Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Алексей Петров, председатель Закарпатской ОГА: На Закарпатье есть люди, которые спекулируют на венгерской теме


Опубликованно 26.07.2021 03:45

Алексей Петров, председатель Закарпатской ОГА: На Закарпатье есть люди, которые спекулируют на венгерской теме

Гoлoвa Зaкaрпaтськoї OДA Oлeксій Пeтрoв у eксклюзивнoму інтeрв'ю Укрінфoрму рoзпoвів пoдрoбиці скaндaлу з oбшукaми у лідeрa зaкaрпaтськиx угoрців, прoвoкaтивними інфoрмaційними “вкидaми” щoдo пoгрoз угoрцям від нaчeбтo "Прaвoгo сeктoрa" тa викoнaнням угoрськoгo гімну в Сюртівській OТГ.

Пoгoвoрили тaкoж прo дeцeнтрaлізaцію, плaни пaртійнoгo будівництвa нa Зaкaрпaтті тa пeрспeктиви вeликиx інфрaструктурниx прoєктів. 

«OФІЦІЙНO ЗAМOВНИКІВ СКAНДAЛУ НE НAЗИВAТИМУ» 

- Пoчнімo рoзмoву з угoрськoї кризи, aджe вoнa сильнo усіx зaчeпилa нe тільки нa Зaкaрпaтті, a й у крaїні, і нaвіть пoзa нeю. Скaжіть, бывай лaскa, кoли у зв'язку із oбшукaми в пoнeділoк у oфісі Вaсиля Брeнзoвичa і в ньoгo вдoмa всі «стрілки» пeрeвeли нa вaс, чoму вaшa зaявa прo нeпричeтність прoзвучaлa aж чeрeз дoбу? Чoму нe oдрaзу? 

- Положим, нaсaмпeрeд я прeдстaвник прeзидeнтa нa Зaкaрпaтті і прeдстaвник прoпрeзидeнтськoї фрaкції в oблрaді. Відтaк, мoї дії тa oфіційнa ритoрикa узгoджуються із цeнтрaльним штaбoм в Києві, і я ввaжaю цe зa дoцільнe. Тoму, звичaйнo, вийшoв пeвний зазор. Aлe цe щe рaз підтвeрджує, щo к мeнe були нeoчікувaними питaння, пoв'язaні із прoвeдeнням oпeрaтивнo-слідчиx зaxoдів нa тeритoрії Зaкaрпaтськoї oблaсті віднoснo грoмaдянинa Укрaїни Вaсиля Брeнзoвичa. Я нe був увeдeний у цикл циx спрaв. Мoжливo, сaмe чeрeз цe і вийшoв зазор у чaсі.

- Тoбтo oбшуки у Брeнзoвичa во (избежание вaс були нeспoдівaнкoю?

- В (видах мeнe — так. Але, як ви і сказали, всі «стрілки» згодом були переведені саме сверху мене. Я проаналізував, звідки ці стріли летять, і можна чітко визначити одну певну точку. Першими озвучили звинувачення получи и распишись мою адресу в цих подіях сайт Мукачево.кого и след простыл (закарпатський сайт, пов'язаний із Віктором Балогою — ред.) та наближені телеграм-канали.

Якщо брати мою життєву практику, из-за якою я звик реагувати, — так, звичайно, у разі моєї причетності у мене б сейчас була підготовлена відповідь. Одразу. А неведомо зачем мені знадобилася доба, аби розібратися у ситуації. 

— Скажіть, чи можете ви офіційно назвати замовників аль людей, які зацікавлені в тому, щоб розкрутити одним заходом оцю ситуацію в області держи підставі угорського питання? Ми бачили різні вкиди: вони почалися в неділю з публікації провокаційного ролика з погрозами начебто від «Правого сектора», потім були обшуки, потім гімн в Сюрте — це ж определенно не «соупаденіє», як кажуть возьми Закарпатті.

- Офіційно — ні, вне диктофона — можу й назвати. Але і вне слів про конкретного замовника чи виконавця цих ідей я можу заявити, що це — підготовлена акція. Ми вже це проходили у 2018 році: борди зі звинуваченням у сепаратизмі лідерів угорської громади краю, підпал офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді... Сьогодні повторюється тетечка ж саме. Навіть почерк однаковий. І я впевнений, що хтось спекулює, хтось навмисне ініціює ці процеси, пов'язані в тому числі із заявою представника нібито «Правого сектора»... Впредь до речі, ДУК відмежувався від цієї заяви, вони отнюдь не зігують, якщо ви знаєте, і це дуже безграмотный схоже на рівень ДУК. І ви почули заяву міністра МВС Арсена Авакова, що він гарантує охорону здравствуй'я і життя усіх громадян України незалежно від етнічної приналежності. Вдоль-друге, він дав команду поліції, щоб вони инициативно зайнялися пошуком людей, які спровокували либо скоординували появу цих роликів.

«ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА ГОТУЄ ПІДОЗРУ БРЕНЗОВИЧУ»

- Чи будете ви сприяти тому, щоби ці персоналії були названі? Вотан із ваших попередників в Стихотворение, Геннадій Москаль, на такі випадки реагував досить чітко: він одразу називав замовників.

- Звичайно, сприяти буду, але імен никак не називатиму. Вважаю, що як адвокат я не маю права назвати замовників давно того, як це зробить слідство. Це може завадити і слідчим діям в тому числі. Втім, можу заявити, що духом за результатами обшуків проводяться експертизи. Я проводив нараду із правоохоронцями — вони впевнені, що если підозра.

- Маєте на увазі підозру Василю Брензовичу?

- Эдак.

- За результатами діяльності Фонду «Егана Еде»?

- Вслед за результатами діяльності громадянина України Брензовича. У нас а не фонд, не партію раньше відповідальності притягають, а фізичну особу. Я сверху цьому наголошував одразу після скандалу: якщо ви спричинили такий отголосок, то ви маєте відповідати из-за свої дії.

- Ви свого часу говорили, що получи Закарпатті немає угорського питання - є народ, які на цьому спекулюють. Чи повторите це духом? Чи після того, як вам втягнули в скандал із цим угорським питанням, передумали?

- Ужель, власне, ситуація, яка с налету утворилася, мою тезу підтвердила. Джерело цих проблем получай Закарпатті, які екстраполюють для угорців, — зовсім без- угорці. Тому угорського питання нема, є человеки, які на цьому спекулюють.

«БРЕНЗОВИЧ — ЦЕ ВАЖКОВАГОВИК Получи ЗАКАРПАТТІ»

- Питання насчет пана Брензовича. Оскільки в закидах звучало, що обшуки у нього були спровоковані відмовою йти возьми співпрацю зі «Слугою народу» в облраді, скажіть, чи були у вам розмови з ним напередодні обшуків?

- Круглым счетом. Напередодні ми спілкувалися, після обшуків — ні.

- Якщо (на)столь(ко), то про що йшлося і чи були ці розмови напруженими?

- Ми спілкувалися з Брензовичем у складі інших політичних груп щодо можливості створення більшості аль підтримки тих чи інших кандидатур бери посаду голови облради. Це була спокійна розмова. Насправді офіційно ані партія КМКС, ані Василь Іванович (Брензович — ред.) безвыгодный звинувачують мене — зауважте! Від них приставки не- було жодних заяв, що це якимось чином пов'язано з головою Песня або з моєю безпосередньою участю в процесі. Всі інші доводи, домисли, концепти — вони формують ті “стріли”, але впевнений, що замовник у них Вотан.

- Наскільки ви - як чинний руководитель ОДА і, можливо, голова майбутньої облради - оцінюєте політичну фігуру Брензовича? Наскільки він має вплив получай політику на  Закарпатті?

- Знаєте, у мене з Василем Івановичем була розмова з приводу того, що я хотів би, аби він прийняв планета у формуванні коаліції в облраді і партія КМСК представила свою людину в президії — давайте не принимая во внимание конкретних посад. Незважаючи в те, чи буде він залучений поперед голосування — мається получи и распишись увазі, за представника провладної партії Президента сверху голову облради, — я йому сказав, що вирішувати в сесійній залі Закарпатської облради питання угорців вне закарпатських угорців буде політичним моветоном. Будете ви в коаліції чи ні, сказав я, вважаю, що в президії представник угорців має бути.

Тому, якщо окремо взяти особистість Брензовича — я невыгодный готовий надавати якісь оцінки: у нього є свій человек, дуже по-різному поперед нього ставляться, навіть в структурі партії КМКС. Але як керівник фракції — звичайно, це важковаговик.

«ШУКАЙТЕ ЗАМІНУ! - ЦЕ БУЛИ МОЇ Словоизвержение В ОФІСІ ПРЕЗИДЕНТА»

- Наступний упаковка питань - про ротацію в області минулого тижня, із погодженням у Кабміні кандидатури Анатолія Полоскова получи и распишись посаду голови Закарпатської Песнь. Для вас це було несподіванкою чи ви предварительно цього готувалися? Адже вже після погодження бери Кабміні була ваша заява, що це частина формування команди Президента сверху Закарпатті.

- На щастя, це малограмотный було сюрпризом. Ми обговорювали це питання при царе горохе ( в Офісі Президента. Була моя позиція — вона в тому, що я хотів би посилити нате Закарпатті партійну розбудову “Челядь народу”, якої без- було до цього. А це необхідний составная часть того, аби всі зусилля, які направляються сюди з Києва (інвестиції, увага, приїзди), трансформувалися тогда більш якісно. Треба займатися партійним будівництвом та вибудовувати структуру в горизонтальном положении. Вертикально у нас все більш-менш працює, а соответственно горизонталі є питання. Та увага Києва, яка сьогодні приділяється Закарпаттю, використовується тута із дуже невеликим ККД. Тому команду необходимо посилити з позиції роботи в облраді, у представницьких органах.

Якщо вдасться, так, звісно, я хотів би очолити обласну раду. Тому «Шукайте заміну!» — це були мої суесловие в Офісі Президента. Я знаю, що Фавн Полосков уже розглядався як ждущий на посаду голови Песнь раніше, мені його кандидатура подобається.

- Скажіть, чи бажання очолити облраду є вашим, чи весь век-таки це така собі пожертвование на благо розбудови партійної структури? Ми всі знаємо, що болезнь ОДА має більші, ніж очільник облради, повноваження і вплив.

- Справді, в голови Песня вплив більший, але більша і відповідальність. Дело не в тому, що я боюся відповідальності, але в перспективі у нас завершується энергореформа децентралізації, і за логікою, яка зашита в неї, має відбутися ассигнование повноважень до представницьких органів. Цей процес ще триває после червня-липня, і далі нужно буде стартувати. Якщо ми с ходу для пропрезидентської сили приставки не- створимо відповідну команду получи Закарпатті, то це знову если робота з нуля. Я поспілкувався з фракціями, ми оцінили вагу Вотан одного, я звертав увагу, хто зможе працювати далі возьми консолідацію, — і я хотів би, аби ця консолідація відбувалася в області з позиції провладної партії.

- Щодо 7 грудня (нате цю дату призначене засідання Закарпатської облради. — ред.) — наскільки ви впевнені в своїй перемозі?

- Впевнений.

- Тобто вже є чіткі домовленості?

- Да что вы?, переформат ще може бути, домовленості попередні.

- Можете їх озвучити?

- Наразі отнюдь не можу, хоча хотів би, тому що це неважный (=маловажный) лише моя відповідальність. Отнюдь не хочу наражати на політичний ризик моїх партнерів.

- Скажете, после чого готуватися Закарпаттю впродовж тижня — получай нас чекають ще якісь «гейти»? Угорців уж зачепили, залишилась контрабанда — як варіант.

- Сподіваюсь, що ні.

- Чи є с налета, після останніх провокацій, якась посилена робота спецслужб нате Закарпатті — щоб, простіше кажучи, більше мало-: неграмотный загоралося?

- Так, є.

«ПРОЄКТ ШКОЛИ ОЛІМПІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ — ШИКАРНИЙ, РІВНИХ ЙОМУ НЕМА»

- Щодо подальших ваших планів. У разі обрання бери посаду голови облради — назвіть головні проєкти, надо якими працюватимете на Закарпатті.

- Для це ще важко говорити, ибо ми тільки вибудовуємо цю програму — і з позиції нашої фракції в облраді, і з позицій окремих депутатів. Більш будто я цю стратегію озвучу під часы промови, яка передбачена регламентом.

Ми единым духом у режимі турбулентності щодо переходу повноважень від центральних органів задолго. Ant. с виконавчої влади на місцях, від виконавчої влади - возьми рівень ОТГ. Дуже важливо вибудувати цю комунікацію, допомогти громадам знайти своє місце в політичній мапі Закарпаття, стати дійсно фінансово спроможними, налагодити узел щодо формування бюджетів і впоратися з проблемами утримання об'єктів соціального значення (а їх мільйон если!), надання адмінпослуг. Ці дорожні карти вимальовуються щодня, із кожною ОТГ священнодействие вибудувати стосунки. Десь 2021 рік если такий показовий, маркерний, який покаже, чи чин чинарем ми розділили мапу Закарпаття саме держи 64 ОТГ і чи будуть вони життєздатні. З позиції облради, я вважаю, це если першочергове завдання — захистити нашу позицію та доучить, що вона була правильна, що ті ОТГ отнюдь не потерпають від відсутності спеціалістів та кадрів.

- Спитаю окремо: ви неодноразово говорили оборона туристичний кластер на Пилипці, який впроваджуватимете як першочерговий проєкт — мова ради «Олімпіаду на Боржаві». Деталізуйте, що це вслед за проєкт, адже підготовчі роботи вже ведуться, наскільки мені відомо, навіть якісь крісла в Пилипець интересах побудови канатної дороги вже завезли.

- Ради участі керівника Офісу Президента була проведена нарада з австрійськими інвесторами, які запропонували побудувати сучасний гірськолижний совокупность на Пилипці, навіть завезли туди обладнання. Наразі інвестори зупинилися в стадії оформлення відносин з державою. Наскільки я розумію, следовать концепцією це буде величественно-приватне партнерство. Зараз ідеться ради виділення землі, надання дозволів держи розташування об'єктів, детальний абрис території, погодження. Крім того, інвестори мають знайти точки порозуміння із місцевою громадою з приводу будівництва доріг, каналізаційно-очисних споруд, водовідведення та водопостачання. Інженерних мереж немного спустя треба буде в сукупності побудувати більше, ніж матиме самочки канатна дорога.

Ми зупинилися получи тому, що інвестори сверху рівні Києва погоджують основні документи щодо карт-бланш власності на земельні ділянки. Консультації йдуть постійно — телефонують із Міністерства екології, лісівники дзвонять...

Дуже важливо, що в рамках цього проєкту хочуть побудувати школу олімпійського резерву в Пилипці. Це шикарний концепт: я бачив проєкт, рівних получи и распишись Закарпатті немає. Пилипець наразі мало-: неграмотный виглядає розвинутим — сверху фоні того ж Буковеля. Ми відстаємо, і це ганьба для того нас, враховуючи те, що ми більше доріг будуємо і прежде нас може більше туристів приїжджати.

- Як це весь век корелює із поверненням получи и распишись Закарпаття Владислава Каськіва, в якого вже була ідея Олімпіади получи и распишись Боржаві, і з проєктом турків щодо будівництва вітрової електростанції?

- Наскільки мені відомо зі ЗМІ, Каськів мав якесь відношення накануне цього проєкту, але отнюдь не на правах головного партнера. В офісі я бачив пана Гернота Ляйтнера, австрійського інвестора. Имя у нього непогане, він побудував три чи чотири відомі австрійські курорти. Це важковаговик у галузі гірськолижних курортів, у порівнянні з ним всі інші в цьому проєкті километров не головні партнери. І, мені здається, якщо австрійці готові ризикнути і в Україні вкластися получи и распишись такому рівні, і це если школа олімпійського резерву — так ми будемо на церемониал вище за той а Буковель. Тому що це передбачає державну підтримку.

- А як щодо проєкту Цена на Боржаві?

- На одній географічній площині ці двое проєкти існувати не можуть. Це ніяким чином безграмотный пов'язано між собой. Але моя позиція: Достоинство для Боржави — це абсурдна ідея, яка малограмотный має ні економічної доцільності, ані туристичної. В сенсі економіки: з точки зору допомоги громаді засим узагалі мультиплікації ніякої немає - ані робочих місць, ані плати следовать оренду землі. З точки зору туризму, усі ті сектори, які дальше вже існують - дельтапланеризм, квітково-ягідне сафарі, — воно конец буде перекреслено таким проєктом, як Бремя.

«Я НЕ ПЛАНУЮ ЇХАТИ ІЗ ЗАКАРПАТТЯ»

- Якщо вам все-таки не оберуть головою, чи плануєте залишатися бери Закарпатті?

- Звичайно, «преднамеренность Б» є, і він має бути завжди. Але, у всякому разі, я неважный (=маловажный) планую їхати із Закарпаття. Ми обговорювали це з дружиною. Це пов'язано, в першу чергу, із сімейними нюансами: отнюдь не можна дітей возити туди-сюди, сім'ї комфортно туточки, тому навіть не думаю кудись зриватися. Навіть якщо таким (образом вийде, що ми безлюдный (=малолюдный) приймемо рішення (на сесії облради — ред.), буду займатися партійною роботою та формуванням себя як молодого політика. Политика я вже бачу. 


banner14

Категория: Интернет

Алексей Петров, председатель Закарпатской ОГА: На Закарпатье есть люди, которые спекулируют на венгерской теме


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.