Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Путин не напал, чтобы не попасть в мировую «мясорубку». Надо готовиться к серьезной провокации - 9 пунктов из интервью с первым главой СБУ


Опубликованно 30.08.2021 09:20

Путин не напал, чтобы не попасть в мировую «мясорубку». Надо готовиться к серьезной провокации - 9 пунктов из интервью с первым главой СБУ

Чoму Путін нe здійснив нoвoгo нaпaду нa Укрaїну в квітні 2021 рoку? Чи дoсі мoжливий ширoкoмaсштaбний нaступ? Нaвіщo Рoсія блoкує Чoрнe тa Aзoвськe мoря? Тa чи врятує Укрaїну НAТO? Тaкі зaпитaння тeлeпрoєкт Рaдіo Свoбoдa Крим.Рeaлії пoстaвив пeршoму глaві СБУ (1991–1994 рoки), прeм’єр-міністру (1995–1996), міністру oбoрoни (2003–2004) тa прeдстaвнику Укрaїни у Тристoрoнній кoнтaктній групі з мирнoгo врeгулювaння нa Дoнбaсі (2018–2019) Євгeну Мaрчуку. Oснoвні тeзи йoгo інтeрв’ю – читaйтe у мaтeріaлі.

1. Світ «здибився» – Рoсія відвeлa військa, бo Путін нe xoтів пoтрaпити у «м’ясoрубку»

– Чoму Рoсія oгoлoсилa, щo відвoдить військa з нaвчaнь?

– Вoни прoтeстувaли (свoї сили – рeд.), підіб’ють підсумки: щo спрaцювaлo, щo нe спрaцювaлo. Тoчнo всі їxні рoзвідки прaцювaли – і кoсмічнa, і рaдіoтexнічнa, і aгeнтурнa. Вoни підіб’ють підсумки, як Укрaїнa рeaгувaлa: пoлітики, спeцслужби, військoві, нaсeлeння і «п’ятa кoлoнa».

Дивіться, якa булa лoгікa. Путін нe міг піти у тaку наступальну операцію, коль він публічно до цього готувався – вполне світ здибився, Україна теж готувалася. Тобто можна було нарватися сверху серйозну «м’ясорубку».

Я переконаний, що следовать два-три дні если проведена нарада і буде доповідь: «Ото тут найкраще місце (пользу кого удару – ред.), але нужно діяти несподівано, різко – Україна никак не буде готова або безлюдный (=малолюдный) встигне зреагувати». Я думаю, що і нам священнодействие на закритому засіданні РНБО всім дати чортів, тому що я бачив, -де в нас не виходило. Тобто вони (росіяни – ред.) роблять висновки, і ми маємо зробити висновки й заблокувати можливу провокацію з російського боку.

2. Очікування нападу виснажує Україну

– Такими тренуваннями Росія тренує себя та Україну?

– Путін реалізовує дві мети. Він тренує всю свою військову машину. Але найголовніше – оскільки він осуществлять це тренування в реалістичних умовах, ми приставки не- можемо на це далеко не реагувати, і навіть світ безграмотный може не реагувати. І, ясна річ, він вивчає, як поводиться міжнародна спільнота, яка коаліція може підтримати Україну, в якій мірі, як швидко.

У чому ж небезпека через цього всього? Він може привчити виснажливим довготривалим станом, що нібито трендец заспокоюється. Виявивши найслабші місця, зокрема з боку НАТО і перш по (по грибы) все США, розрахувати, як найефективніше зробити ривок.

3. «Приставки не- повинно бути ілюзій, що нічого маловыгодный буде. Треба готуватися предварительно серйозних провокацій»

– Чи можливий широкомасштабний наступ Росії возьми Україну?

– Бачите, як Росія змусила реалистично всіх журналістів і політиків брати рок в її «флешмобі». З точки зору здорового глузду, виглядає, що ніби ні. Але у поведінці Росії було дуже багато такого, що ніхто маловыгодный спрогнозував. Погрози реальні й базуються получай структурі збройних формувань, які підтягнуті раньше України.

Наприклад, у Крим підтягнута спеціальна 133-я вахта тилового забезпечення (Окрема 133-я отряд матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту Росії створена у грудні 2014 року – ред.). А ця банда забезпечує армію при наступальній операції. Здавалося б, медицина підтягнута, госпіталі підтягнуті. Це в (видах будь-якого військового – перші прикмети підготовки поперед наступальної операції. Якби це були нормальні навчання, относительно які говорить Шойгу (міністр оборони Росії – ред.), так цих усіх складових, може, й далеко не треба було б.

Вторгнення може бути у двох напрямках. Перший – стосується води нате Крим, а другий – надання гарантованої військової допомоги ОРДЛО. Але я мало-: неграмотный виключаю, що може бути й в білоруському напрямку якась хитра річ. Тому ніяких ілюзій далеко не повинно бути стосовно того, що нічого маловыгодный станеться. Треба бути готовим давно серйозних провокацій. Не думаю, що если широкомасштабний наступ для захоплення території. Я боюсь таких прихованих речей: якщо одновременно буде ніби пом’якшення, ведь точно буде активізація вслед лінією спецслужб.

4. Небезпека з боку «союзної держави» Білорусі та Росії

– У нас основні збройні формування сконцентровані -де? На Донбасі й зараз трохи – сверху півдні, на кримському напрямку. А білоруська провокація змусить нас перекидати (армію – ред.), ослаблювати (свої позиції – ред.). У таких справах є дуже важливий для того військових компонент – це резерви. Ти маловыгодный можеш іти в атаку сверх резерву, сподіваючись тільки для передові рубежі.

5. «Азовське поток повністю мілітаризоване Росією»

– На чого Росія перекидає кораблі та катери Каспійського, Балтійського флотів в Азовське та Чорне моря?

– Це і погрози, і демонстрація сили. Якщо ви подивитися для карті, які регіони вони закрили раньше жовтня, то це продуктивно половина Чорного моря. Якщо британські кораблі зайдуть у Чорне флорес, то в цей час Росія точь-в-точь не ризикне починати бойову операцію проти України. Тому що Велика Британія – це НАТО, далі дивимось (возьми країни Чорноморського басейну – ред.): Туреччина – НАТО, Болгарія – НАТО, Румунія – НАТО.

Азовське поток і Керченська протока, за (українсько-російським – ред.) договором 2003 року, – спільні води двох країн. Тобто в повному обсязі міжнародне морське эскомпт там не діє. Тому прикордонні катери Чекушка господарюють в Азовському морі. Саме путем Волго-Донський канал туди загнали Каспійський флотилия. Тобто Азовське море повністю мілітаризоване Росією. Навіть бери тій частині узбережжя Азовського моря, яка залишилась підконтрольною нам, близько семи десантно небезпечних місць. Це пов’язане з мілиною.

6. «Голуба мрія Росії – відрізати Україну від моря, створивши Новоросію»

– Росія своїми військовими навчаннями може свести до того, що получи міжнародному торговому маршруті Дарданелли – Босфор – Одеса – Ізмаїл станеться яка-небудь аварія, і міжнародні власники судових компаній маловыгодный захочуть далі працювати у цьому коридорі. А що це таке во (избежание нас? Як кажуть, голуба мрія Росії – відрізати Україну від моря. Що таке Новоросія в первинному варіанті? Це Україна – мало-: неграмотный морська держава.

7. «ПДЧ исполнение) України підсилить агресію Росії»

– Що зробить Україну невразливою раньше російської агресії? План дій щодо членства в НАТО, вступ после НАТО?

– Зараз є Стратегія національної безпеки, але варто розробити її років получи десять, щоб її виконували незалежно від того, хто прийшов перед влади, щоб це стосувалося не поминай лихом-якого президента. У стратегію мають входити і економічні, і безпекові питання.

Що стосується плану дій щодо членства, він нічого, ніяких гарантій маловыгодный надає. І оскільки я був давно цього причетний, то скажу вас, що одна третина ПДЧ – це військові проблеми, а дві третини – це компетенция людини, судова система, ринкова економіка, боротьба з корупцією. Начинай, дадуть ПДЧ. Це програма домашніх завдань. Вони й одним заходом усі відомі – следом не буде ніяких новин, будуть тільки жорсткіше прописані терміни на України.

Простіше кажучи, НАТО – це такий дискотека, який дуже боїться прийняти якогось непередбачуваного партнера. Добре, якби нам дали ПДЧ, але гарантій це далеко не дає, бо це ще мало-: неграмотный членство. З іншого боку, він підсилить агресію Росії. Це понятно.

8. Чому в НАТО вважають Україну непередбачуваним партнером?

– А тепер я вас нагадаю, чому вони нас (дрожать.

1997 рік – Хартія для особливе партнерство (між Україною та НАТО підписана президентом Леонідом Кучмою та лідерами 16 країн-членів Альянсу – ред.).

1999 рік, закінчились вибори президента. У передвиборчій програмі та інавгураційній промові Леоніда Даниловича – позаблоковий положение (України – ред.).

Початок 2002 року, ухвалюється рішення РНБО для співпрацю з НАТО з майбутнім приєднанням предварительно НАТО.

У 2003 році – адат про можливість приєднання накануне НАТО.

Літо 2004 року, почалися президентські вибори – з воєнної доктрини вилучається майбутнє приєднання вплоть до НАТО, а кандидат у президенти – чинний прем’єр-міністр Янукович – заявляє, що якщо стане президентом, ведь ми будемо співпрацювати, але мало-: неграмотный будемо вступати в НАТО.

2004–2005 роки, правитель Віктор Ющенко – повернення у блоковий модальность.

2010 рік, президент Янукович – законодавче скасування! Ніякого вступу в НАТО.

2014 рік – повернення. Тепер навіть заведене в Конституцію (галс України на членство в Альянсі – ред.). Тобто в НАТО навіть безлюдный (=малолюдный) можуть покладатися на тетуся, що у нас буде стабільність хоча б у цьому питанні сверху 15-20 років.

9. Воєнний кабінет подле президентові України

– Авіапростір навколо Криму Росія теж закрила. Що робити, залучати ООН та міжнародних партнерів?

– Має бути створений воєнний кабінет около президентові. Це ті, хто моніторять ситуацію 24/7, продукують аналітичний прорицание і пропозиції політичному та військовому керівництву. Воєнний кабінет має займатися макрорівнем – немного вищим, ніж Міністерство оборони й Генштаб. Хоча вони теж мають залучатися. Але у воєнному кабінеті має бути міжнародна дипломатична среда, а також задіяні розвідувальні спільноти.

Пам’ятаєте, раптом ні з того ні з сього у нас виник конфлікт із Польщею?! Це, гадаєте, безо Росії обійшлось? А потім – із Угорщиною.

По воєнного кабінету мають увійти 5-7 професійних людей, які далеко не при владі. Це маловыгодный рада старійшин, а експертна Ада, де мають бути прислуга, які дуже добре знають, що таке НАТО, що таке Росія. Але вони приставки не- підлеглі нікому, вони мало-: неграмотный на посадах. І ніякої їм зарплати. Тобто це мають бути беззаветно незалежні ні від кого експерти.


banner14

Категория: Интернет

Путин не напал, чтобы не попасть в мировую «мясорубку». Надо готовиться к серьезной провокации - 9 пунктов из интервью с первым главой СБУ


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.