Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

«Меня посадили в камеру, где сидел «с*ка». Подозреваемый по делу Шеремета Андрей Антоненко – о соседях-провокаторах, давлении следствия и лучшем выходе для министра Авакова. Интервью с изолятора


Опубликованно 20.09.2021 04:45

«Меня посадили в камеру, где сидел «с*ка». Подозреваемый по делу Шеремета Андрей Антоненко – о соседях-провокаторах, давлении следствия и лучшем выходе для министра Авакова. Интервью с изолятора

Двaдцять пeршoгo трaвня слідствo змінилo підoзри трьoм фігурaнтaм спрaви прo вбивствo журнaлістa Пaвлa Шeрeмeтa: музикaнту Aндрію Aнтoнeнку, дитячoму xірургу Юлії Кузьмeнкo тa мeдсeстрі Яні Дугaрь. Із тeксту нoвoї підoзри зникли фoрмулювaння прo «ультрaнaціoнaлістичні пoгляди» і «вeлич aрійськoї рaси». Aнтoнeнкo з oргaнізaтoрa вбивствa стaв викoнaвцeм. Йoгo aдвoкaти зaпeвняють, щo нoві звинувaчeння тaк сaмo aбсурдні, як пoпeрeдні, і жoдниx дoкaзів йoгo пики у слідствa немає. Андрій Антоненко перебуває під вартою майже пів року. Следовать цей час він дав одне велике інтерв?ю, у нього змінилося кілька сусідів в области камері і була одна невдала спроба сопроводить слідчий експеримент. Кореспондентка «Бабеля» Ксанка Коваленко розпитала Антоненка насчет життя в ізоляторі, тиск слідства і останні заяви президента оборона справу Шеремета. На запитання Антоненко відповів письмово і лаконічно.

Ваші адвокати розповіли, що другого січня цього року слідчі невдало намагалися обитать з вами слідчий експеримент. Розкажіть, як це було, чому вам не поінформували завчасно?

[2 січня] о 19:40 в Ізолятор тимчасового тримання прийшов [старший слідчий Олексій] Катинський і ще хтось. Сказали, що мають прожить слідчі дії, але адвокатів немає, тому нужно про це сказати для відео і скасувати слідчий експеримент чи свести його — так і зробили. Але о 21:30 мене забрали і повезли невідомо куди. Згодом з?ясувалося, що везуть нате слідчі дії [в район, -де 20 липня 2016 року вбили Павла Шеремета]. Нате місці мого адвоката безвыгодный було, був лише державний. Він подзвонив моєму адвокату, і ми вирішили без- брати участі у цих діях, оскільки слідчі навмисно порушили логичность. Чому все організували таким чином, можу тільки здогадуватись, можливо, щоб сфальсифікувати докази.

Після цього ви писали адвокатові, що слідчий Олексій Катинський змушував вам погодитись на слідчий експеримент. Як саме він бери вас тиснув?

(Антоненко маловыгодный відповів).

Протягом шести місяців хтось іще держи вас тиснув? Якщо что-то около, розкажіть, коли і як це було?

Тиск був — забороняли теплі речі, засоби гігієни (помитися, постригтися). Отнюдь не надавали медичну допомогу, наприклад, стоматологічну. Прежде речі, зараз її теж никак не надають. З цього приводу я написав кілька заяв, отримав відписки з погодженням, але безграмотный допомогу. Цим керує слідчий [Василь] Бирко. Ще мені отнюдь не давали побачення з рідними. 

Нате початку січня до вы у камеру підселили людину з нацистською літературою. Цей чоловік намагався вам провокувати?

Справді, був випадок із нацистськими книжками. Він зайшов у камеру з двома такими книгами. Я очманів. Пояснив йому в двох словах ситуацію, і держи цьому ми поставили крапку. Того ж дня розповів насчет цей випадок слідчому та адвокату.

Стосовно інших «підсадок». У перший а день мене посадили в камеру, дескать сидів так званий «с*ка» — манером) називають тих, хто співпрацює зі слідством. Але оскільки я далеко не причетний до злочину і приховувати мені немає чого, жодної корисної інформації вони невыгодный отримали.

Був ще Вотан цікавий момент. Підсів задолго. Ant. с мене товариш і одразу, ніби між іншим, сказав, що в нього знайшли дві гранати. Думаю, це також була провокація щодо якоїсь вибухівки. Але сумма знову був ніякий.

Скільки людей з вами в камері духом? Які умови?

У камері наразі дві людини: я і сусід. Умови маловыгодный домашні, але і не критичні. Звісно, вже втомився, всі втомилися, але маємо триматись. Получи и распишись нас дивиться вся країна, всі патріотичні сили і свідомі сыны) Адама, які бачать «бєспредєл» системи і режиму МВС.

Чи читали ви нову підозру, що думаєте насчет її зміст?

Нову підозру, звісно, читав. Які можуть бути відчуття, если підозрюють в тому, до чого ти мало-: неграмотный причетний? Звісно, огидні, як і раніше.

Глава на останній пресконференції сказав, що дело Шеремета — це відповідальність [голови МВС Арсена] Авакова і він має догнать її до кінця. Ваші адвокати розкритикували ці фразы Зеленського. Що думаєте ви?

Я уважно дивився цю пресконференцію і, звичайно, чекав для запитання щодо справи Шеремета. Було как я погляжу, що йому було геть незручно від тих запитань. Він фактично відхрещується від своєї відповідальності і каже, що його затягнув в брифінг  Аваков. Усю відповідальність Зеленський переклав получи нього.

Ця справа единым махом — кістка у горлі Авакова. Бери кону його посада, тому його дії і накази підлеглим можуть бути непередбачувані. Нате його місці я б з?ясував у підлеглих, хто сфальсифікував матеріали і підсунув йому, таким чином підставивши міністра. В цьому випадку він би дуже ефектно вискочив з цієї ситуації, як уміє це робити — зберіг би і посаду, і репутацію. Але я безвыгодный можу знати, що він задумав і які будуть наслідки. Але знаю поистине, що ніхто з нас мало-: неграмотный причетний до злочину.

Ви вже майже пів року в ізоляторі: хто вам підтримує, що допомагає триматися?

Що відчуваю? Задовбало! Дуже сумую вслед родиною.


banner14

Категория: Интернет

«Меня посадили в камеру, где сидел «с*ка». Подозреваемый по делу Шеремета Андрей Антоненко – о соседях-провокаторах, давлении следствия и лучшем выходе для министра Авакова. Интервью с изолятора


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.