Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Глава Нацполиции Игорь Клименко: «Если средства на повышение зарплат полицейским не поступят, то придется «снимать» деньги с декабря. Так рисковать не хотелось бы»


Опубликованно 13.01.2022 10:20

Глава Нацполиции Игорь Клименко: «Если средства на повышение зарплат полицейским не поступят, то придется «снимать» деньги с декабря. Так рисковать не хотелось бы»

Нaйгaрячішoю тeмoю рoку, щo пoчaвся, стaв мoжливий стрaйк пoліцeйськиx. У тeлeгрaм-кaнaлax і сoцмeрeжax aктивнo пoширюється інфoрмaція прo тe, щo пoліцeйські мaсoвo звільняються, a ті, xтo нe пішoв, прoстo сaбoтувaтимуть свoї oбoв'язки. Тoбтo, рoзслідувaти злoчини й гaрaнтувaти бeзпeку будe прoстo нікoму. Причинoю тaкoї скaндaльнoї ситуaції стaли низькі зaрплaти, нeвиплaтa прeмій і "кoвідниx" нaприкінці минулoгo рoку.

Тa якщo тoрік нa пoчaтку грудня нaтяки нa тaк звaний "ітaлійський стрaйк" влaдa, судячи з відсутнoсті публічнoї рeaкції, сприймaлa нe всeрйoз, тo тeпeр прeзидeнт і Кaбмін вирішили нeгaйнo випрaвляти ситуaцію, пooбіцявши прaвooxoрoнцям підвищeння зaрплaт ужe нaйближчим чaсoм.

Тoму ми зустрілися з гoлoвoю Нaцпoліції Ігoрeм Климeнкoм, aби з'ясувaти, якa ситуaція зaрaз, чи вжe є фaкти, кoли пoліцeйські сaбoтують рoбoту, xтo oтримaє підвищeну зaрплaту, кoли і в якoму oбсязі й куди пoділися прeмії і "кoвідні". 

"ЗAРПЛAТA ПOЛІЦEЙСЬКOГO НA 15% МEНШA, НІЖ СEРEДНЯ ЗAРПЛAТA ЦИВІЛЬНИX"

– Прo тe, щo зaрплaтa у пoліцeйськиx нaйнижчa сeрeд рeшти прaвooxoрoнців, відoмo дaвнo. Чoму підвищити зaрoбітну плaту вирішили лишe зaрaз, кoли з’явилaся інфoрмaція прo мoжливий мятеж пoліцeйськиx? Рoзумію, щo цим питaнням мaлo б пeрeймaтися Міністeрствo внутрішніx спрaв, oскільки сaмe вoнo є рoзпoрядникoм бюджeтниx кoштів, aлe ви - кeрівник Нaцпoліції, тoму питaю у вaс. Щo рoбилoся, щoб нe дoвoдити дo тaкoї критичнoї ситуaції, і дe плaнуєтe брaти кoшти зaрaз?

– З 2019 пo 2021 рoки бюджeт Нaціoнaльнoї пoліції нe змінювaвся, xoч ми пoстійнo пoрушувaли питaння прo збільшeння фінaнсувaння. Цe ж нe лишe питaння підвищeння зaрoбітнoї плaти, a й рoзвитку служб, щo вxoдять дo її склaду. Oскільки 83% кoштів ми фaктичнo прoїдaємo – вoни йдуть нa виплaту зaрплaт і пoдaтки.

Близ цьoму ви мaєтe рaцію, кoли кaжeтe, щo зaрaз у пoліцeйськиx нaйнижчa зaрплaтa сeрeд прaвooxoрoнців.

– І як кaжуть вaші підлeглі, вoнa нижчa зa сeрeдню зaрплaту пo крaїні.

– Xoч, кoли ствoрювaлaся пoліція, ситуaція булa іншoю. Нaприклaд, 2015 рoку сeрeдня зaрплaтa пoліцeйськoгo становила 5 800 гривень. У патрульних вона була вищою – 8 000. Того ж року середній рівень зарплати в соответствии с країні був 3 661 гривня. Тобто, різниця між зарплатою у цивільному секторі й поліцейського становила 60%. Тоді поліцейський вмотивовано йшов сверху службу.

Відтоді середня жалование по Україні зростає, і грошове забезпечення поліцейських теж, але никак не такими темпами, які б дали змогу цю вмотивованість зберегти. Наприклад, у 2021 році середня плата у цивільному секторі зрівнялася з середнім грошовим забезпеченням поліцейських. А вже в 2022 році прогрессивка поліцейського на 15% менша, ніж середня жалованье у цивільних.

Тому торік улітку в бюджетному запиті получи и распишись 2022 рік ми спочатку закладали суму в 70,5 млрд гривень саме возьми зарплати й податки, щоб поліцейські отримували в середньому малограмотный менше 24 тисяч гривень для місяць. Але на штрих формування бюджетної декларації ця циферка була визначена на рівні 42 млрд грн.

– У бюджетному запиті зазвичай пишуть, скільки хочуть, а у декларації – скільки вы можуть дати.

– У бюджетній декларації прописуються цифри, виходячи із можливих варіантів розвитку економіки.

– Але й ці 42 мільярди, як я розумію з нинішніх подій, Нацполіція никак не отримала. Наскільки виріс смета порівняно з минулим роком?

– Було 29 млрд, тепер трохи більше 30-ти.

– Чому? Як відбувався розгляд у бюджетному комітеті ВР?

– Депутати у комітеті підтримали цифру в 42 млрд грн. Крім того, є рішення РНБО, яким передбачено виділення фінансування сверху сектор безпеки й оборони обсягом 5,97% ВВП. Ідеться оборона 319 млрд грн.

Торік було 5,95% – це 268 млрд грн. Тобто, різниця в 51 млрд грн.

Якби ми отримали свої 6-7 млрд, змогли б підвищити зарплати всім поліцейським сверху 15-20%.

Але проєкт Держбюджету вплоть до Верховної Ради надійшов з показником 30 млрд получи и распишись фонд заробітної плати. 

– Як плануєте витратити мільярд, який додали? В що його вистачить?

– Бери підвищення зарплат. Хоч у нас є низка обов'язкових виплат, в які нам бракує коштів. Наприклад, одна з таких обов'язкових виплат – індексація грошового забезпечення залежно від рівня інфляції. На справедливої ??індексації потрібно близько 2,5 млрд в рік. Але нам їх також никак не дали.

Є ще одна стаття видатків, яка стосується соціальних гарантій поліцейських. Це матеріальна допомога бери оздоровлення. На сьогодні оздоровлення ми можемо закривати лише сверху 60% грошового забезпечення.

– Які підрозділи отримають підвищення в січні і в якому розмірі?

- Патрульна, поліція особливого призначення, дільничні, підрозділи, які відповідають из-за взаємодію з громадами, а також ті, які протидіють домашньому насильству, ювенальна превенція, поліція діалогу, конвойна обслуживание, вибухотехнічна, кінологічна, співробітники ІТТ отримують зростання получи 10%.

А слідчим, дізнавачам, оперативникам територіальних підрозділів виплатять з січня по мнению плюс 5%, а в лютому вони отримають ще додатково 5%. Таким чином ми вийдемо і про цих категорій співробітників возьми підвищення 10%. Нам довелося розділити підвищення во (избежание цих категорій у два етапи, оскільки в їхньому штаті багато людей. Ми б "витягнули" підвищення в 10% лише ради однієї з цих категорій. Але вирішили, що це если несправедливо, тому й розтягнули підвищення їм нате два місця.

– Повернімося по питання про бунт, щоб розібратися, з чого всегда почалося.

– Почалося з того, що Водан із правоохоронних органів, маючи достатній смета для свого фінансування, наприкінці року вирішив виплатити преміальні. Коль поліцейські дізналися про ці виплати від тих, з ким затем спілкуються, це викликало шторм невдоволення, оскільки ми далеко не змогли платити такі ж гроші. Із цього почалося нагнітання ситуації. Та людей, яким элементарно бракує грошей, щоб купити подарунки родичам давно новорічних свят, можна зрозуміти.

– Наскільки мені відомо, слуги розраховували отримати так звану 13-ту зарплатню, як це було минулими роками у грудні. Чому її малограмотный виплатили?

– Ми отнюдь не платимо 13-ту зарплату, потому что це не передбачено бюджетом. У нас без затей на неї немає грошей. Водночас усе, що зібрали й змогли заощадити вслед за рік, ми виплатили протягом року у вигляді допомоги получи оздоровлення. Чого не було 2020 року.

Крім того, ми повністю розрахувалися зі звільненими, а близько 5% віддали получи и распишись виплату, яка стосується соціально-побутових питань.

– Чула від поліцейських іншу інформацію. Щорічно вони отримували премію обсягом у щомісячну зарплату, а торік їм дали безлюдный (=малолюдный) більше тисячі гривень.

– Наприкінці року поліцейські отримували інші виплати, які вважали 13-ю зарплатою. Наприклад, у грудні 2019 року виплачували в середньому 7 тисяч премії. А 2020 року з'явилася змога виплати получай оздоровлення в середньому по 4,5 тисячі гривень.

 Також частина працівників 2020 року отримала "ковідні" виплати єдиним платежем одразу следовать півроку, оскільки на цю статтю видатків кошти нам виділялися маловыгодный щомісяця. Таким чином, деякі поліцейські одразу отримали в соответствии с 20 тисяч гривень.

2021 року нам виплатили "ковідні" лише следовать 1,5 місяця. Якби віддали по (по грибы) весь рік, сума була б чималою.

2021 року матеріальну допомогу получи оздоровлення ми дали в середньому обсягом 7 300 грн. Вона нараховується, виходячи з розміру окладу, звання, вислуги років, надбавки. Вони у всіх різні. Сиречь назвав вам середню цифру.

– Її виплачували також у грудні?

– Ні, її можна було отримати протягом жовтня-грудня.

– Получай "ковідні" мають резон всі поліцейські незалежно від підрозділу, в якому вони несуть службу?

– Тільки ті, хто бере звезда у заходах з протидії поширенню коронавірусу. У 2020 році ми отримали неуд транші на загальну суму 4 млрд 239 млн і виплатили їх 93 422 співробітникам Нацполіції. І, як я вже сказав, пира виплати загалом була чималою. А 2021 року Нацполіції було виділено лише 679 млн грн, середній розмір доплати становив 4 880 грн. на 73 тисяч працівників. І, як я сделано говорив, цих грошей вистачило лише держи те, аби заплатити вслед за півтора місяця роботи.

– Всегда ж уточню. У 2019 році теж безграмотный було 13-ї зарплати?

– 2019-го була скромно премія, але не було виплат нате оздоровлення.

– Велика премія?

– Близько 7 тис. грн.

– Тобто кадр(ы) звикли, що у грудні вони отримують доплати, а торік їх безвыгодный дали?

– 2019-го вони отримували 7 тисяч як премії, торік вони отримали в середньому 7 300 у вигляді допомоги для оздоровлення. Тобто по сумі це фактично ті ж гроші, тільки в іншій виплаті. І без- все у грудні. Тому що мали вправду отримати їх упродовж четвертого кварталу, коль був фінансовий ресурс.

– А що ж з поліцейським бунтом? Була інформація ради "італійський страйк". Він справді був? Яка одним заходом ситуація у тому ж Львові, дескать патрульні, за інформацією телеграм-каналів, саботують певні види викликів, никак не складають протоколи?

– Ні, це нагнітається ситуація. У Львові теж всі служби працювали, зокрема й патрульна.

Деякі співробітники й співчуваючі почали розганяти в соціальних мережах і телеграм-каналах інформацію, що хтось десь безграмотный хоче працювати і погрожує "італійським страйком". Через і все.

– Учора ввечері, гуляючи з собакою, спеціально зупинилася, щоб подивитися, як поводитимуться патрульні, що зупинили автомобіль...

– Вдоль-перше, вчора були затори 80 км від Житомира задолго. Ant. с Києва. Додали додатково патрулів у 1,5 раза більше. Во (избежание того, щоб швидше оформляти Происшествие, які були у цих заторах. Исполнение) того, щоб розтягувати мотор, аби трафік був більш-менш нормальним. Це стосувалося і, наприклад, Львівщини, дескать ось учора було 30 Происшествие. Без загиблих, дякувати Богові, але з постраждалими. Тому що гори, ями, вечір, опади тощо. Наші челядь всі працювали.

– Так "італійський страйк" ніяк безвыгодный проявлявся? Чула, що ситуація могла дійти поперед того, що поліцейські перестануть виїжджати для події. Такі випадки були?

– Ми відслідковуємо ситуацію із першого дня. "Італійський страйк" – це коль оформляється лише 130 стаття КУпАП і важкі Происшествие. Думки такі були, заклики також, але жоден із підрозділів безграмотный пішов на це. Вони виконували свою роботу. Всі чекали 1 січня, як ми зреагуємо нате ситуацію із зарплатами.

Та що нам реагувати, якщо ми относительно це казали ще з літа. Як і міністр. Він одразу після призначення относительно це заговорив публічно.

"ПРЕМІЙ Я Безвыгодный ОТРИМУЮ"

– У деяких телеграм-каналах розганяється інформація для те, що міністр просив керівництво Нацполіції догнать до особового складу, що мають намір підвищити заробітну плату цього року, але чомусь мало-: неграмотный довели. Також я читала, що доручили виплатити премії поліцейським, а їх никак не виплатили. Такі вказівки справді були, і ви їх саботували?

– Я теж читав це. Міністр заслуховував фінансову службу МВС, яка відповідає вслед за розподіл коштів і знає, що всі виділені получи Нацполіцію кошти витрачено, жодних залишків у нас возьми кінець року не було.

– Ведь вказівка ??щодо премій була чи ні?

– Вказівка була максимально забезпечити потреби працівників у межах фінансування.

– Для того розуміння хотілося б уточнити такий оттенок. Чи можливі якісь маніпуляції з коштами, виділеними получи рік, щоб можна було виплатити премію, наприклад, Клименку як голові Нацполіції?

– Наставление про премію Клименку підписує міністр внутрішніх справ. Клименко отнюдь не мав премії з моменту призначення.

– А по (по грибы) що ви отримали 124 тисячі у грудні?

– У мене жалование 120 тис. (124 тис. із ПДФО). Премій я мало-: неграмотный отримую. У мене робочий куртаг 16-18 годин. Розумію, що ця число у 120 тисяч може когось дратувати. Я теж був старшим лейтенантом, був часок, коли не отримував зарплати сообразно півроку. Такого не можна допускати взагалі. Ми всі маємо працювати надо тим, щоб підвищити зарплату поліцейським, а маловыгодный забрати.

– Зважаючи получи и распишись те, про що ми вже поговорили, ви малограмотный могли у грудні людям обіцяти підвищення зарплат.

– З чого було підвищувати? У нас грошей наприкінці року малограмотный залишалося взагалі, а про тетушка, що нам реально додали, я також сказав. Ми единым махом розподіляємо ці додаткові 1,02 млрд. грн. Щомісяця можемо використати лише 1/12 суми. Простіше кажучи, якщо цей мільярд для рік розбити, це дать позволение. Ant. запретить нам підвищити зарплату получи 10% для певної кількості особового складу. Якщо бути точним – це десь 44 тисячі особового складу, тобто менше 40% персоналу. Тобто усім без- отримати підвищення відразу. Але оскільки нам Кабінет міністрів обіцяє виділити додаткові кошти, ситуація в цілому змінилася.

– А якщо Кабмін неважный (=маловажный) дасть грошей, що робитимете?

– "Знімемо" з грудня 2022 року. Така ситуація була у 2017 році. Тоді мінімальна заработная плата поліцейського була 6 300, а збільшили її вплоть до 8 тисяч.

– Тобто заберете частину з виділеного бери поточний рік фінансування держи підвищення, а восени з'ясовуватимете з Кабміном стосунки, щоб знайти гроші в принципі бери виплату зарплат?

– Неведомо зачем, але з'ясовувати нам доведеться навесні чи влітку, щоб отримати кошти нате грудень. Звичайно, ризикувати си не хотілося б.

– Чому наступного підвищення ви очікуєте саме у квітні, з чим це пов'язано? Ви для це писали в своєму пості. Ради яку суму чи відсоток ідеться?

– З ініціативи міністра у законі для держбюджет на цей рік передбачено механізм підвищення зарплати поліцейським, в тому числі после рахунок перевиконання надходжень предварительно бюджету акцизного податку. І вже з минулого року розпочалася спецоперація "Учреждение".

– Боротьба із тіньовим ринком підакцизної продукції – це завдання Конторка економічної безпеки, а не поліції. А скільки вже заробили пользу кого бюджету?

– З вироблених і ввезених нате митну територію України алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального надходження акцизного податку в листопаді–грудні 2021 року бери 2,3 млрд грн більше, ніж у листопаді–грудні 2020 року. Ради це йдеться в листі Державної податкової служби України від 6 січня цього року.

– Який відсоток з таких надходжень зможе отримати Національна поліція?

– Я малограмотный знаю. Це буде визначати уряд і Верховна Радость, оскільки в Прикінцевих положеннях закону ради цьогорічний бюджет написано, що ці кошти будуть розподілятися возьми грошове забезпечення військовослужбовців та осіб рядового та начальницького складу, поліцейських.

– Тобто ви тамо не єдині. Визначатимуть, коль почнуть переглядати бюджет вслед підсумками першого кварталу?

– Что-то около, тому я й казав про підвищення в квітні.

– Тривалий пора ви співпрацювали з Аваковим, і він був досить потужною політичною фігурою в країні. Чому навіть следовать його керівництва і, як казали, "безмежності впливу" Нацполіція малограмотный отримала реформування у питанні фінансування працівників? Чому він отнюдь не зміг "вибити" кращу зарплатню ради працівників поліції?

– Нещодавно розмовляв з одним політологом і почув від нього, що непопулярно в нашому суспільстві порушувати питання підвищення зарплати поліцейським. Линия мене це справді зачепило. Тому що це рыканье більшості наших громадян. Що підняти зарплатню поліцейським – це остання одесную. Але водночас я парирував тим, що в пандемію получи и распишись вулицях працювала лише поліція і далі продовжує працювати. Получай масових заходах – лише поліція. Ми працюємо цілодобово. І патрульна поліція, і карний розшук, і слідство. Тільки для свята у нас працювали понад 21 тисяча людей возьми добу. Забезпечували порядок. Цього ніхто безвыгодный помітив, але у 12 тисячах служб у церквах получи Різдво та 600 заходах держи Новий рік взяло звезда понад півтора мільйони громадян, лишенный чего жодних ексцесів. Це достойно кожного поліцейського, який працює в нашій системі.

- Ви, мелодично, дуже здивуєтеся, але люд досить лояльно ставляться поперед того, що потрібно підвищувати зарплати поліцейським і навіть підтримують. Или ваш співрозмовник точно безлюдный (=малолюдный) транслює голос народу.

- Да ну? слава Богу.

– У мене під постом у "Фейсбуці" журналісти навіть посперечалися з одним із народних депутатів із цього приводу, захищаючи поліцію.

– Если всі кажуть, що ломка не вдалася, я питаю, чи є побори в дорогах у тих масштабах, як були? Ні. Можуть бути поодинокі випадки, сквозь які ми миттєво приймаємо рішення. Чи є випадки тяганини з реагуванням получай заяви громадян? Практично ні.

– Дуже різні враження від поліції, зокрема й негативні. Гоминидэ про це пишуть у соцмережах. Добре, если це читають керівники підрозділів та реагують відповідно. Поперед речі, маю визнати, що неизвестно зачем робить керівництво київського главку поліції. Коль Виговський про це сказав у інтерв'ю, думала, прикрасив. А згодом переконалася для конкретному прикладі.

Ігоре Володимировичу, малограмотный всі чекають можливого підвищення, чимало людей іде з поліції в інші правоохоронні органи. Ми це бачимо вслед за конкурсами. Скільки людей звільнилося протягом останніх трьох років від початку пандемії?

– 2019-го звільнилося 13 300 людей. 2020-го – 10 589 осіб. 2021-го – 13 321. Трохи у нас пригальмувалося у "ковідному" році. Із 13 тисяч, які пішли минулого року, поліцейських – майже 9,5 тисяч. Інші – це вільний рекрутинг, держслужбовці.

– А звільняються найбільше з яких служб?

– З усіх звільняються.

– -де зараз найбільший некомплект?

– У Київській області. Близько 22,5%. Київ утилитарно вичерпав можливість комплектуватись вслед за рахунок киян у такій кількості, як це було раніше. Але подібна осложнение з кадрами є і в інших великих містах.

А з огляду возьми кількість звільнень останніми роками, ми никак не встигаємо укомплектувати штат. Ми ж маємо максимально якісно відібрати людей із тих, хто приплестись. За таку зарплату неважный (=маловажный) кожен працюватиме. Наприклад, бери Одещині з 2019 року звільнилося 1 074 поліцейських, а прийшло в службу 761. А в тій а Київській області звільнено 1214 поліцейських, а бери службу прийнято 661-го.

У великій кількості слідчі та спецназівці йдуть у ДБР чи Секретер економічної безпеки. І я не маю власть тримати їх тут. Вони и старый и малый одно підуть, бо затем зарплата в рази більша. 

– А якщо загалом говорити насчет причини звільнень? Ви їх аналізували?

– Переважно звільняються после власним бажанням. Хтось шукає роботу з вищою зарплатою, хтось має сімейні проблеми. Когось звільняємо помощью порушення.

– Ідуть вплоть до інших правоохоронних органів чи неприметно із системи?

- Частина йде прямо-таки. Як правило, шукають інші місця, дескать не лише більше платять, а й є більш-менш нормований робочий тиждень. Чтобы того, щоб був дни на відпочинок і можливість займатися ще якимись справами.

– Як ви можете, як керівник Нацполіції, проводити реформи в таких умовах?

Ми весь век одно реформуємось. Візьмемо, наприклад, проєкт "Поліцейський офіцер громади". Ми ж розуміємо, що поросль із сіл виїжджає перед міст. Хто залишиться допомагати сільському населенню? А ото ПОГ – це якраз пирушка поліцейський, який і працює, і живе в громаді. Доступний місцевим мешканцям в режимі 24/7. І, що важливо, саме в сільській місцевості, -де групи райвідділів можуть довго доїжджати получай виклик через великі відстані між населеними пунктами чи особливістю рельєфу. Це хіба неважный (=маловажный) реформа?

Ми створили відмінний спецназ КОРД, а також спецназ ТОР у департаменті патрульної поліції, переозброїли поліцію спецпризначення, переоснащуємо кінологічну та вибухотехнічні служби, закінчили переоснащення криміналістичної служби.

Верховна Радость проголосувала 1,5 роки тому приём про дізнання. Ми никак не отримали ніякого додаткового ресурсу під цю службу, але укріпляємо її. А дізнавач – це в принципі головна людина симультанно із дільничним чи поліцейським офіцером громади у сільській місцевості.

Нам безлюдный (=малолюдный) вистачає пального, автомобілів, потому что автопарк поліції майже для половину – це ще старі, технічно зношені автомобілі. Щороку ми купуємо 1000-1200 мотор для патрульної поліції, кримінального блоку тощо.

- А як справи з фінансуванням квартир у лізинг?

- Поки ніяк. Нацполіція готова в найкоротші терміни знову включитись у цей процес. По (по грибы) 2020 рік ми придбали тисячу квартир. 2021 року, для жаль, цей процес далеко не пішов. Чекаємо, що з березня-квітня цю програму если відновлено.

Фінанси ми заклали держи рівні минулого року. Забезпечення 145 мільйонів из-за старими договорами та близько 50 млн бери розвиток цієї програми.

- Вслед за поточними платежами немає заборгованостей?

– Ні.

– Чому перестали купувати квартири?

– Затримка далеко не в нас, а в "Державній іпотечній установі", яка мала б купити с целью поліцейських квартири та передати нам у лізинг. Сверху її рахунок Кабмін переказує гроші. Ми надаємо лише особові справи наших співробітників з інформацією ради те, хто має воля на кількість кімнат. Ми сплачуємо поточні платежі из-за договорами.

У нас особові справи готові майже в 1000 квартир. І забудовники чекають, ибо ми тримаємо ці квартири. Ми маємо міста, дескать практично нічого не будується.

І если будинок тільки збудований, ми одразу "забиваємо" после этого квартири та просимо почекати поновлення лізингової програми.

- Яка кайстра потрібна, щоб розблокувати цю програму і если її планують виділити?

- Возьми ті готові особові справи бери майже 1000 квартир – десь 1,2 млрд гривень. Якщо говорити насчет перспективу, то, звісно, хотілося б у цьому році придбати 2000 квартир, але получай це потрібно щонайменше 2 млрд грн.

Зрозуміло, що за один присест головним є питання підвищення зарплати всім поліцейським. І ми получи це першочергово розраховуємо. Але сподіваємося, що вистачить коштів і бери лізинг.

– Коль ви написали пост ради підвищення насамперед зарплат патрульних і спецпризначенців, було враження, що саме ці категорії виділили, тому що, малограмотный дай Боже, будуть якісь акції протесту – і саме їм сверху вулицях доведеться приймати рішення, чи варто ставати в бік влади. Особливо актуально це було получай тлі подій в Казахстані.

- Поліція бери боці закону. Це довели останні роки. Ми ж говоримо для реформовану поліцію. Тобто аппарат зараз можуть у соцмережах, у телеграм-каналах висловлювати свою думку, і ані Клименко, ані Монастирський без- сказали їм, що ви без- маєте рації. Ми їх підтримали.

Я вже раніше розповів, що, крім патрульних та спецпризначенців, ми піднімаємо з січня зарплати і во (избежание інших категорій працівників. Ми виходили із того "живого" мільярду, який вже маємо. З лютого, як повідомив міністр, підвищення мають отримати решта категорій поліцейських.

– Група депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт ради прив'язку зарплати поліцейських задолго. Ant. с 10 прожиткових мінімумів. Таким чином автори документа пропонують встановити заробітну плату поліцейських следовать аналогією з НАБУ, ДБР та ОГП. Як ви вважаєте, чи на самом деле, щоб Верховна Рада його підтримала після того, як отнюдь не дала гроші на підвищення зарплат?

– Якщо власть не має грошей: подлинно чи нереально? Я знаю, що с налета реально підвищити зарплату нате 10% всім, якщо Кабмін виділить певну суму.

Зрозуміло, що сила не може заплатити 24 тисячі, тому що тёцка ж таки ДБР не можна порівнювати з Національною поліцією ради кількістю співробітників.

– Як ви ставитеся раньше законопроєкту про те, що поліцейські мають можливість підробляти?

– Я вважаю, що поліцейський має отримувати гідну заробітну плату вслед свою роботу. Але якщо неможливо забезпечити достойне грошове забезпечення, ми маємо надати поліцейським ради власним бажанням та в законний спосіб можливість додаткового заробітку. 


banner14

Категория: Интернет

Глава Нацполиции Игорь Клименко: «Если средства на повышение зарплат полицейским не поступят, то придется «снимать» деньги с декабря. Так рисковать не хотелось бы»


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.