Я кажу: "а хто з заступників є?". Водан встає, я кажу: "А як вам звати"? Він каже: "Віктор". Я уточнюю, як в соответствии с-батькові? Каже: "Кирилович". Я кажу: "Віктор Кирилович, з сьогоднішнього дня ви будете відповідати як головний санітарний лікар". Отак Ляшко (нині міністр охорони привет’я – УП) почав займатися COVID.

"Може є певні речі бери грані, але ми знаходимося в стані війни"

 – Хто в команді Зеленського придумав, що РНБО можна використовувати як допоміжний інструмент правоохоронним органам?

 – Конституція України.

– Ми запитуємо саме насчет ту форму, у якій РНБО працює останній рік?

 – Радость національної безпеки і оборони – це Вотан із небагатьох органів, який є конституційним. В Конституції чітко прописано, що це по (по грибы) орган. Також є закон насчет Раду національної безпеки і оборони, потім є ще інші нормативно-правові акти. 

Коль люди починають розповідати, що це приорат, який знаходиться поза законом, що він малограмотный має права цим чи іншим питанням займатися, і що це далеко не його повноваження – ведь давайте переходити в професійну дискусію і в професійній дискусії отримаємо цю відповідь. 

Директор відповідає за національну безпеку країни. Директор є голова Ради національної безпеки і оборони України. І якщо є загроза, руководитель має брати на себя повноваження вирішувати ці питання. Крапка. Чи є це аппель законом? Я вважаю, що ні. 

Може певні речі є сверху грані, але ми знаходимося в стані війни. 

Ми сьогодні будуємо демократичну країну, знаходячись у стані війни. Загалом розбудова демократії – це складна річ. Відбулося, наприклад, закриття каналів пропаганди, тому що це ж невыгодный були канали, які займалися якимись речами державницького рівня, це були суто пропагандистські канали. Ці проєкти фінансує Російська Федерація из-за рахунок присутності тут безпосередньо їхньої агентури. Ми получай це маємо реагувати чи ми маємо чекати? 

Хто це питання мав вирішувати, скажіть, прощай ласка? Я хочу, щоб ви розуміли, що Радка національної безпеки і оборони вне подання документів відповідними органами безграмотный може самостійно собі видумати "а давайте ми щось з вами зробимо". Це неможливо. 

Було подання Верховної За 2018 року. Я безграмотный знаю, чому Петро Олексійович тоді його неважный (=маловажный) поставив на розгляд РНБО. Коль я зробив доповідь Володимиру Олександровичу, що є подання Верховної Для стосовно цієї ситуації, він каже: "давайте будемо розбиратися з цим питанням". Безвыездно, розібралися.

 – Ви сказали, що були рішення, які були в грані. Можете навести конкретні приклади?

 – Наприклад, мова йде относительно контрабандистів. Нам закидають, що ми приставки не- можемо так поводитися з громадянами України. Скажіть, всего лучшего ласка, існує проблема контрабанди в країні?

– Існує. І після рішення РНБО продовжує існувати. 

– Зачекайте. Ми маємо дати поштовх, щоб цим питанням маловыгодный тільки ми займалися і отнюдь не тільки на кухнях говорили. Володимир Олександрович, як балда РНБО, вперше підняв це питання бери такий публічний рівень. 

Більш того, є прізвище, ім’я, в области-батькові цих людей, є компанії, які цими питаннями займаються. Чи можемо ми побороти проблему відразу? Ні. Це гідра, яка існує, починаючи з 91-го року. Як тільки з’явилася митниця, відразу з’явилося це явище. Ми це явище побороли? Ні. Але ми засвітили цю тему.

Крім цього у нас є сьогодні інша небезпечна ситуація – є олігархічно-кланова имитация побудови держави. Вона вже є. Її побудували, як кажуть, будівельники накануне нас. На чому вона базується? Вона базується получи и распишись монополіях. 

Для того щоб ви тримали монополію, що вы треба зробити? Вам богослужение зробити обов’язково корупційну складову. Тому що якщо у вам не буде корупційної складової, в таком случае у вас воно не если працювати. Це трикутник: олігархи-монополія-корупція. 

І туточки є ще четвертий чинник – українські суди. І нам кажуть: "в такой степени треба ж у суди звертатися". Звичайно необходимо. Але їх треба мати. 

Питання малограмотный сьогоднішнього дня, це почалося доволі века, але у нас взагалі немає системи аналізу нашого судочинства. Суддя держи власний розсуд приймає рішення, як захоче.

– Чи со всеми онерами розумію, що переосмислення функцій РНБО – це наслідок фактичної відсутності судової системи України?

– Я безграмотный можу сказати "наслідок відсутності", я б сказав ради якість. Сама система є, а як вона працює – це вже інша ситуація. 

Загалом ми в 2021 році маємо 150 рішень, які розглядалися для засіданнях Ради національної безпеки і оборони. Із них санкції – це лише 5-7% нашої роботи. 

Ми розглядаємо фундаментальні, глобальні речі, які впливають возьми життя нашої держави. І я хочу, щоб ми ради це говорили, тому що набагато простіше говорити для Фуксів і інші прізвища. Але є речі і важливіші. 

– Ми конец-таки хочемо поговорити оборона санкції. Хто і за яких обставин запропонував назначить санкції проти Козака у лютому 2021 року? Хто був ідейним натхненником санкцій? 

– Це ж було много с тех пор воды утекло. Я маю пам’ятати всі ці речі?

– Думається, що нате 100% ви все пам’ятаєте.

– Пам’ятаю, звичайно (посміхається). 

 – В таком случае скажіть.

– Дивіться, є глава країни. Я хочу сказати, що дуже багато є помилок, коль мене чомусь починають вважати старшим в інституції…

 – Ми ж такого безграмотный казали.

 – С більшість журналістів чомусь вважає, що можна отступить і сказати: "а давайте ми зробимо санкції получи и распишись Козака". Не можна. Відповідне подання, документи відпрацьовуються, вивчаються. 

С, наприклад, подання по Козаку подавала Место (работы) безпеки України. Маючи відповідні факти, подає в апарат За національної безпеки і оборони ці документи. 

Ми доповідаємо президенту України: "Володимир Олександрович, є така ситуація". Директор України виносить на засідання РНБО. Жоден сертификат, який сюди потрапляє, маловыгодный може не бути винесений возьми засідання Ради нацбезпеки. Мало-: неграмотный може, апріорі. 

Є рішення, які відхиляють, тому що вважають недостатньо підготовленими. Інколи нам починають закидати: "ну-кася от, нас не попередили, нам заздалегідь мало-: неграмотный розповіли".

Я вам можу сказати, що є такі речі, які заздалегідь розповідати ми неважный (=маловажный) можемо, бо вони мають сип "таємно". Це державна по правую сторону.

– За ким останнє ответ перед винесенням розгляду санкційних питань для порядок денний засідання РНБО? Це ви? Це глава исполнительной власти? Хто?

– (Дратується) Та никак не можу я…

 – Хто це вирішує насправді?

– Що представлять собою вирішує? Останнє слово говорять члени Чтобы національної безпеки і оборони. Получи сьогоднішній день їх 21, выгода президент – разом 22. 

Получай засіданні РНБО всі гілки влади представлені, також немного погодя є представники науки, військові, генеральний обвинитель. Остаточне рішення – це наказ президента України

– Тобто руководитель?

– Після прийняття рішення членами В угоду. Голосують, кожен голосує субъективно. Нема такого, що я когось передавив чи таке інше. У кожного є аллонж голосування, там він визначає свої позиції.

"Сверху день народження Фукса поліція приїжджала вісім разів"

– Чи конституційно вводити санкції проти громадян України? У законі относительно санкції немає згадок насчет можливість введення санкцій щодо громадян України. Є лише Водан виняток – це тероризм. 

– Як ви читаєте канон? Ви маєте юридичну освіту?

– Ні.

– А я маю, я закінчив Академію Міністерства внутрішніх справ. 

– А я як журналіст без участия юридичної освіти ставлю вас питання.

– Я где-то читаю, що можна. Дуже уважно читаю. Тама є кома і слово "тощо".

– Тобто союз "тощо" у законі ви трактуєте як можливість введення санкцій?

– Давайте ми з вами без- будемо тлумачити. Тут якраз заморочка, тому що кожен читає як вважає после необхідне. 

Якщо ви вважаєте, що це головне питання, ці санкції, ці людское) (со)общество, які там попали, що вони святі, що їх мало-: неграмотный можна трогати, що це Силка, яка піднімає нашу країну – нащо ми з вами тратимо стільки часу? Давайте ради більш серйозні речі говорити. 

–  Це серйозні запитання. Закавычка в чому: по суті, не переводя духу РНБО виконує роль такого собі пожежника, який вырубать пожежі по всій країні.

– Дивіться, я з вами згоден з цим формулюванням. І тогда є певна доля правди. Але ми маємо получи увазі, що цим мали б займатися інші структури. 

І ми би дуже хотіли, щоб ми ровно по цих питаннях не проводили засідання. Це їхні повноваження, вони б мали цим питанням займатися, розбиратися. Але ми заходимо в дуже складну ситуацію, если не всі мають бажання виконувати обов’язки, які вслед за ними закріплені. І це є м. Я неодноразово про це говорив. 

Якщо б у нас із контрабандистами всі виконували свої обов‘язки від початку поперед кінця, то в нас мало-: неграмотный було б такого клопоту. Але а там, де великі гроші – после велика спокуса. Там, дескать немає контролю – а там відбуваються негарні речі. 

Наше завдання: зробити такі системи, які унеможливлять ці процеси. Если кажуть, що треба боротися з корупцією, я можу сказати – з корупцією боротися отнюдь не треба, тому що проти чого боретеся, тетуня і укріпляєте. 

Треба, щоб в суспільстві була максимальна прозорість всіх кроме виключення процесів. І цю прозорість ми забезпечуємо саме получи засіданнях Ради національної безпеки і оборони. 

Ми – ті прислуга, які світло включили, щоб ті таргани почали розбігатися. Вони що роблять? Вони мають велике бажання добігти предварительно вимикача і це світло вимкнути. Ми їм цього робити безвыгодный даємо.

 – О’кей. Ви підсвітили контрабандистів, олігархів, ворів у законі. Але що ж далі відбувається? Який кінцевий конец? Наприклад, підсанкційний Фукс эффектно святкує день народження під Києвом, копіюючи Венеціанський празднество…

 – Це к кого виклик? Це виклик интересах тої системи, яка має следовать цим питанням слідкувати. Якщо ви вважаєте, що я як секретар РНБО можу це контролювати – так ні. 

У мене велике питання стосовно того факту, ради який ви сказали, того кічу, який после того відбувався. 

У нас війна, а вони с те таке… Приїжджає поліція изредка – ні, два – ні, п’ять – ні, розумієте? Вісім разів приїжджали, доповідав міністр внутрішніх справ після цієї справи, що вісім разів сусіди викликали поліцію. 

Потім ця людина каже: "в мене одним пыхом грошей немає, це мені друзі помогли". Які друзі? 

– Вслед за тем же друзі всі відомі. Колишні члени РНБО в тому числі. 

– Дивіться, я цих друзів знаю, і вони получай мене дуже багато ображаються, але если мова йде про державний інтерес, надобно розуміти, на сьогоднішній суббота ми знаходимося в стані війни.

І хочу підкреслити: прозорість всіх процесів если відігравати ключову річ в розбудові держави.

Ми сьогодні маємо одну з ключових речей, сверху яку мало хто звернув увагу, у нас існує інформаційно-аналітична компания СОТА, яку ми дуже потужно получи и распишись сьогоднішній день розгортаємо, яка дасть можливість відслідковувати майже всі процеси, які є в нашій державі. 

Ми вже почали працювати в цьому напрямі… 

– Питання у тому, як ми вибираємо тих, кого будемо першим підсвічувати? Який механізм відбору?

– Якщо у вам є кого підсвітити – ми залюбки.

– Наприклад, Ілля Павлюк – знаєте такого?

 – Я чув неодноразово це прізвище. Більш того, нещодавно побачив його обличчя в перший единожды. Я не спілкуюся з депутатами. У мене принципова позиція…

– (до він і не депутат. 

 – Я малограмотный спілкуюся з депутатами і з тими людьми, яких ви називаєте. Тому що зі мной доволі небезпечно спілкуватися, тому що я – людина, яка може сказати "ні" відразу. 

Більш того, я ради це кажу тим, хто хоче попасти по мене на прийом, тому у мене відвідувачів майже немає. 

– Ви чули, що ЗМІ його раніше називали богато контрабанди Західного регіону? У РНБО вивчали цей кейс?

– Я хочу, щоб ви розуміли, в який спосіб працює РНБО. На того щоб ми починали це питання вивчати, нам венчание, щоб та чи інша інституція нам направила відповідні документи. Ми невыгодный орган, який займається слідством. 

Ми аполлоникон, який на підставі тих чи інших документів, які дали ті чи інші органи, може робити аналітичну роботу, і результати цієї аналітичної роботи подавати президенту, який є головою Из-за нацбезпеки і оборони.

– Тобто вы не давали на Павлюка ніяких документів?

– Дивіться, якщо б було подання получи Павлюка, повірте, воно було б возьми засіданні РНБО.

Але ж отнюдь не факт, що це отнюдь не буде завтра, післязавтра, якщо дійсно следом є якісь питання. Дивіться, у нас дуже багато випадків, коль про людину починають щось говорити, а потім виявляється, що по сию пору не зовсім так. Я с налета не про цю людину говорю, я взагалі безграмотный знаю цю людину. 

"Станом держи кінець грудня документів щодо можливих санкцій получай Порошенка у нас немає"

– Ви сказали, що вмієте говорити "ні". Зазвичай трапляється неизвестно зачем, що люди, які говорять "ні" Володимиру Олександровичу, дуже швидко йдуть зі своїх подол. Ви президенту так само кажете "ні"?

– По правую руку в тому, що особисто в мене правитель не просить нічого такого, бери що я б йому сказав "ні". У президента завжди серйозна державницька позиція. 

– Нещодавно ДБР спільно з СБУ оголосили підозру Петру Порошенкові в державній зраді. Аналогічну підозру раніше отримував підсанкційний Віктор Медведчук. Чи Радка національної безпеки вивчає можливість запровадження санкцій проти Порошенка?

– Якщо если подання, ми будемо його вивчати. Ми отнюдь не працюємо з емоціями. Ми отнюдь не працюємо з усіма документами, які є в ДБР, НАБУ, десь ще в інших органах. 

Ми працюємо з тими документами, які офіційно заходять в апарат Из-за національної безпеки і оборони, вони відпрацьовуються у відповідний спосіб, руководитель приймає рішення скликати Раду получи такий-то день, возьми такий-то час, ми доповідаємо. Всі отримують документи. 

Такого, щоб мужской половой орган РНБО не отримав документи накануне голосуванням, чи завчасно, чи в процесі голосування – такого в нас немає (получи подібні ситуації з нестачею часу получай роботу з документами скаржився ексміністр МВС Аваков – УП). Якщо комусь исповедь якийсь час на вивчення документів, він може сказати: "друзі, мені исповедь час, щоб я це прочитав". Чи було в нас таке в історії? Звичайно. 

Я можу сказати, шо у нас прискіпливі члени Про національної безпеки і оборони, які уважно читають усі документи. 

– Якщо це безвыгодный секрет – хто з членів РНБО прискіпливий і уважно читає всі документи?

 – Дивіться, я в точности можу сказати, що дуже уважно поднимать брови документи Рєзніков (міністр оборони – УП). Я определённо можу сказати, що дуже уважно вивчає Ірина Валентинівна (Венедиктова – генпрокурор – УП), документи. Я в точности можу сказати, що це віце-спікерка после євроінтеграції Стефанишина. 

Якщо хтось вважає, що у нас зібралися і всі голосують "из-за"… Слухайте, с те є такі дискусії, що в парламенті немає таких. 

 – Повертаючись накануне Порошенка, то после апарату РНБО вже надійшли "відповідні документи" від інших органів?

– Давайте в такий спосіб: коль вони будуть, ми їх будемо розглядати. Станом в момент нашої розмови таких документів немає.

Хочу, щоб ви розуміли більше. Документи заходять прежде нас з грифом "таємно" і це фундаментальна річ на того, щоб не було витоку інформації. 

Друга річ: ми по мнению закону не маємо власть втручатися в жодну букву тих документів, які по нас заходять. У нас немає таких повноважень. І я хочу повернутися прежде цих 108 осіб щодо яких кажуть: "не так щось" (після введення санкцій РНБО проти криміналітету, з’ясувалось, що у рішенні більше 100 помилок – УП). Ні, друзі, це маловыгодный до нас. 

Міністерство внутрішніх справ взяло базу в Інтерполі, і воно просто так в Інтерполі було записано, розумієте? І потім, если ми внесли корективи, в таком случае тут немає нічого страшного, але підняли такий ґвалт. Дивіться, надо спокійно до цього відноситися. Скажімо приближенно, святих людей, які знають постоянно, немає. 

"Якщо ви вважаєте, що Володимир Олександрович сказав, і всі вишикувалися в много – то це мало-: неграмотный так" 

– Хто був реальним ініціатором створення закону для олігархів? Як це любое подавалося?

– У вам запитання такі дивні (дратується). Верховній Раді їх подавав глава исполнительной власти. Була дискусія, вона була неодноразова, були засідання, як приём має виглядати, чи потрібен він, чи невыгодный потрібен. 

Врешті-решт правитель вирішив, що цей распоряжение потрібен. При чому мені немножко сумно, коли починають чомусь вважати, що це канон про прізвища. Ні, це основание про явище, яке є у нашій країні. 

Я вже вас розповідав, як все це працює: максимальна прозорість і публічність всіх процесів, тоді дуже швидко целое стане на свої місця.

Чим більше если світла, інформації, то навіть тим хлопцям, яких хтось вважає олігархами, хтось вважає великими бізнесменами, навіть їм если набагато простіше. Бо якщо темрява – починаються чутки, плітки, починаються якісь тама домисли, починають щось вигадувати собі. 

– У вы у травні з’явиться багато роботи, если запрацює цей закон, или хочемо детально розібратися. 

– Дивіться, ми цю роботу вже виконуємо, у нас вже сверху виході положення про реєстр, яке ми мали розробити, технологічний майданчик у нас вже зроблений. 

– Це СОТА если, правильно?

 – Эдак, це буде створення Реєстру держи технологічному майданчику системи СОТА у вигляді окремого сервісу. У СОТА є три частини: є частина публічна, яка доступна к всього суспільства, там, -де відкрита інформація. Є частина СОТА, дескать документи для службового користування, і є СОТА з грифом "таємно". 

– Позже в законі про олігархів передбачено реєстр олігархів. Вас особливих потужностей на 13 прізвищ отнюдь не треба, правильно? 

– Ви мало-: неграмотный володієте інформацією. Давайте в такий спосіб: число 13 мені зрозуміла, ви мене следовать язик не злапаєте, я вы можу розказати: їх набагато більше.

 – Так скажіть, будь ласка, скільки олігархів ви вже нарахували?

– Для того того, аби дати остаточне тлумачення, венчание пройти перевірку. Там є критерії, визначені законодавством. Ми получи и распишись сьогоднішній день попередньо відпрацьовуємо це питання. 

І я безграмотный можу сказати, що если в результаті. Наше бажання доволі просте: щоб со временем взагалі нікого не було, щоб вони прийняли відповідні кредо, які є в державі, відповідно давно закону, тоді буде всё-таки добре. 

 – У вера передбачена ще одна цікава річ – нова строй, в якій чиновники муситимуть подавати звіт для те, що вони контактували з цією "кастою прокажених". Як це если виглядати?

– Хорош, це не "шудр прокажених". Є журналісти, вони зафіксують, що об’єкт А спілкувався з об’єктом Б. Ми розглянемо і скажемо: " а у вы такого немає звіту".

– Куди цей звіт если подаватися, в якій формі?

– Дивіться, після того, як если на РНБО затверджено Положення относительно реєстр, ми з вами будемо мати відповідь возьми це питання.

 – Тобто наразі невыгодный до кінця зрозуміло, як норма працюватиме?

– Я лицемер максимальної публічності в процесах, які возьми сьогоднішній день є в нашій країні. Максимальної публічності. Публічність може зробити нам дуже корисну справу. 

Если ми будемо з вами знати і будемо мати можливість отримання не поминай лихом-якої інформації в будь-який полоса – тоді у нас если трохи, скажімо так, інша ситуація. 

– Гаразд. В таком случае скільки станом на сьогодні олігархів нараховано, ви скажете нам чи ні?

– Олігархи будуть після того, як если затверджене рішення Ради національної безпеки і оборони. Якщо ви кажете насчет кандидатів.

– Ви ж раніше говорили ради 13 людей

 – Якщо ви скажете относительно кандидатів, то це трошечки інша річ. 

 – Тобто ви говорили тоді для них, як кандидатів?

 – Саме что-то около. Знаєте, у мене таке враження, що всі журналісти дбають оборона олігархів.

banner14

Категория: Интернет

Секретарь СНБО Данилов: Если вы считаете, что Зеленский сказал и все выстроились – это не так


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.