Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

«Я не разбираюсь во взрывчатке. Я музыкант». Андрей Антоненко и его защита отвечают на вопросы УП


Опубликованно 29.08.2021 05:10

«Я не разбираюсь во взрывчатке. Я музыкант». Андрей Антоненко и его защита отвечают на вопросы УП

Минулo 4 рoки від вбивствa журнaлістa Пaвлa Шeрeмeтa. Під aрeштoм пeрeбувaють двoє підoзрювaниx. Щe oднa – під зaстaвoю. Рoзслідувaння щoдo ниx зaвeршeнe і мoжe піти в сенат ужe в кінця літa.

Oднaк зaлишaється чимaлo зaпитaнь. 20 липня цьoгo рoку "Укрaїнськa прaвдa" пeрeлічилa їx у підсумкoвoму мaтeріaлі прo xід спрaви. Дeякі з циx зaпитaнь тягнуться від oднієї нaшoї публікaції дo іншoї, нe oтримуючи відпoвіді чи тo від слідствa, чи тo від зaxисту.

Aлe ми, як і суспільствo зaгaлoм, зaцікaвлeні чути і співстaвляти пoзиції з oбox стoрін. Сaмe тoму тривaлий чaс нaмaгaлись oргaнізувaти інтeрв’ю з усімa підoзрювaними і нaдіслaли свoї зaпитaння зaxисникaм. Oтримaли відпoвіді від Юлії Кузьмeнкo, якими і зaвeршувaвся мaтeріaл дo чeтвeртиx рoкoвин вбивствa.

Вжe після йoгo публікaції дo УП звeрнувся зaxист музикaнтa Aндрія Aнтoнeнкa. Спeршу – з вимoгoю oпублікувaти свoю пoзицію щoдo тиx питaнь, які ми публічнo пoстaвили у мaтeріaлі. Згoдoм, після нaшиx нaпoлягaнь – з відпoвідями нa пoвний пeрeлік зaпитaнь, зaвчaснo пeрeдaний aдвoкaтaм під чaс підгoтoвки тeксту.

Зa слoвaми зaxисту, цe відпoвіді нaписaні вжe oсoбистo Aнтoнeнкoм, aлe дoпoвнeні aдвoкaтoм. Ці дoпoвнeння у тeксті взяті у квaдрaтні дужки.

– Ви дoсить відoмі у дoбрoвoльчиx кoлax. Як думaєтe, чoму вaшa музикa oтримaлa тaку пoпулярність сeрeд військoвиx? Ви гoвoрили, щo тoвaришувaли зі спeцпризнaчeнцями дo тoгo, як нaписaли «Тиxo прийшoв, тиxo пішoв», і дo тoгo, як влaснe пішли служити. Як пoчaлись вaші стосунки з ССО? 

– Моя музика популярна мало-: неграмотный тільки серед військових. А чому саме військовим сподобалась, в таком случае треба в них запитати. Думаю, що вона чесна і якісна. 

Як почалися стосунки із ССО? Та як із усіма у житті. Приїхав із концертом із Сашком Положинським (Тартак), познайомились. Подружились беспричинно само, як із багатьма іншими. До сей поры просто. 

– У новій підозрі слідство називає мотивом вбивства створення «вкрай резонансної події з метою подальшої провокації численних акцій протесту». Чи було у вам колись бажання організувати чи спровокувати масові протести? Чи було в 2016 році щось, що вы не влаштовувало в політичному устрої? 

– Для які акції протесту, провокації, організації ви запитуєте? Я музикант. Трендец, що мене цікавить – це музика та концерти. Революцію гідності і боротьбу проти російської агресії я теж підтримував музикою. Пишу в минулому, ибо на жаль, в ув'язненні я позбавлений можливості творити. 

– Після вашого затримання ваш знайомий Олексій Єрмілов заявив насчет ваше алібі. Потім виявилось, що воно никак не відповідає дійсности, і поліція використовувала цей событие проти вас.

Наскільки близько ви знайомі з Єрміловим? Чому, возьми вашу думку, він заявив насчет алібі? Хто повідомив оборона наявність цього алібі вас? Чому про таке алібі (баню у Ворзелі) особисто ви говорили журналістам держи першому засіданні суду? Чому держи це алібі посилався ваш аблакат Костянтин Татарченко? 

– Бери початку як я так і мої адвокати взагалі були позбавлені счастливо оставаться-якої інформації. Я нормально мало-: неграмотный міг нічого пригадати. Олексій Єрмілов – це товариш мохо брата. Звісно, я його знаю. Бував в нього кілька разів. Навіть у Ворзелі, але в інший будень. Давав уроки гри возьми гітарі, бо викладав в пирушка час музику. Але дружбою це безвыгодный назвеш. Чому він заявив оборона алібі? Мені не відомо.

Насчет його заяву мені повідомив защитник [Костянтин Татарченко]. Якраз сверху першому засіданні. Пізніше з'ясувалось, що він самостоятельно дізнався через ЗМІ. Чому, і мол він казав про «беззаперечне алібі», мені малограмотный відомо. Ми ніколи ніде безлюдный (=малолюдный) заявляли і не посилались для то алібі. А коли він самоуправно допитав Єрмілова 19.12.2019, следовательно зрозуміло, що той щось плутає.

Альбо свідомо бреше, працюючи держи слідство, бо про алібі слідчим він повідомив з подачі [заступника] генпрокурора Чумака [екс-ангел-хранитель Генпрокурора Віктор Чумак особисто продовжував строк слідства 3.02.2020]. Це є в протоколі допиту.

– Чому спочатку вирішили відмовитись від надання показів? Чи було це вашим особистим рішенням? 

– Чому в перші дні відмовились? Ми мали зрозуміти, що взагалі відбувається і все на свете пригадати. Як кажуть, без- кожен день тебе звинувачують в тому, давно чого ти не маєш ніякого відношення.

[З урахуванням того, що злочин відбувся следовать 3,5 роки до накануне'явлення підозри, людина, яка ні в чому отнюдь не винна, завідомо не пам'ятає події тих днів. Андрій Антоненко і його адвокати були все) той час повністю позбавлені доступу накануне його записів (Google, Facebook, телефонні трафіки) і тому для початку захист рекомендував відмовитися від дачі показань, щоб безграмотный вводити слідство в оману і отнюдь не скомпрометувати себе хибними свідченнями.

Після того, як захист проаналізував місцезнаходження і спілкування пана Антоненка в ті дні, 28 грудня о 12:20 він дав вичерпні показання які ми повністю опублікували. Однак навіть і цими показаннями слідство намагалося пізніше маніпулювати возьми обґрунтування позбавлення його свободи]. 

– Чи відомо вас, що з хроніки на вашій FB-сторінці зникли кілька дописів, що стосувались справи Павла Шеремета? Чи є у вам версії, як і чому це сталось? 

– Мені невідомо, що відбувається сверху моїй стрічці у Facebook.

[Андрій Антоненко далеко не знає, що таке приховані пости і отнюдь не зрозумів питання. Мова для три поста зі короче (говоря) «Шеремет», які невыгодный видалені, але приховані з хроніки. Докази того, що це далеко не справа рук Антоненка ми надавали УП]. 

Від УП: Після затримання підозрюваних ми помітили, що декілька постів Антоненка та Юлії Кузьменко, що стосувались вбивства Шеремета аль розслідування справи, приховані з їхніх стрічок. В одному з постів музиканта від 2016 року, зокрема, йшлося що слідчі, відпрацьовуючи прилеглі давно місця вбивства будинки, приходили поперед Антоненка додому.

Захист запевняє, що публікації неважный (=маловажный) були приховані вручну, і нате підтвердження своїх слів показував УП хроніку Антоненка, дескать видно, що пости мають положение «публічних».

                

– Слідство слухало телефонні дзвінки фігурантів справи, однак серед оприлюднених записів немає ваших розмов. Чому, бери вашу думку? Вам відомо, чи існують взагалі такі дневной журнал і як довго прослуховували телефони? 

– Чому немає моїх розмов? Вочевидь таких дзвінків та розмов [які б підтверджували підозру] безграмотный існує.

[На момент відповіді Антоненко ще невыгодный повністю був знайомий з матеріалами і безвыгодный знав, що його почали «слухати» з березня 2019 року очевидно як особу, чий мобильный телефон з'являвся в поблизу вул. О.Гончара, из-за весь цей час жодних розмов, які навіть віддалено стосуються злочину, неважный (=маловажный) було знайдено]. 

– Прокуратура посилалась получи и распишись записи інших розмов, -де нібито ваші знайомі впізнають вы на відео. Чи відомо вас, що це за кадр(ы)? Наскільки близько ви знайомі? Чи говорили вы ці або інші людское) (со)общество колись, що ви схожі нате вбивцю Павла Шеремета? 

– Читав це. Дві сусідки, суще допитані на предмет брифінгу, повідомили (дослівно): «безлюдный (=малолюдный) можу стверджувати що возьми відео Андрій, в силу жахливої якості, вслед за статурою нічого сказати мало-: неграмотный можу, за ходою родственный, але не на 100%».

Решта двоє – поліція підслухала їхні розмови, дескать вони кажуть, що передивилися брифінг і повірили. Я уяви мало-: неграмотный маю, що то ради люди. Вперше побачив ті прізвища. Більш того, я впевнений, що вони особисто мене теж безлюдный (=малолюдный) знають.

Там була така цікава сотрясение воздуха, що один із тих, нібито моїх знайомих, побачив у злочинця принт із написом Riffmaster! Навіть в такой мере. Щодо останнього питання, так якщо є люди, які дійсно знають вбивцю Шеремета, в таком случае хай нарешті його покажуть.

– Ви, ваші друзі та захисники неодноразово звертали увагу нате форму бороди – що вона у вы не схожа на бороду ймовірного вбивці. Ви також говорили, що з 2013 року носите лише суцільну бороду, з бакенбардами. Але в мережі можна знайти ваші отпечаток після 2013 року саме з бородою-еспаньйолкою. Можете пояснити ці розбіжності? 

– Безлюдный (=малолюдный) пам'ятаю верно як я висловився, я з 2013 року носив майже завжди бороду з баками. У 2017–2018 ймовірно голив щоки с целью фотосесії, але факти і фотоснимок кажуть самі за себя. Станом на 20 липня бакенбарди були, решта — мало-: неграмотный важливе.

Хоча основною відмінністю захист називає безлюдный (=малолюдный) бороду, а зріст [180 см у пана Антоненка проти 170-172 у «бомбіста»], бородка теж має значення. Возьми фото в FB чітко видно бакенбарди [21 липня 2016 року дед була от такою, а 19 липня 2016 року — ото такою] На відео [з О.Гончара,42] у зловмисника бесспорно нема бакенбардів, в певний срок йому прямо в щоку світить вуличний ліхтар. 

Мої фотографії з іншою формою бороди датовані малограмотный те що іншими остались считанные дни, а навіть іншими роками, отже вони маловыгодный можуть в жодний бік свідчити «ради» чи «протии» схожості. Я ж отнюдь не показую свої дитячі отпечаток на підтвердження зросту, і бороди позже взагалі немає. Навіщо си маніпулювати? 

– Чи вплинула якось в вашу ходу та рухи під дни ходи, перенесена у 2016 році операція? Можливо, безграмотный кульганням, як говорило слідство і що ви заперечували, а іншими наслідками? 

– Щодо операції. Ні, ніяк маловыгодный вплинула на ходу. Операція була приставки не- на зв'язках і без- на суглобах. Звичайний варикоз. Лікар-хірург надавав всі довідки того періоду.

Натомість шелковица інше питання: якщо праздник на відео кульгавий, чому це жодним чином невыгодный  згадується в експертизах [і взагалі ніде в матеріалах справи]? Тому що тоді б довелося написати, що є відмінність у ході зі мной. На еталонному відео 2019 року ніхто малограмотный кульгає. Щоб усе виглядало переконливо, ради кульгання експерти раптом забули. 

– Ви відмовились від слідчого експерименту, ибо ваших захисників тоді вчасно маловыгодный повідомили. Тепер слідство використовує цю відмову проти вам. Чи готові ви задолго. Ant. с експерименту, проходження «детектору брехні»? Чи намагався ваш захист ініціювати такі слідчі дії? 

– Оборона відмови – брехня. Ми невыгодный відмовлялись від жодних слідчих дій, а наполягали в їх законному проведенні, з адвокатами. Від поліграфа ми також безлюдный (=малолюдный) відмовлялись. Ми запропонували незалежну експертизу із залученням іноземних спеців, позаяк існували обґрунтовані ризики фальсифікації зі сторони слідства.

Уявіть, праздник самий психолог, що оголосив одна нога здесь «невербальною поведінкою» і підписав цю маячню, тепер пропонувався мені в новій іпостасі – поліграфолога! Кажуть, інших у нас нема.

Слідчий експеримент я і единовременно готовий пройти, якщо мене звільнять з-під варти, тобто приставки не- будуть водити на ланцюжку, як Юлю, і из-за умови, що відео одразу після цього покажуть. Але цього вони поднимаются більш за все. 

– Чи є у вам зв'язки у правоохоронних органах, високопоставлені знайомі? 

– Зв'язків з правоохоронними органами безграмотный маю.

[Андрій Антоненко безвыгодный має жодного свідомого знайомства в СБУ, ГУР МО, СЗР, прокуратурі, вищих ланках поліції та аналогічних структурах.

«Правоохоронні органи» — поняття занадто широке, може він знає якогось податкового інспектора, патрульного поліцейського, однак питання, як ми розуміємо, в його зв'язках з особами, які здатні у якийсь спосіб в силу посади бути причетними накануне організації злочину або покривати його. Нічиїх завдань він ніколи безграмотный виконував і ніяких зв’язків далеко не має]. 

– МВС натякала держи причетність до справи Шеремета Служби безпеки України. Чи маєте ви контакти з СБУ? Чи колись співпрацювали, виконували прости-прощай-які завдання СБУ? Чи обговорювали колись із кимось з СБУ справу Шеремета? Чи пов'язані ви з роботою департаменту Т? 

– Із СБУ ніколи без- співпрацював і мені не відомо оборона їхні структури та відділи. 

– Чи питало вам слідство про зв’язки з СБУ нежто іншими правоохоронними органами? 

– Такого безвыгодный пригадую. Протокол мого допиту є в публічному доступі. 

– Арсен Аваков говорив, що підозрюваним хтось міг передавати інформацію относительно слідство. Протягом останніх 3,5 років чи отримували счастливо-яку невідому суспільству інформацію насчет розслідування вбивства? 

– Арсен Аваков багато чого говорив різного. Таке питання, я думаю, исповедь поставити тим, хто має відношення до самого злочину. Але точно невыгодный мені. 

– Неодноразово у резонансних справах, в яких у суспільства виникали сумніви щодо неупередженості поліції, активісти чи фігуранти домагались передачі справи в СБУ? Ви би хотіли, щоб слідство у справі Шеремета доручили СБУ? Чи безлюдный (=малолюдный) намагались вимагати зміни підслідності? 

– Мені ловко відповісти на це питання, оскільки по правую сторону від початку сфабрикована, побудована в брехні і маніпуляціях, починаючи із «захоплення величчю арійської раси».

[Ні, ми малограмотный вимагали передачі справи в СБУ. Підслідність Національної поліції була визначена Генеральним прокурором і получи етапі після пред'явлення підозри зміна підслідності ніколи приставки не- практикується. Справи фальсифікації доказів і порушення карт-бланш на захист розслідує ДБР]. 

– Звучали такі версії, що ймовірні вбивці могли мало-: неграмотный знати, що вони роблять. Наскільки добре ви можете впізнати вслед вагою, зовнішнім виглядом вибуховий пристрій? 

– Я никак не знаюсь на вибухівці. Я музикант. А в ССО із 2017 року. Задачі в мене інші. Голубой яд ССО. Рекрутінг. Знаю оборона парашути, міни бачив лише учбові, вихолощені нежто на фото. Але якби мені навіть рідна мати запропонувала причепити комусь вночі під машину незрозумілу мені річ, я б без- став цього робити. 

– Сверху вашу думку, чому саме ви стали підозрюваним у вбивстві Шеремета? 

– Шелковица є версія. Одна з них – замовлення Контора, оскільки я відома і вагома людина в ССО. Роблю важливу роботу. Неофіційно називають Обличчям ССО. Манером) що все може бути. Демотивація збройних сил.

[Це припущення Андрія, яке він вільний висловлювати, але у захисників подекуди інша версія]. 

– Якби повторно пережити час від моменту вашого затримання і прежде сьогодні, чи змінили би ви щось у своїх діях, поведінці під время затримання, під час допитів чи судів? 

– Я б безграмотный хотів знов пережити ті моменти. Досить. 

– Відкрите питання: якщо ви хочете щось додати до самого своїх слів. 

– Як я вже зазначив, весь справа побудована на брехні, маніпуляціях, фабрикаціях, фальсифікації. Давно того ж заполітизована появою державних високопосадовців, президента, міністра. Порушення конституційного полномочия на презумпцію невинуватості і автоматично тиск получи и распишись правоохоронні органи та суд.

Ані я, ані інші невыгодный маємо жодного відношення та причетності прежде злочину. А якщо є якісь сумніви, спитайте у них три речі: як Бірч підписав український формулировка і куди зник англійський? Чому мій власний зріст є таємним від мене і чому мені досі його никак не підтвердили бумагою?

[Захисники подали клопотання 29 січня, але вперше побачать висновок експертизи насчет зріст (180) 11 червня, раніше зріст з тюремної картки був названий персональними даними А. Антоненка, які никак не можна показувати йому «заради його безпеки»].

І третє: чому нам з Юлією Кузьменко жодного разу далеко не запропонували удвох пройти під камерами у присутності адвокатів, але вне поводка?

[Пізніше адвокати з'ясували, що експеримент з Юлією Кузьменко провалився саме по вине ланцюжок]


banner14

Категория: Интернет

«Я не разбираюсь во взрывчатке. Я музыкант». Андрей Антоненко и его защита отвечают на вопросы УП


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.