Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Александр Клименко, победивший в конкурсе на руководителя САП, о затягивании отбора, деле Татарова и своих планах проверить прокуроров


Опубликованно 11.01.2022 04:35

Александр Клименко, победивший в конкурсе на руководителя САП, о затягивании отбора, деле Татарова и своих планах проверить прокуроров

"Зa мaйжe півтoрa рoку після звільнeння свoгo пeршoгo кeрівникa Спeціaлізoвaнa aнтикoрупційнa прoкурaтурa нaрeшті oтримaлa нoвoгo oчільникa".

Тaк мaлo би пoчинaтись цe інтeрв’ю. І, мoжливo, вoнo мoглo би з’явитись знaчнo рaнішe. Нa місяць, двa чи нaвіть дeв’ять, як кoлись oбіцяли у кoнкурсній кoмісії.

Oднaк зa мaйжe півтoрa рoку після звільнeння Нaзaрa Xoлoдницькoгo, який рaнішe oчoлювaв СAП, йoгo нaступник дoсі нe признaчeний. Xoчa кoнкурс нa пoсaду тривaє 15 місяців.

І нaвіть фaктичний пeрeмoжeць вжe є. Цe дeтeктив Нaціoнaльнoгo aнтикoрупційнoгo бюрo Oлeксaндр Климeнкo. Принaймні, мaтeмaтикa нa йoгo бoці. Зa підсумкaми відбoру Климeнкo oтримaв нa 17 бaлів більшe зa свoгo кoнкурeнтa, прoкурoрa Aндрія Синюкa.

Зa лoгікoю, тeпeр дeтeктивa мaли би признaчити нoвим кeрівникoм СAП, a Синюкa – йoгo зaступникoм. Oднaк у грудні 2021 кoмісія цьoгo тaк і нe зрoбилa. Тaм пeрeклaдaють відпoвідaльність нa Oфіс гeнпрoкурoрa, мoвляв, він мaє нaдaти підтвeрджeння, щo кaндидaти прoйшли всі пeрeвірки.

Сaм Климeнкo кaжe: кoмісія і тaк мaє нeoбxідні дoвідки. A її дії трaктує як зaтягувaння.

У циx вaжкиx к сприйняття xaщax юридичниx супeрeчoк суспільству лeгкo зaгубити нaйвaжливішe. Рoзуміння, щo від людини, якa зрeштoю пeрeмoжe в цьoму кoнкурсі, зaлeжaтимуть нaйбільш знaчущі рішeння в бoрoтьбі з укрaїнськoю кoрупцією.

Aджe кeрівник СAП мoжe дaти xід вaжлими рoзслідувaнням, нaприклaд, щoдo суддів, мeрів, місцeвиx дeпутaтів, чи нaвпaки зaгaльмувaти їx. Мoжe зaxистити рoбoту дeтeктивів пeрeд Oфісoм генпрокурора чи дозволити знехтувати їхніми зусиллями.

Олександр Клименко знає относительно все це не з чуток. Він брав недоля у розслідуванні низки гучних історій, таких як "газова снаряжение" нардепа Олександра Онищенка і пов’язаний з ним кейс екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Ба більше – детективчик був одним із тих, хто малограмотный побоявся стати на шляху Олега Татарова, заступника голови Офісу президента, який курує правоохоронний напрямок. Клименко розслідував справу, в якій НАБУ підозрювало Татарова у причетності после корупційної схеми ще в часи роботи адвокатом. Однак сенат і президентська вертикаль завадили слідству і врятували високопосадовця. Нині с правой стороны фактично похована в Службі безпеки України. 

Прозоре обрання нового очільника Сопение, крім того, є одним з критеріїв надання Україні 600 млн євро допомоги ЄС та одним з критеріїв после механізмом призупинення безвізу.

Тому Володимир Зеленський сверху словах неодноразово клявся, що зацікавлений у завершенні конкурсу в Сопение і очікує його фіналу давно кінця 2021. Але получи и распишись ділі це залишилось обіцянками. Комісія далеко не поспішає призначати детектива Клименка.

Її частина, що складається з представників міжнародного співтовариства, наполягала малограмотный зволікати і навіть просила генпрокурорку Ірину Венедіктову втрутитись у ситуацію. Розчарування чрез затягування конкурсу вже висловили посли G7, увагу також звернули представництво ЄС і представительство США. 

Водночас, за конкурсу "вдарив" і позорно відомий Окружний адмінсуд Києва, який кожна влада минута від часу використовувала як додатковий важіль, перетворивши його зрештою сверху окремий центр впливу. Ареопаг визнав нечинним порядок роботи комісії. Ініціатором справи був колишній детективчик НАБУ, звільнений після внутрішнього розслідування, який вже маловыгодный вперше у спайці з ОАСК "атакує" керівництво Тотализатор.

Поки майбутнє Антикорупційної прокуратури цьому тлі залишається у підвішеному стані, Українська чего греха таить" поговорила з Олександром Клименком.

Це його перше інтерв’ю, в якому переможець конкурсу розповів, які етапи відбору викликали питання, як в прокуратурі "губили його документи", чому він планує влаштувати аудирование в САП і чи дасть нове життя "справі Татарова".

"Держи місці керівника САП я зробив би у справі Татарова по сию пору по-іншому"

– Олександре, розкажіть, коль і чому ви вирішили податись бери конкурс в Антикорупційну прокуратуру? 

– Я в 2020 році брав будущность у конкурсі в Бюро, на підвищення. І хоч і набрав найбільшу кількість балів, але по сию пору рівно програв його, мене визначили другим, а отнюдь не першим. Фактично в Бюро я уж не мав можливості счастливо-якого кар’єрного зросту, тому що всі керівні посади були зайняті.

Шелковичное) дерево якраз був конкурс у Сопение. І я, враховуючи, що мав значний досвід і велику кількість резонансних проваджень у Контора, вирішив, що на посаді керівника Сопение можу зробити щось більше исполнение) країни, ніж на посаді старшого детектива.

– В Офісі генпрокурора ми чули безвыгодный під запис таку позицію, що, мовляв, НАБУ вы спеціально відправило на соперничество, щоб мати повний осмотр над справами. Чи обговорювали ви свою часть в конкурсі із Ситником чи іншими керівниками Аппарат? Як вони поставились предварительно вашого рішення брати часть в конкурсі? 

– Я безграмотный спілкуюсь з керівництвом кожного дня, це буває дуже рідко, сообразно якимось справам. Тому ніхто зі мной ніхто не говорив для те, що я подався. 

– Ситничек колись вам казав, що він относительно це думає? 

– Ми з ним малограмотный обговорювали мою участь в конкурсі. Коль я пройшов уже на етапі доброчесності, він мені написав повідомлення: "вітаю, що пройшов далі". І до сей поры. Конкурс ми ніколи безлюдный (=малолюдный) обговорювали.

– Посада керівника Сопение – політична, і цим дуже відрізняється від роботи детектива. І чимала частина роботи очільника Антикорупційної прокуратури – це саме політичний захист прокурорів і детективів від скандалів і провокацій, які керівник приймає нате себе. Ви готові вплоть до таких змін? До необхідності постійно опиратись нападкам? 

– Детективи також опираються провокаціям, простой це не така публічна частина ситуації. Але їм якісь "привіти" завжди передають, як і мені. Пошкодження (авто)машина – такого плану, дрібне хуліганство. Допустим як дрібне – буває ж, що і палять автомобиль.

Тобто детективи також протидіють, без усилий це не є публічним, оскільки їхня посада мало-: неграмотный є публічною. Тому детектив безлюдный (=малолюдный) може виступати, давати інтерв’ю.

А взагалі я вважаю, що посада керівника Сопение не є політичною.

– У нашій країні вона шабаш ж часто стає політичною.

– Мені здається, що це надобно змінювати. І не робити її політичною, а щоб це був аполітичний керівник, який малограмотный лобіював, не притісняв в інтересах всех благ-якої політичної сили, а був ни крошки незалежним.

– Один із найяскравіших прикладів – по правую руку Олега Татарова, в розслідуванні якої ви брали будущность. Тоді від керівництва прокуратури фактично залежало і політичне рішення. Цей кейс якось вплинув получи и распишись ваше рішення піти в Сопение?

– Частково так. Якби возьми той момент, на не уходите розслідування справи, я був керівником Сопение, я би зробив абсолютно інші речі, вчинив би зовсім в области-іншому. 

Навіть суще на місці не керівника Сопение, а виконуючого обов'язки, як Грищук (Макся Грищук виконує обов’язки очільника Сопение після звільнення Холодницького, також брав доля у конкурсі – УП). Я зробив би безвыездно по-іншому.

– А як?

– Це, приблизительно би мовити, процесуальні хитрості. Але держи мою думку, уникнути протидії можливо було, навіть з тим ресурсом, який ми мали получи и распишись той момент.

– Тобто ви думаєте, що Антикорупційна прокуратура из-за Грищука не вижимає всі свої ресурси?

– Я впевнений в цьому. Фактично 50 прокурорів і 60 направлених раньше суду за рік кримінальних проваджень. Одне провадження в рік – це, мені здається, мало-: неграмотный найкращий показник.

"Логіка прийняття рішень оборона доброчесність була незрозуміла"

– Давайте згадаємо, як получи початку 2021 починався соперничество на очільника САП. Якою тоді була воздух? Ви були першим, после чию доброчесність проголосувала комісія, причому навіть одноголосно. Тоді відчувалось якесь нерівне ставлення поперед кандидатів?

– Я не знаю, рівне чи нерівне, але логіка прийняття рішень для доброчесність була незрозуміла. І вона є незрозумілою і накануне цього часу, чому саме таково вони приймали рішення. Причинное место комісії міг мотивувати своє рішення сплошь чим завгодно, і для цього малограмотный треба було якесь підтвердження. Він приставки не- проголосував – і все, людина фактично поуже вийшла з конкурсу і не могла більше брати звезда.

– А це безграмотный загрожує конкурсу загалом? Як сталось, наприклад, з реформою прокуратури, если посадовці поновлювались черезо суд, тому що їх звільняли после неконкретно врегульованою процедурою. Чи це без- підірве конкурс?

– Ні, тутовник же трохи інша ситуація. Комісія фактично самостійно визначила образ проведення конкурсу, вони проголосували, прийняли план прийняття рішень і таким чином рухаються.

Якщо порівнювати з іншими конкурсами, мені здається, що цей соперничество не найгірший, серед тих, які проводились получи и распишись керівника будь-якого органу в країні вслед останній час.

– Чи були помітні фаворити влади, Банкової чи ОГП? Колись таким називали нардепа Андрія Костіна.

– Я невыгодный можу таке коментувати.

– Ви можете без- називати персоналії, але чи вони були помітні точно по тому, як працювала комісія?

– Я б неведомо зачем не сказав. На тому етапі, держи етапі доброчесності. З одного боку казали, що Костін – любовник, але багато членів комісії из-за нього не проголосували. І никак не тільки представники "міжнародників", як їх називають, а і представники від Верховної Из-за не всі проголосували. Тому, якби він був їхній протеже, то певно би всі проголосували.

– У рішенні Окружного адмінсуду, впредь до якого ми ще повернемось, є пустословие одного з учасників конкурсу, що, мовляв, комісія безграмотный була об’єктивною, вона так лояльніше, то упередженіше ставилась поперед кандидатів. Тобто ви б си не сказали?

– Дивіться, відібрали членів комісії, і кожен причинное место комісії суб’єктивно сприймає счастливо-яку інформацію. Він мотивує: я рішення приймаю беспричинно. А кандидату це не подобається, він каже, що це упереджене прийняття рішення. Але интересах цього ж і відібрали членів комісії.

– Коль ви зрозуміли, що починаються затягування з конкурсом? Коль перші такі дзвоники з’явились?

– Ще влітку, получи етапі доброчесності. Половина конкурсантів пройшли доброчесність, і після того перерив був колоссальный, більше місяця. Зрозуміло було, що вже первенство дуже-дуже сильно затягнувся.

– Якісь тоді були внутрішні розмови серед правоохоронців, относительно сценарії, що буде далі з цим конкурсом?

– Розмов ходило дуже багато. Що если рішення ОАСК, що введуть ще якогось кандидата. Але всі ці розмови нічим мало-: неграмотный закінчились.

– Власне, у грудні 2021 таки було рішення ОАСК, який визнав нечинним состояние роботи комісії. Наскільки воно загрожує конкурсу?

– Я вважаю, якщо комісія продовжить далі працювати, визначать переможця і подадуть апеляцію, в таком случае нічим не загрожує. Рішення безлюдный (=малолюдный) набере законної сили.

"З Офісу генпрокурора подзвонили, що загубили довідку оборона очищення влади. Потім подзвонили, що загубили мої дипломи"

– Давайте зупинимось бери тому, що відбувається в один присест. Конкурс фактично за крок від завершення. Ви перемогли вслед балами, але досі мало-: неграмотный визначені переможцем. Комісія каже, що має отримати згоду Офісу генпрокурора, а немного погодя, мовляв, не відповіли. Що відбувається следовать лаштунками цього процесу, позиция суспільною увагою?

– Башня комісії написала лист получи и распишись генпрокурора про те, щоб надали підтвердження, що кандидати пройшли спецперевірку (перевірка декларації, несудимості, стану здравствуй’я, освіти тощо – УП), перевірку згідно із законом "Ради очищення влади" (засвідчує, що копиист не підлягає люстрації – УП) і посещение до державної таємниці. Всі ці документи раніше вже надавались комісії, і вони в неї є. С целью чого вони повторно звернулись – мені незрозуміло.

Я звернувся ради роз’ясненням до самого НАЗК як єдиного органу, який може надавати роз’яснення стосовно закону "Насчет запобігання корупції". В таком случае вони надали роз’яснення, що правових підстав исполнение) проведення повторної спецперевірки немає. 

– Тобто я точно розумію, що комісії в принципі безлюдный (=малолюдный) потрібно було звертатись накануне Офісу генпрокурора за цим підтвердженням? Вона може використати ті документи, які вже є?

– В такой мере. Мені працівники кадрових підрозділів Офісу генпрокурора подзвонили, що вони загубили довідку ради очищення влади. Ця перевірка проводиться всього Вотан раз в житті. Якщо я безвыгодный працював на керівних посадах під время режиму Януковича, то я і заднім счетом не можу на них працювати.

Я цю довідку надав, ще весною 2021 року, у квітні. Вони її загубили. Я їм привіз вновь. Потім вони мені подзвонили, що загубили мої дипломи, потім загубили тетуня-те.

Я звернувся до комісії: хто відповідальний следовать зберігання моїх документів, і надайте мені всё список втрачених, щоб я одним за один прием їх всіх привіз. Комісія мені відповіла, що вона рішення оборона проведення повторної спецперевірки безлюдный (=малолюдный) приймала і що мої документи вони всі знайшли.

Аналогічний гофролист я потім написав на генерального прокурора: розберіться, хто прийняв рішення для проведення спецперевірки. Його може прийняти тільки комісія, вона безлюдный (=малолюдный) приймала. Але кадрові працівники мені телефонують і кажуть, що вони проводять. І посилаються держи вказівку керівництва. Я кажу: якого керівництва. Вони: ой-ой, ми одним пыхом передзвонимо. Потім передзвонюють і кажуть: ні, це рішення комісії. 

А після того, як роз’яснення НАЗК з’явилось, вони перестали мені телефонувати.

– Щодо вашого конкурента, Андрія Синюка теж проводять повторну перевірку?

– Я читав у ЗМІ, що круглым счетом, відносно нього проводять спецперевірку. Але він діючий працівник прокуратури, вони можуть внутрішньо затребувати відносно нього спецперевірку і утвердить. Тут їм легше. А стосовно мене, неизвестно зачем як я працівник Бюро, вони неважный (=маловажный) можуть цього зробити.

– Якою може бути цель? Що таким чином можна зробити?

– Спецперевірка проводиться 25 днів. Тобто це сильная сторона 25 днів. Плюс у законодавстві написано, що спецперевірка може бути проведена стосовно кандидата или стосовно особи, яка перемогла в конкурсі. Тобто вони можуть с налета провести, потім визначити переможця, і бис по переможцю ще скоротать. Тобто це вже 50 днів.

– Але ж це Макся затягування, таким чином и старый и малый одно не змінити результати. Чи може бути, що вы позбавлять доступу до держтаємниці, наприклад?

– Теоретично можливе весь век. Довідку я їм надав. Тому що почали говорити, що а раптом у мене закінчився впуск до державної таємниці. Я їм одразу відправив довідку ради те, що в мене ще после 2023 року є допуск, того ж самого рівня, який і потрібний. Які можуть бути подальші підстави – приставки не- знаю.

"Не може обвинитель за два роки направити вплоть до суду одну справу"

– Якщо вам зрештою призначать керівником, а Синюка – заступником, ви готові працювати в такому тандемі після всіх перепетій?

– Я з ним безлюдный (=малолюдный) знайомий, лише на конкурсі ми бачились, але малограмотный спілкувались. У мене не если іншого вибору, крім як співпрацювати, тобто ми будемо якось налагоджувати роботу. Але, я неведомо зачем думаю, що працювати если трохи складно, враховуючи ті обставини, які сверху даний час відбуваються.

– Як потенційний новий антикорупційний обвинитель, як ви відповісте в одвічний запит суспільства держи топ-посадки? І на запитання, чому цих посадок малограмотный видно.

– Я думаю, що це вже безграмотный за горами. По більшості справ дослідили вже майже всі речові докази і допитали майже всіх свідків. Тому я думаю, що вже никак не так довго чекати. Сделано ж досить багато вироків є з реальними термінами.

Я розумію, що немає таких резонансних проваджень. Але я думаю, що і точно по них так само. У справі колишнього голови Державної фіскальної служби (Романа Насірова – УП) майже 90% доказів заслухано судом, і в прости-прощай-якому випадку буде прийнято рішення.

– Чи потрібні нашій антикорупційній системі і прокуратурі, зокрема, якісь структурні зміни? Щоб удосконалювати свою роботу, щоб суспільство ці насаждения побачило?

– Приблизительно, я думаю, що в Антикорупційній прокуратурі потрібно, як мінімум, проложить аудит проваджень, у тому числі, закритих по (по грибы) останній час. Заслухати їх в присутності і прокурора, і детектива. Особливо, в тих провадженнях, мол є розбіжності думок, щоб впевнитись, що дійсно рішення немного спустя було прийняте законне і інших варіантів розвитку подій после немає.

І я думаю, що потрібно протоптать оцінювання роботи окружного прокурора. Приставки не- може прокурор працювати в прокуратурі і следовать два роки направити одну справу перед суду. На нього надія є, він отримує досить велику зарплату, а результати роботи мінімальні. Скрізь є оцінка діяльності, а в антикорупційній прокуратурі чомусь немає. Детективів оцінюють, а прокурорів неважный (=маловажный) оцінюють.

– Якщо очолите Сопение, дасте нове життя справі Татарова?

– Це я фактично приставки не- можу вже коментувати. Направо не перебуває не теточка, що в моєму провадженні, а взагалі в провадженні Аппарат. Вона в провадженні іншого органу (Служби безпеки України – УП). Що со временем відбувається – я не знаю.

Процесуального шляху, як її можна реанімувати, я мало-: неграмотный бачу. Але, можливо, якщо підключити кілька розумних голів, у тому числі, з прокуратури, можливо, хтось інший бачить.


banner14

Категория: Интернет

Александр Клименко, победивший в конкурсе на руководителя САП, о затягивании отбора, деле Татарова и своих планах проверить прокуроров


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.