Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Мэр Черкасс Бондаренко: За время карантина мэры укрепили свои позиции. Центральная власть их боится


Опубликованно 04.09.2021 05:00

Мэр Черкасс Бондаренко: За время карантина мэры укрепили свои позиции. Центральная власть их боится

Зa oстaнні двa дні мeр Чeркaс Aнaтoлій Бoндaрeнкo стaв зіркoю укрaїнськoгo Facebook.

Весь стрічкa сoцмeрeжі у йoгo відeoзвeрнeнняx, мeмax тa жaртax прo Бoндaрeнкa і Чeркaси.

A всe тoму, щo з 1 трaвня міськa влaдa Чeркaс сaмoстійнo пoчaлa пoслaблювaти кaрaнтин у місті.

Чeрeз цe пoліція відрaзу відкрилa кримінaльнe прoвaджeння, міністр внутрішніx спрaв Aрсeн Aвaкoв зaявив, щo мeр «зaгрaвся», a прeзидeнт Вoлoдимир Зeлeнський нaвіть пeрeдaв Бoндaрeнку «привіт» чeрeз свoє відeoзвeрнeння.

Тa, сxoжe, щo тaкa рeaкція влaди мeру Чeркaс лишe нa руку. Йoгo вжe пoчaли підтримувaти в іншиx містax: мeр Івaнo-Фрaнківськa Руслaн Мaрцінків публічнo підтримaв свoгo кoлeгу, a у Мукaчeвoму тa Дніпрі тaкoж пoслaбили кaрaнтин.

Вступилaся зa Бoндaрeнкa і «Бaтьківщинa» Юлії Тимoшeнкo, якa підтримувaлa йoгo нa вибoрax мeрa в Чeркaсax:

«Пoлум’яні привіти» від гaрaнтa Кoнституції нa aдрeсу мeрa Чeркaс, a тaкoж відвeрті пoгрoзи Aнaтoлію Бoндaрeнку від чинoвників прeзидeнтськoї кaнцeлярії переходять всего-які межі. Подібного зухвальства українська незалежність ще приставки не- знала».

«Українська чего греха таить» записала коротке інтерв'ю з Анатолієм Бондаренком относительно карантин, ситуацію у місті, його конфлікт із командою президента та майбутні місцеві вибори.

Бондаренко дав зрозуміти, що принаймні деякі мери підтримують взаимосвязанность один з одним, думають по-над створенням партії та маловыгодный координують свої дії з Офісом президента.

Примітно, що публічна активність количество не виглядає хаотичною – його звернення та дописи у соцмережах досить продумані й технологічні.

Эпизодически складається враження, що він озвучує заготовлені месиджі, які могли б сподобатися його виборцям. Мер запевняє, що є «самостійною і самодостатньою людиною».

– У своєму останньому відео у Facebook ви звернулися вплоть до Зеленського і сказали: Черкаси будуть чинити опір. Относительно який опір ви говорите?

– Я процитував тизер з відомого фільму «Черкаси», що є символом незламності духу міста Черкаси і духу людей, які проживають у вільному козацькому місті.

Найбільше, що обурює жителів нашого міста, – це тёцка, що застосовується закон України вибірково. Що простий підприємець, який годує свою родину невеликим бізнесом, який тримає кав'ярню чи будівельний мелкий магазинчик, не може працювати, а велий будівельний гіпермаркет може працювати.

Жителів міста глибоко обурює тёта, що вони не можуть відвідати лес, а повинні ходити в ломбард, що вони безграмотный можуть відвідати парк із дитиною, але можуть з собакою. 

Без усилий фактично те, що діється в Україні, – це соціальна несправедливість. Я кажу, що виконавчий комітет виключно відновив соціальну справедливість.

– Ви послабили изоляция в Черкасах з 1 травня. Ці послаблення разом працюють?

– Ви знаєте, всім жителям нашої країни відомо, що отнюдь не так легко запустити тетунька підприємство, яке не працювало півтора місяця. Ми прийняли це рішення, але если я спілкувався з нашими підприємцями, вони сказали, що їм потрібно десь чотири-п'ять днів, щоб прямо почати працювати. Так само і з продуктовими ринками, яким дозволив працювати Кабінет міністрів, тому що продукції поки що немає.

Тобто можна сказати, що ми послабили, але підприємства міста мало-: неграмотный готові надавати свої послуги в повному обсязі.

– Чому ви пішли в послаблення карантину без координації з Кабміном?

– Давайте я скажу таким (образом: а яка ж у нас координація з Кабміном в обласних центрах? Я вже отнюдь не кажу про районні центри… Крім селектора і крім того, що «ми сказали робити эдак» – це постоянно одно, що сказати «денег перевелся, но вы держитесь», ви повально робіть, все купуйте, а ми будемо вами керувати.

Це дуже гарно, але в цивілізованих країнах, коль уряди запроваджують карантин, так вони повиннні якось громадам компенсовувати втрати. Отечественный бюджет недоотримав 100 млн гривень следовать попередній місяць. Для міста це надзвичайно великі кошти. Я відверто скажу, що неважный (=маловажный) знаю, як ми будемо платити аванси близько 15 травня.

І це мало-: неграмотный тільки моя проблема, це положение всіх обласних центрів. Що Кабмін каже? «Да что ты то беріть кредити». Це дуже гарно, що брати кредити. Але ці кредити доведеться віддавати.

А тёта, що найбільше жителів міста турбує, – це соціальна несправедливість, вибіркове застосування карантинних заходів.

– Поліція розпочала кримінальне провадження після рішення міськвиконкому оборона послаблення карантину. І пояснює, що своїм рішенням ви порушили постанову Кабміну щодо запобігання поширення коронавірусу. Чому безвыездно-таки ви вважаєте, що получи и распишись вас чиниться тиск?

– Ви знаєте, у мене з постановами Кабміну надзвичайно довгі стосунки. Є така постанова Кабміну насчет розподіл коштів дорожнього фонду, якої губернатори повинні дотримуватися. Цю постанову Кабміну застосували ще следовать Володимира Гройсмана, де поперед 20% коштів повинні були спрямовуватися бери дороги місцевого значення, тобто бери комунальні дороги.

Жодного разу, хоч ми і сотні мільйонів гривень платили вплоть до бюджету, обласна державна адміністрація малограмотный дала місту ні копійки протягом трьох років. Что-то около і цей рік.

Тому у мене питання: манером) чому пан прем'єр-міністр і правоохоронці неважный (=маловажный) притягують голів ОДА следовать невиконання постанови Кабміну?

– А возьми них ви скаржилися?

– В) такой степени я скільки разів про це говорив в прямих ефірах! Разве, скільки я можу скаржитися?

Я думаю, що у нас є прокуратура, яка моніторить це шабаш, інтернет, ЗМІ, звернення возьми сесіях обласних рад. Мені цікаво, чи в нас вибірково застосовується институции? Мені здається, що він застосовується тільки накануне людей, які не болеть душой сказати правду.

– Повертаючись накануне вибірковості карантину. Ви ж як місцева влада могли заборонити працювати «Епіцентру»?

– Скажемо си, коли Кабмін прийняв постанову насчет карантин, і коли у нас перші дні він почав працювати, ми закрили його тотчас з поліцією. Ми закрили його! Але ж зрозуміло, що потім однако це діло працює, він відкрився, і у нас шалені немного спустя черги.

А поряд з цим «Епіцентром» є невеликі будівельні магазинчики. В такой мере я не можу пояснити власникам цих магазинчиків, чому вони безвыгодный працюють.

– Тобто ви закривали торговельний аппарат?

– Так, ми його закривали у перший но день. Навіть наш старейшина поліції Олександр Кокоба працював по-над цим питанням. Повірте мені, що в нас (в прекрасні стосунки з поліцією...

– Як їм тоді вдавалося працювати, якщо ви їх закривали?

– А этак. Ми їх закрили для один день, а далі вони відкривалися і спокійно собі працювали.

– Як це можливо? Їх хтось кришував?

– Я безграмотный можу цього знати, тому що займався іншими справами: господарськими справами, поповненням бюджету, лікарнями.

– Ще півтора місяця тому ви відстоювали ідею жорсткого карантину…

– Ви знаєте, ми були одними з перших, хто впровадив найжорсткіший пункт. Я відверто скажу, що ми останніми запустили громадський транспорт исполнение) працівників поліції та інших установ.

Наші личный состав, які працюють в Черкаській міській раді, деякі з них працюють по части 18-20 годин, ми далеко не пішли їм назустріч – вони пішки ходили бери роботу. Пішки ходили! Ми возили виключно медиків.

Потім выходит зрозуміло, що почалися такі собі маленькі скандали: а чому отнюдь не включили працівників обласної державної адміністрації? Я кажу: «Друзі, тому що ми безвыгодный включили працівників Черкаської міської вследствие. Закон повинен діяти на всіх». Отакі з'явилися протистояння.

– Ви маєте бери увазі протистояння ОДА і міської влади?

– Таково. Потім з незрозумілих причин Черкаську обласну спеціалізовану лікарню зробили лікарнею в целях надання допомоги від COVID-19.

Если у нас у міській інфекційній лікарні, яка лікує фактично 70% області, було 24-25-26 пацієнтів – з них 18 хворих бери COVID. А у нас 100 ліжок в інфекційній лікарні.

Тобто недолугі дії влади зупинили допомогу жителям області.

– Ввечері ви запостили скрін нібито переписки із Сергієм Трофімовим. Пред публікацією ви перевіряли, чи це був справжній соединение Трофімова?

– Я скажу эдак: зранку цей номер зник. Если ця переписка відбувалася, я виходив якраз в ефір нате одному з телеканалів, тому зі мной була прес-служба, заступа голови обласної ради був в кабінеті. Це всё-таки ми бачили.

А щодо пана Трофімова, ми з ним гарно знайомі, у нас є багато спільних знайомих. Я скажу приближенно: це зрозуміло, що це був він.

Коль пан Трофімов представляв першого губернатора після президентства Зеленського, він просив мене допомагати йому, я допомагав.

Другий однова наші спільні друзі просили мене допомагати получай виборах у другому турі. Це ж безвыгодный написав чомусь пан Єрмак, Фавн Тимошенко чи Іванов, Петров. Це написала людина, яка мене знає.

Насчет пранкерів цікава історія, с распевом, думали-думали, сиділи цілу ніч і придумали. Але наші спільні знайомі зателефонували мені зранку і сказали: «Вслед за этим істерика в Офісі президента».

– У вам був записаний номер Трофімова?

– А ви запитайте Трофімова – знає він мене особисто чи ні?

– Я чому для це запитую, тому що ні у WhatsApp, ні у Telegram Трофімов ніколи приставки не- ставив на заставку своєї фотографії. У вашій переписці вона була.

– Давайте я скажу яко: у нас дуже багато спільних знайомих, починаючи від керівників штабу нате президентських виборах в Черкаській області і в такой степени далі. Я готовий надати правоохоронним органам свій вертушка – нехай розбираються.

– У Києві вашу публічну активність пов'язують із наближенням виборів.

– А куди саме?

– Ви підете переобиратися мером?

– Ви знаєте, я ще маловыгодный вирішив, буду я балотуватися чи ні. Оці теорії, що мери піаряться в обласних центрах – ужель, що це таке? Мери працюють в обласних центрах.

Сьогодні надзвичайно нормальний діалог між мерами, і я розумію, що центральна влада це відстежує і вона боїться сьогодні мерів. Тому що мери в період коронавірусу зміцнили свої позиції. І повірте мені, що сьогодні чарт мерів у містах надзвичайно високий.

– Говорять для можливе створення партії мерів перед місцевих виборів. Ви насчет це щось знаєте?

– Я відверто скажу, що чув относительно створення партії мерів. Між мерами такі розмови ходять.

– Хто цим с ходу займається?

– Я не знаю, хто цим займається. Зрозуміло, що мери між собой про це говорять.

– Давайте в среднем: з вами хто про це говорив?

– Зі мной ніхто не спілкувався.

– Чому ви одновременно публічно критикуєте саме Зеленського, а маловыгодный Авакова?

– Правильно ви сказали. Ті речі, получи які повинен реагувати глава, зокрема по своїх соратниках, починаючи від Миколи Тищенка, який упрощенно перекреслив, просто плюнув в обличчя малих підприємців – і немає ніякої реакції від президента… Такого неважный (=маловажный) може бути. Я хотів би, щоб він реагував. А потім будемо відповідати і ми.

– У своїй діяльності ви разом координуєтесь з Юлією Тимошенко? Я це запитую, тому що бери виборах вас підтримувала «Батьківщина».

– Я самостійна і самодостатня людина. Я спілкуюся з усіма народними депутатами і з Юлією Тимошенко неизвестно зачем само.

– То ви з нею обговорювали свої дії?

– Ні, свої дії я безлюдный (=малолюдный) обговорюю ні з ким.


banner14

Категория: Интернет

Мэр Черкасс Бондаренко: За время карантина мэры укрепили свои позиции. Центральная власть их боится


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.