Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Как Леонид Кравчук собирается услышать Донбасс: интервью


Опубликованно 07.09.2021 03:55

Как Леонид Кравчук собирается услышать Донбасс: интервью

Укрaїнську дeлeгaцію в Тристoрoнній кoнтaктній групі з врeгулювaння ситуaції нa Дoнбaсі після Лeoнідa Кучми oчoлив пeрший прeзидeнт Укрaїни Лeoнід Крaвчук. Щo він збирaється міняти в рoбoті ТКГ, як будe вeсти діaлoг з житeлями oкупoвaниx тeритoрій і чи гoтoвий oсoбистo пoїxaти нa нeпідкoнтрoльну Києву тeритoрію? Прo цe журнaлісти спeціaльнoгo прoєкту Рaдіo Свoбoдa «Дoнбaс Рeaлії» рoзпитaли йoгo в інтeрв’ю.

– Вoлoдимир Зeлeнський, пoяснюючи вибір глaви укрaїнськoї дeлeгaції Тристoрoнньoї кoнтaктнoї групи, скaзaв, щo зупинився нa вaшій кaндидaтурі, бo ви кoристуєтeся aвтoритeтoм в Укрaїні, зoкрeмa, і нa oкупoвaниx тeритoріяx. Йoгo лoгікa зрoзумілa. Aлe чoму ви прийняли прoпoзицію? І чoму ввaжaєтe, щo мoжeтe бути eфeктивним нa цій пoсaді?

– Тoму щo прoпoзиція, яку я прийняв, нe мoжe бути нe прийнятa. Тoму щo ніxтo нe зaпитує тиx сoлдaтів, які йдуть в oкoпи, підстaвляють сeбe під снaйпeрський вoгoнь aбo під вoгoнь нaймaнців, вмирaють зa Укрaїну, а я у Києві буду говорити, що безвыгодный можу, тому що я чомусь малограмотный хочу? Це делегація із забезпечення миру получай Донбасі. І те, що я у своєму житті зробив в різних етапах: і перемовин, і зустрічей – гадаю, що я маю достатній досвід, щоб захищати інтереси України.













– Ви плануєте щось змінювати в роботі Тристоронньої контактної групи?

– Ми хочемо вделать туди людей або людину, яка добре знає Донбас, яка скалдырник, працювала на Донбасі. Нам головне – почути тих людей, які живуть бери Донбасі. Ми заявляємо скрізь, що це українці, що це наша територія. Вона українська. Але интересах того, щоб встановити круги, треба знати не тільки бажання тих «керівників», які сьогодні є в тій частині Донецької і Луганської областей, а головне – людей, які тама живуть.

– А можна уточнити: з ким предметно на окупованій частині Донбасу ви готові сідати после стіл переговорів, хто ці челядь?

– Це громадянське суспільство перш вслед все. Це люди, які безграмотный беруть участі в управлінні, мало-: неграмотный брали участі у війні, безпосередньо з гвинтівкою в руках, приставки не- катували тих, хто потрапив у плен. Це люди, які працюють у вищих навчальних закладах, в школах, в громадських організаціях – я готовий їх слухати.

– А який сенс в таких контактах, якщо рішення относительно війну чи мир ухвалюють малограмотный в Донецьку, а в Москві?

– В (видах того, щоб Москву переконати, надо не тільки бажання Києва, їх важко переконувати. А если це бажання буде людей, які вслед за тем живуть, і тих, які знаходяться вслед за межами (окупованих територій – ред.), наголошую, що це мільйон сімсот тисяч осіб, тоді Третий рим почує краще і також если йти назустріч людям. Я в це вірю.

– А вас не здається, що такий діалог навмисно просувається самою Росією к того, щоб створити видимість внутрішнього конфлікту? І такими контактами Київ може підіграти російській пропаганді?

– Це є, ніхто від цього отнюдь не гарантований. Але для того ми маємо діяти розумно, виважено, досвідчено, щоб неважный (=маловажный) дати втягнути себе в процеси, які могли б призвести накануне тих наслідків, про які ви говорите. Тобто якщо заздалегідь бачити, що Росія если робити і буде нас перегравати, ведь це можливо. Але ми с целью того створюємо делегацію, працює влада, працює Адміністрація президента (Офіс президента – ред.), працює Кабмін, Верховна Ада, щоб діяти в національних інтересах України.

Іншого шляху я безвыгодный бачу. Якщо ми заздалегідь будемо боятися спілкування, йти держи переговори… Я ж часто чую: «Ви бачите мiровая в очах Путіна? Ні, безграмотный йдіть, він вас надуть». Тоді немає чого говорити. Мені Вотан з експертів сказав, закриємо лінію розмежування і заморозимо невідомо в який період конфлікт в Донбасі. А що значить заморозимо? Це може бути і п’ять, і цифра років – будемо знаходитися постійно в стані «зачахлого» аль «замороженого» конфлікту. Я проти такого підходу.

Я хочу зробити трендец для того, щоб домовитися, невыгодный поступаючись, на цьому наголошую, інтересами України. Але це приставки не- означає, що ми маємо всього боятися. Невыгодный поступаючись – це играть роль не підписувати непотрібних документів. Адже Порошенко підписав у 2015 році патент, який сьогодні ми без- можемо виконати, і поставив країну в страшне незручне стоянка. Не потрібно було підписувати. Говорити і спілкуватися – це безлюдный (=малолюдный) документ, а підписувати – це вже оригинал.

– Просто не зовсім зрозуміло, як личный состав, які зараз живуть під російською окупацією і під їхнім контролем, як переговори з ними можуть допомогти встановленню миру, якщо всі принципові рішення ухвалюються росіянами, а малограмотный жителями Донецька.

– Якщо прислуга, які там живуть, будуть вимагати припинення війни… Вони в один присест не вимагають припинення війни, тому що отнюдь не бачать своєї перспективи, приставки не- бачать свого майбутнього. Їх обдурила кремлівська распространение. Вони бачать в Україні свого ворога.

Ми повинні діяти таким чином, щоб гоминиды повірили. Ну, наприклад: замість пустих розмов оборона статуси, про все інше ми пропонуємо вставить в цих областях стандарт вільної економічної зони. Якщо це если прийнято, то люди одразу включаються в роботу, приходять інвестиції, відновлюються господарства, відновлюється зруйнований житловий бумага – люди повертаються і бачать перспективу. Сьогодні такої перспективи вони невыгодный бачать. Вони думають, що у них проекция в Росії, але вони помиляються.

Я безграмотный виключаю того, що вони вибрировать, що їх залякали. Але вони (дрожать, тому що не вірять, що Україна їх може захистити. Аби вони повірили, що Україна малограмотный буде їх переслідувати, що если слухати їх і дослухатися прежде них, діяти в їхніх інтересах і всієї України, що це позиція, стратегія української влади. Я думаю, що вони поступово почнуть змінювати свою позицію.

Іще одне, вибачте, це ж без- можна зробити за місяць чи после два. Команда Порошенка обіцяла, що по (по грибы) два тижні закінчить війну, а вона вже шість років триває. Це зайшло вже дуже глибоко. Вже учні у школах починають вивчати неважный (=маловажный) українську історію, а іншу. Тобто ми маємо почати діяти, іншого шляху немає.

Якщо ми будемо обговорювати і боятися: а чи нас далеко не обдурять, чи не призведе це впредь до того… Я не знаю, предварительно чого це може призвести остаточно, ніхто безлюдный (=малолюдный) може передбачити. Але я можу определённо визначити від «а» раньше «я» – що корисно, а що ні, що потрібно, а що ні. Я можу в точности визначити, які повноваження має Україна і які функції вона бере бери себе, щоб цих людей поставити у нормальні умови. Це я можу визначити, а хана інше передбачити в політичних перемовах предварительно 100% точності, я не знаю чи було яко колись загалом.

Це если ми маємо достатню військові силу, армаду, силою звільняємо, як кажуть багато людей, ці регіони від найманців, від російського впливу, ставимо українські кордони, встановлюємо українську владу. С тоді можна передбачити совершенно. Але це вже невыгодный перемовини, це перемога силою, як перемогли Німеччину і потім поставили їй умови. Ми ж кажемо, що у нас таких можливостей немає – предвещать є один шлях: або пропонувати умови, ли зупинитися з тим, що є, і жити манером) невідомо скільки. Я не можу цього навіть уявити собі.

– Перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін, який також погодився увійти в ТКГ, заявив що без- проти поїхати на окуповану частину Донбасу. Як ви ставитеся давно такої ініціативи і чи готові теж їхати сверху окуповані території?

– Я підтримую його. Він знає ситуацію вслед за тем найкраще з людей, яких я загалом знаю. І має рішучість, сміливість і готовий це зробити. А якщо с те складуться відповідні умови, які потрібні мені, Кравчуку Леоніду Макаровичу, вивчити всего лучшего-які питання, які потрібні в (видах вирішення, я також буду думати надо тим, як це зробити, приставки не- виключаючи і безпосередніх контактів.

– Держи завершення, не можу у вам не запитати про Віктора Медведчука. Відомо, що тривалий часочек ви були його близьким політичним соратником. Які у вы зараз взаємини?

– Я п’ять років з Віктором Медведчуком отнюдь не спілкувався навіть по телефону. П’ять років.

– Ми знаємо, яка у нього одним духом позиція щодо Донбасу. Ваше ставлення перед цієї особи змінилося вслед роки війни?

– Я вважаю, що та позиція, яку займає Медведчук... Він має льгота на свою позицію, але вона малограмотный може бути підтримана Україною, тому що вона определять Україну в складне становище. Я после те, щоб використати досвід і українських політиків, і різних українських політичних сил, щоб узгодити інтереси України з інтересами і Росії, тому що вона со временем присутня. І узгодити – перш по (по грибы) все з людьми, які с годами знаходяться.

Тобто я не виключаю спілкування із Медведчуком, але це зовсім безвыгодный означає, що я готовий підписувати до скорой встречи-який документ, який если запропонований тією політичною силою. Я буду думати, аналізувати, і неважный (=маловажный) тільки я, а всі ми гуртом взяті. Для того, щоб нас, знову ж таки, повторюю, неважный (=маловажный) ввели в оману.

– Ви б хотіли, щоб Медведчук брав жеребий у переговорах з врегулювання ситуації получай Донбасі?

– Я не знаю, мені спочатку надо розібратися. Я тільки п’ять днів як працюю головою українською делегації. Коль ви зустрінетеся зі мной хоча б через місяць, я зможу відповісти в ваше запитання.


banner14

Категория: Интернет

Как Леонид Кравчук собирается услышать Донбасс: интервью


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.