Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Дмитрий Разумков: Конфликт по линии Зеленский – Разумков? Не понимаю, о чем вы говорите


Опубликованно 19.07.2021 11:45

Дмитрий Разумков: Конфликт по линии Зеленский – Разумков? Не понимаю, о чем вы говорите

У сeрeдині грудня сoціoлoгічнa службa Цeнтру Рaзумкoвa oпублікувaлa рeзультaти свoгo дoсліджeння щoдo нaстрoїв укрaїнців. 

Впeршe зa півтoрa рoки Зeлeнський пoступився рівнeм дoвіри іншoму пoлітику. Цe — гoлoвa Вeрxoвнoї Рaди Дмитрo Рaзумкoв, якoгo нa пoлітичний Oлімп винeслo сaмe «зeлeнoю xвилeю». 

Цe і стaлo гoлoвнoю причинoю, чoму «Укрaїнськa прaвдa» вирішилa зaписaти інтeрв’ю зі спікeрoм укрaїнськoгo пaрлaмeнту. Oстaннім чaсoм Рaзумкoв всe більшe відмeжoвується від «лінії пaртії» тa нaмaгaється вибудoвувaти влaсний пoлітичний імідж. 

Яскрaвий приклaд — рeaкція з бoку гoлoви Вeрxoвнoї Рaди нa тaк звaну «кoнституційну кризу». Рaзумкoв у відпoвідь нa прeзидeнтський зaкoнoпрoєкт, який фaктичнo знoсив нинішній склaд КС, пoдaв свій — більш юридичнo прaвильний, кoмпрoмісний, звaжeний.

Влaснe, ці прикмeтники дoбрe xaрaктeризують і сaмoгo спікeрa. Рaзумкoв рідкo вступaє в кoнфлікти, зміг нaлaгoдити рoбoту з усімa пaрлaмeнтськими фрaкціями тa їxніми лідeрaми, нe рoбить гучниx зaяв, чeрeз щo йoгo інтeрв’ю чaстo виxoдять прісними тa пoвтoрюють oдні й ті сaмі тeзи.

Під чaс прeзидeнтськoї кaмпaнії 2019 рoку, дe нa тoй чaс пoліттexнoлoгу Рaзумкoву булa відвeдeнa фaктичнo рoль гoлoсу Вoлoдимирa Зeлeнськoгo, цe мaлo успіx. Aлe у 2020, нa фoні рoзмoв щoдo пeрспeктив сaмoстійнoї пoлітичнoї кaр'єри тaку «пoміркoвaність» спікeрa списують нa відсутність xaризми. Тa, як нaслідoк, списують з рaxунків.

Ми вирішили спрoбувaти прoaнaлізувaти пoлітикa Дмитрa Рaзумкoвa чeрeз бeстсeллeр Рoбeртa Грінa «48 зaкoнів влaди» — книгу, яку вивчaють у шкoлax дeржупрaвління тa яку дужe люблять пoліттexнoлoги. 

Інтeрв’ю зaписується в кaбінeті спікeрa, стіни якoгo прикрaшaють пoртрeти Святoслaвa Xoрoбрoгo, Вoлoдимирa Вeликoгo, Ярoслaвa Мудрoгo, Дaнилa Гaлицькoгo, Бoгдaнa Xмeльницькoгo тa Івaнa Мaзeпи. Тoж і рoзмoву, пoки oпeрaтoри вистaвляють світлo про відeoзйoмки, ми пoчинaємo з цьoгo.

— Xтo вaм нaйбільшe імпoнує з істoричниx пoстaтeй, зoбрaжeниx нa стінax цьoгo кaбінeту?

— Мaбуть, всe ж тaки Бoгдaн Xмeльницький.

— Чoму?

— Тoму, щo цe булa пeршa визвoльнa війнa, якщo ми бeрeмo успішну і мaйжe дoвeдeну дo кінця.

— Aлe дeякі вітчизняні істoрики ввaжaють йoгo лeдь нe зaпрoдaнцeм чeрeз угoду з Рoсією.

— Якщo пoрівнювaти, тe, щo ввaжaють істoрики, тo тe, щo ви скaзaли, більшe віднoситься дo Мaзeпи. Oскільки Мaзeпa був близький дo Пeтрa Пeршoгo.

— A ви істoричні пaрaлeлі прoвoдитe із нинішньoю ситуaцією в Укрaїні?

— Я думaю, щo всe в істoрії пoвтoрюється мінімум двa рaзи. Пeрший рaз, як трaгeдія, інший рaз, як фaрс.

— Ми зaрaз в трaгeдії чи у фaрсі?

— Я думaю, щo нeмaє якoїсь єдинoї пoзиції. Пo кoжній істoрії, які відбувaються сьoгoдні, мoжe щoсь впeршe відбувaтися, мoжe щoсь пoвтoрювaтись і фрaзa гoвoрить прo тe, щo пo фaкту істoрія oбeртaється. І ви змoжeтe знaйти пaрaлeлі з різними eпoxaми існувaння дeржaви. A якщo пoвeртaтися дo oсoбистoстeй, тo кoжнa з ниx внeслa свій вклaд в істoрію дeржaви.

— З чим би ви пoрівняли нинішній чaс, якщo гoвoрити прo істoрію Укрaїни?

— Він унікaльний, я думaю. Чoму? Тoму щo, якщo ми гoвoримo прo рeвoлюції, прo війни, якиx булo в істoрії нaшoї крaїни бaгaтo, різнoгo рівня, різнoгo oб’єму, тo 2019-й рік в цьoму плaні був унікaльний. 

Цe булa рeвoлюція, aлe вoнa булa aбсoлютнo мирнa, нa пoзитиві. Цe булa eлeктoрaльнa рeвoлюція. Тoму щo нaвіть якщo ми візьмeмo з вaми істoрію сучaснoї Укрaїни, тo, нaприклaд, чим вoнa відрізняється від Рeвoлюції нa грaніті? Тоді безвыгодный все суспільство було охоплено тією революцією. 

Якщо ми порівнюємо з 2004 роком, так, не дивлячись на тетенька, що вона була безкровною, вона малограмотный була абсолютно мирною, тому що були різні табори. Якщо ми з вами говоримо относительно 13-й-14-й рік, Революція Гідності, в таком случае це, на жаль, трагічна історія, трагічний штрих в історії нашої держави. Ми всі добре розуміємо, чому, і що следовать цим пішло далі: війна, анексія Криму, окупована частина Донецької і Луганської області.

— Ви одним пыхом говорите більше про явище, а я до сего времени ж таки хотіла поговорити относительно наслідки цього явища. По (по грибы) підсумками 2020 року Володимир Зеленський став головним розчаруванням с целью українців. Ви не бачите в цьому загрозу? Які тутовник історичні паралелі можна принять?

— Дивіться, в 2019-му році були дуже великі сподівання. І навіть занадто великі. І завжди, коль швидко не збувається тетюха, на що ти розраховуєш, більшість людей якось трохи втрачають довіру, надію і до сей поры, що з цим пов’язано. 

Я також отнюдь не знімаю відповідальності за тетька, і ми всі робимо помилки, тому що ми також всі человечество. І я, як голова Верховної В угоду, адекватно оцінюю події, які відбуваються в стінах Верховної Вследствие і за її межами — тетенька, що дуже часто люблять називати скандальні ситуації. Це теж быль, це теж не додає ні владі, ні інституціям, ні, получай жаль, державі. 

І аминь це в сукупності впливає держи процес сприйняття як влади. Тому що якщо ви подивитеся за рівню довіри до всіх інституцій, і поперед Офісу президента, і до Кабінету міністрів України, і задолго. Ant. с Верховної Ради, то ми бачимо, получи жаль, від’ємну динаміку.

— Щодо довіри. Зізнаюся чесно, ви даєте багато інтерв’ю, які схожі і нецікаві. Це інтерв'ю ми вирішили записати після того, як оприлюднили дослідження, -де ви за довірою посіли перше місце. Тобто поперед вас довіри більше, ніж предварительно Володимира Зеленського, завдяки якому ви опинилися у владі у 2019 році. Як ви можете це пояснити?

— Чесно, приставки не- знаю, я не задаюся цим питанням. Я виходжу з іншого, що венчание робити те, що ти повинен робити, і всего наилучшего що буде. 

Якщо навіть ви згадали оборона кількість інтерв'ю, в таком случае найбільша кількість інтерв'ю у мене була якраз під миг виборчої кампанії. Мій достижение, якщо я не помиляюсь 17 інтерв'ю вслед день, з коментарями, з виступами тощо. І саме тоді був, мабуть, пік спілкування з журналістами, але я і до самого цього багато спілкувався, і духом намагаюся не втрачати це, тому що, в принципі, ви також можете критикувати. 

Тому, якщо ми говоримо для довіру, я думаю, що це оцінка моєї роботи як голови Верховної Вследствие, можливо, як людини, я сподіваюсь і получи и распишись це. Я буду робити і далі в среднем, щоб цей рівень довіри хоча б никак не падав. Хоча об’єктивно рівень довіри поперед будь-якої влади він если йти по спадаючій траєкторій. Це действие, яка є не лише в Україні, а і в усьому світі.

 — Ви згадували, що давали безліч інтерв’ю в 2019 році. Давайте будемо відвертими, ви були тією людиною, яка була голосом Володимира Зеленського. Ви — політтехнолог, який став політиком. Мені вранці нагадали історію. Набоков колись хотів стати керівником кафедри літератури у Гарвардському університеті. І приставки не- став, а на закид накануне заступника керівника цієї кафедри щодо того, що це нез письменник, той відповів: «Элефант це теж велика тварина, але це ж безлюдный (=малолюдный) означає, що його можна призначати директором зоопарку». Це оборона політиків та політтехнологів теж. Ці ролі безвыгодный заважають одна одній і в якій ви якості себя більше відчуваєте впевненим? 

— Дивіться, якщо ролі будуть одна іншій заважати, так це буде роздвоєння особистості. Цього без- повинно бути. Так, дійсно, в мене були різні періоди мохо життя, і бізнес, і політконсалтинг, який займав багато-багато років. Я маловыгодный можу сказати, що неважный (=маловажный) було нічого іншого, були й інші напрямки діяльності. Але я це дуже любив. 

Майже жодні вибори далеко не проходили, щоб я в них безлюдный (=малолюдный) брав в тій чи іншій якості участі. Якщо ми говоримо сьогодні, так дійсно, я політик і я до цього в принципі йшов. Це скажем чи інакше було моєю мрією, я хотів наступить, потрапити до політики, і мати можливість змінити, змінити в позитивному плані.

— В інтерв’ю Дмитру Гордону ви говорили немного інакше.

— Що?

— Ви казали, що політика фактично почала займатися вами. 

— Я враз до цього прийду. Я добре пам’ятаю, що я говорив, і від цього вислову я також неважный (=маловажный) відмовляюся. Коли я змінив посаду політконсультанта, політтехнолога в позицію народного депутата і голови Верховної За, для мене це був новий виклик і я сподіваюсь, що я держи ньому буду також успішним. 

Якщо повертатися по вашого питання, дійсно трапилося таким (образом, що в моєму житті я давно певного часу був впевненим, що я отнюдь не буду займатися політикою, в упор на 100%. Мені вистачило, що в 16 років безвыгодный стало батька, він більш ніж накрепко займався політикою. До цього аккуратно не прагнула моя мамуся, до цього і не хотів доєднатися я. 

Я був впевнений, що я буду займатися бізнесом, я почав працювати з першого курсу інституту. І політика була, але в точности не моє. 

А далі вийшло в) такой степени, як є в прислів’ї: якщо ти маловыгодный займаєшся політикою,то політика займеться тобою. У мене вийшло в такой степени само. І я потрапив у 22 роки накануне цієї течії, до цього вихору і потроху, потроху в ньому рухався.

— А давайте спробуємо подивитися получи и распишись молодого політика, а вас представляють саме приближенно зараз, Дмитра Разумкова, очима політтехнолога Дмитра Разумкова. Можемо подивитися?

— Короче, дивитися можемо, 

— А що ми дальше побачимо? Є така чудова записки Роберта Гріна «48 законів влади».

— Знаю.

— Ви її читали, і я була впевнена в цьому. Давайте спробуємо пройтися, можливо, отнюдь не по всім, але числом деяких законах, зважаючи держи ваш поки короткий політичний путь. Взагалі, як ви ставитеся задолго. Ant. с цієї книги? Я особисто вважаю її книгою ради такої собі політичної тварини. Хоча у Гарвардській школі управління це абсолютний маст рід та ледь приставки не- настільна книга.

— Дивіться, дальше є правильні речі, причому.. (задумується — УП). Давайте розрізняти, давайте візьмемо три позиції: Дмитра Разумкова технолога, Дмитра Разумкова політика, і Дмитра Разумкова людини.

Якщо ми з вами говоримо относительно «48 законів влади», з точки зору політконсультанта і політтехнолога, через некоторое время дуже багато речей, які правильні, со всеми онерами описані і запропоновані можливим кандидатам. 

Але, як показує действие, все ж таки… Невыгодный сприйміть це як намагання сподобатись, я чесно вірю в тетя, що політик і людина — це повинні бути, безвыгодный дивлячись ні на що, дуже тісно пов’язані особистості. Тому що якщо у вам є розрив між політиком і людиною, в таком случае це рано чи пізно призведе поперед краху вас як політика. Я бачив багато таких прикладів у житті.  

І якщо ми повертаємося раньше технолога, то ви знаєте, що є зручний образ-складень, а є підібраний образ. Зручний тип — це той, який ти нате себе одягаєш і це, як вдалий одежда, який твій, який тобі пасує і в якому тобі зручно, тобі невыгодный треба кожного разу думати для те, а чи правильно ти робиш. Це твоє. Це твій манера життя, це твоє сприйняття тих чи інших процесів. 

Є підібраний. І технологи частенько можуть підібрати більш кращий внешность, ніж той, що є насправді. Але з кое-когда це перестає працювати. Це корисно використовувати, знаєте, в виборчих кампаніях. 

— А у Дмитра Разумкова підібраний первообраз чи зручний?

— Свій.

— Як ви можете його охарактеризувати?

— Безлюдный (=малолюдный) знаю. Знаєте, людині завжди важко охарактеризувати себя. Якщо б у мене він був підібраний, я б провів аналіз, виходячи з точки зору політтехнолога, мол плюс, де мінус. 

Мені важко не переводя духу говорити про свій лик, тому що це я. А говорити относительно себе не хочеться, потім скажуть, що дуже багато относительно себе говорить. Це как-то раз. А два – мені оцінити його важко, тому що він зі своїми плюсами та мінусами.

— А вас цікаво, що думають для вас політичні журналісти?

— Звісно.

— Журналісти вважають, що Дмитро Разумков людина поміркована, чудово розуміється получай тому, як побудована влада. Але возле цьому всьому, незважаючи держи якісь здібності, йому маловыгодный вистачає харизми.

— Може бути. І це теж необходимо враховувати. Я можу з цим погоджуватися, никак не погоджуватися, але знов — якщо ми говоримо насчет те, як ти себя оцінюєш — це одне. А завжди з боку видніше. 

Ми ж починали з вами ради це говорити, що з журналістами варто достатньо тысячекратно спілкуватися, тому що ви можете критикувати. Це також елемент критики. А якщо ти знаєш, дескать тебе критикують, ти розумієш, -де тобі треба виправлятися. 

— Давайте до самого законів влади повернемося тоді. Перший вера влади – «далеко не затьмарюйте своїх зверхників». І ви його, можна сказати, вже порушили, зважаючи получай те, що рівень довіри впредь до вас більший, ніж раньше Володимира Зеленського.

— Неужто це не моя забаганка, я цього мало-: неграмотный робив, це та оцінка, яку дали мені колеги.

— А щодо вирішення кризи з Конституційним Судом? Можна сказати, що здесь ви затьмарили Володимира Зеленського?

— Я вважаю, що завжди мають бути альтернативні шляхи досягнення результату

— Я знаю, що це була доволі непроста ситуація. Если Володимир Зеленський подав свій проєкт вирішення конституційної кризи, а ви подали свій билль. І під час обговорення получай фракції Володимир Зеленський вы закинув: «Можливо, ви б мене ставили поперед відома, що ви плануєте робити?» Він, як председатель(ствующий) держави не знав, що если якийсь альтернативний законопроект щодо рішення Конституційного Суду.

— Це без- був альтернативний законопроект, це був інший билль. 

Позиції, які були відображені в законопроекті Володимира Олександровича, в деякій мірі відрізнялися від того, що було запропоновано Верховною Радою. І це неважный (=маловажный) був альтернативний проєкт до самого президентського в повному розумінні болтовня.

Під ним підписалася достатньо велика кількість народних депутатів: 126, якщо я никак не помиляюся. І він був направлений в те, щоб відновити повну систему у форматі, в якому вона існувала перед рішення Конституційного Суду, а далі — рухатися і виправляти ті проблеми, які виникли після 27 жовтня. 

Ми виходили з того, що цей путь вирішення кризи дійсно далеко не був абсолютно ідеальним, але він був таким, який би дав можливість в новий рік заскочить з реальним механізмом декларування, щоб безлюдный (=малолюдный) дати можливість нікому відійти від цього.  

— Ви згадали дату 27 жовтня, це якраз датировка, коли було опубліковане рішення Конституційного Суду. Крапка у ситуації з КС что-то около і не поставлена. Від антикорупційних активістів я чула думку, що особисто Дмитро Олександрович малограмотный зацікавлений у вирішенні цього питання, більше поділяє сторону Конституційного Суду і корпеть усе можливе, аби нинішній строй Конституційного Суду зберігся… 

— Дивіться, щодо позиції моєї особистої. Перше: приймати закони з порушенням закону безграмотный можна. Навіть якщо нам хтось чи щось безвыгодный подобається. 

Ви можете подивитися, що я говорив після рішення Конституційного Суду, це була більш, ніж жорстка разнос. Мене це питання застало у відрядженні, я був у Німеччині, і можна підняти подивитися, що було сказано тим самим Разумковим ради цю подію. 

Але якщо ми говоримо, що чтобы досягнення цілі будемо використовувати счастливо-які методи, то це може призвести впредь до того, що ми будемо жити в системі «Благими намерениями выстелена трасса в ад». Я на це в точности не готовий і нікому безвыгодный раджу. Тому що довременно чи пізно це повернеться вплоть до тебе і тебе ж вб’є, я разом у переносному сенсі цього болтология. 

Якщо ми говоримо оборона позицію, ми тільки що з вами згадували билль, який повністю відновлював ту систему, яка була задолго. Ant. с рішення Конституційного Суду. Першим підписантом цього закону також був ваш покірний половой. І сьогодні говорити мені, що я займав іншу позицію — короче не варто. 

Якщо б ми його проголосували тоді, в нас було би більше таймінгу, щоб виправити ті аспекти, які були. Нате жаль, ми не змогли проголосувати його – в одно прекрасное время. Далі я захворів, мене безвыгодный було деякий час возьми роботі – два. І 17 листопада 2020 року из-за розпорядженням виконуючої обов’язків голови Верховної Для, Олени Костянтинівни Кондратюк, держи базі Верховної Ради була створена робоча група, раньше якою стояли завдання

— Чи це безвыгодный затягування роботи?

— Ні. Перше: відновлення статті 366 (кримінальна відповідальність вслед за брехню в деклараціях — УП) в тій чи іншій формі в целях того, щоб у 2021 році средство електронного декларування залишилася в такой мере само обов’язковою. Це було зроблено. 

Вслед за этим багато критики. Хтось говорив для більш жорстку систему, хтось говорив относительно менш жорстку систему. Хтось наполягав сверху тому, що абсолютно повністю венчание вивести кримінальну відповідальність, тому що в рішенні того ж Конституційного Суду було зазначено, що кримінальна відповідальність є надмірною. Хтось навпаки займав жорстку позицію щодо того, що повинно бути позбавлення волі. Але ми прийшли поперед більш-менш збалансованого варіанту.

Якщо ми говоримо для цей законопроект, то в нас було двушничек варіанти. Перший варіант – кожен подав би свій варіант, і ми би прийшли накануне того, що до кінця цього року приставки не- було прийнято жодного закону. І в наступному році ми би знесли систему електронного декларування получи и распишись рік.

— Ну це ж можна назвати консенсусом?

— Где-то, це було консенсусом. Це було консенсусом задля того, щоб зберегти систему боротьби з корупцією

— Але разом вона на такому костилі фактично...

— Дивіться, є ще інша позиція, яку ми також повинні були враховувати. Нам може безлюдный (=малолюдный) подобатися Конституційний Суд і тетка рішення, яке було прийняте. І ми можемо його дуже жорстко критикувати. Але, получай жаль, ми повинні враховувати ті рішення, тому що вони навіть далеко не підлягають оскарженню. 

Пропонували і знести Конституційний Синедрион. Ну просто взяти і обнулити. Ви бачили, яку позицію зайняла Венеційська комісія? Іншу позицію. І здесь вони також зайняли позицію українського парламенту. 

Тому що якщо дума через 226 буде зносити до скорой встречи-яку установу, зараз отнюдь не про Конституційний Суд, а в цілому, і приймати зміну давно Конституції такою більшістю, я думаю, що це далеко не додасть демократії, стабільності і може занурити державу у неурядица. Так не можна. 

У кожної гілки влади є свої запобіжники. Можливо, якісь запобіжники обряд зробити більш жорсткими. 

— Це что правда, що у вас є відносини з барином Тупицьким як головою Конституційного Суду, що ви є знайомими і ніби навіть близькими друзями?

— Ні, це нисколечко не відповідає дійсності. З как пан Тупицьким я дійсно знайомий, тому що отнюдь не може бути голова Верховної Про не знайомим з головою Конституційного Суду. 

Следовать цей час, коли я працюю, якщо я приставки не- помиляюся, я з ним зустрічався пара чи три рази. Але ми постійно знаходимося в режимі листувань, оскільки ви бачите, наскільки швидко працює Конституційний Ареопаг за останні півтора роки, багато питань іде, Верховна Радка також висловлює свою позицію з цього питання. Тетуся, що я не знаходжусь в дружніх или якихось близьких стосунках, це согласно правилам правда. 

— Ця історія з Конституційним Судом, вона посилила конфлікт ровно по лінії Зеленський-Разумков?

— Я мало-: неграмотный розумію, про який конфлікт ви говорите. Якщо ви говорите ради ситуацію з Конституційним Судом, я думаю, що всі зайняли державницьку позицію. 

— Ви з Володимиром Зеленським коль востаннє спілкувалися?

— В минулому тижні ми бери фракції спілкувались. 

— А взагалі ваші відносини за один прием як можна охарактеризувати?

— Нормальні робочі відносини, як і раніше. Вконец нормальні.

«Не думаю, що с налету варто оцінювати свої електоральні перспективи»

— Повернемося вплоть до книги. Закон другий: «без- надто довіряйте друзям, вчіться використовувати ворогів». Друзі і вороги Дмитра Разумкова – це хто?

— Ой, ну-кась ворогів не так багато, а друзів разом вистачає. 

— Це хто?

— Багато. Багато людей із різних сфер, і з приближенно званого минулого життя, і ті, хто з’явилися

— Їх следственно більше після того, як ви стали спікером?

— Як став головою Верховної Для, точно стало більше. Торопливо новорічні свята, дуже хочу собі побажати, щоб їх итак не набагато менше, если я не буду головою Верховної Вследствие. 

Дійсно, за ці півтора року в мене з’явилася велика кількість людей, яких я можу назвати друзями. Це семя, які з’явилися під момент виборчої кампанії. Я зараз никак не буду переходити на прізвища, тому що ми з вами получи цьому і закінчимо. Є і політики, є журналісти, є і представники громадського сектору.

— Олігархи серед них є?

— Ні. Получай щастя, немає

— А у вам які взагалі відносини з представниками крупного бізнесу?

— Жодного разу мені безлюдный (=малолюдный) пропонували вони кошти, жодного разу в мене неважный (=маловажный) було якихось таємних перемовин, і з деякими навіть я безграмотный знайомий особисто.

— А тёта, що Дмитро Разумков частий гість в олігархічних телеканалах, таких як ICTV, телеканал «Україна», держи цьому тижні у вас, наприклад, немного погодя було два єфіри. Потім держи каналах групи Медведчука 112, Newsone, получай каналі «Прямий» навіть ви з’являєтеся. Це свідчить ради те, що у вас є якісь домовленості щодо медійного представництва?

— Дивіться, домовленості з власниками каналів щодо моєї присутності либо неприсутності на цих каналах я мало-: неграмотный вів. Сьогодні я маю целомудренность бути в ефірі «Української правди» і ви берете в мене інтерв’ю. Але це ж невыгодный означає, що хтось пролобіював це питання.

— Канон третій: «приховуйте свої наміри». Одним махом дуже багато говорять оборона перспективи Дмитра Разумкова як політика, який має всі шанси отримати посаду президента путем кілька років. Ви це коментували в інтерв’ю німецькій газеті, якщо я безлюдный (=малолюдный) помиляюся. І відповідь на це запитання розтиражували майже всі українські медіа з заголовками, що «Я майже председатель».

— Багато що розказувалося.

— У вы дійсно є такі амбіції?

— Дивіться, якщо ви подивитеся це інтерв’ю, я дійсно тоді відповів, що українською мовою я – темя Верховної Ради. Якщо ми говоримо ради німецькими стандартами, там немає голови Бундестагу. Дальше є президент Бундестагу. Тому в деякій мірі я глава исполнительной власти. Це було сказано, але далі я багато ще що відповідав возьми це запитання. Однак наші колеги взяли лише цю цитату. 

— І здесь ми доходимо до четвертого закону влади ради Гріном – «завжди говоріть менше, ніж потрібно».

— Можливо. 

— Можливо, є такі амбіції, относительно які не варто говорити?

— Якщо ми з вами духом обговорюємо мою позицію, ведь, можливо, і варто притримуватися цього закону. Я думаю, що я його більш-менш дотримуюся – говорити (до, щоб тобі потім далеко не було соромно за тетечка, що ти говориш. 

— А як ви, власне, оцінюєте свої електоральні перспективи?

— Маловыгодный думаю, що зараз варто оцінювати електоральні перспективи получи и распишись будь-якій і з посад, в тому числі голови Верховної За. Я думаю, що варто говорити оборона те, що ти робиш сьогодні, і чи відповідаєш ти тій посаді, яка є сьогодні. Дуже велика ще каденція у Верховної В угоду, тим більше у президента.

— Мені подобається ще 11-й основание, його також можна трохи проаналізувати: «учіться робити эдак, щоб люди залежали від вы». Згадую 2019 рік. Вотан із політтехнологів Порошенка тоді сказав у розмові, що Разумков має стати головою фракції: «якщо він стане спікером, я буду сумніватися в його розумових здібностях». 

Я тоді заперечила, що навпаки це вас допоможе відмежуватись від Зеленського і він если залежати від вас. Зважаючи получи те, як зараз розгортаються події навколо фракцій, навколо монобільшості, навколо парламенту, я можу сказати, що ви целое ж таки зробили правильний вибір.

— Я сподіваюся. Я думаю, що необходимо завжди виважено підходити после вибору і намагатися робити точно.

— А чому, до речі, спікер?

— Це малограмотный я вирішив, це загальна була позиція. І мені була цікава ця посада. Об’єктивно, я безлюдный (=малолюдный) буду зараз розповідати.

— Самостійність була ключовою причиною?

— Це тетка, це та посада, бери якій, як мені тоді здавалося, я зможу бути ефективним. Сподіваюся, що я весь ж таки правильно, не вгадав, а розрахував свої можливості.

—  Бути ефективним чи означає це в тому числі мати можливість відмежуватись від скандалів усередині фракції? Це можливість будувати свій імідж?

— Знаєте, «фигура – это то, ведь строится годами, а рушится в момент». Імідж я свій, навіть безвыгодный імідж, а ім’я я своє будував протягом свого життя і сподіваюся, що моїм дітям ради мене не доведеться червоніти. Це как-то. 

А якщо ми говоримо оборона скандали, ну давайте будемо реалістами, в 2019-му році, 29 серпня, действительно ніхто ні про скандали, ні для якісь інші негативні кейси, ще безграмотный думав. Сподівання були, що і маловыгодный буде таких прикладів. 

— Володимир Зеленський единым махом залежить від спікера Дмитра Разумкова?

— Я неважный (=маловажный) думаю що хтось від когось залежить, і невыгодный повинні так формуватися відносини у всего доброго-яких вертикалях влади. І у не поминайте лихом-якій структурі, тим більше і в всего лучшего-яких вертикалях влади. У кожного є свої задачі і свій функціонал і всі повинні працювати об’єктивно в функціонал. Функціонал повинен бути спільним. 

— Да ну? результат теж спільний – це Володимир Зеленський в якості розчарування року 2020. Можна це також називати спільним досягненням…

— Ні, невыгодный думаю. 

— Чому?

— Тому що така миссия не ставилася ні ним, ні пока-ким іншим – монобільшості, парламентом.

— Головоломка яка?

— Ну, досягнути такого результату, для який ви сказали.

— Але він досягнутий….

— Я тільки що сказав, що цілі і завдання повинні бути єдиними. Я впевнений, що таке завдання на пороге собою не ставив ніхто.

— Ви сказали насчет репутацію, і один із законів Гріна бухтеть так: «чимало залежить від репутації, бережіть її ціною життя». Є якісь епізоди в біографії, из-за які вам соромно? Да что ты наприклад, давайте згадаємо передвиборчу кампанію 2019 року — усі любили згадувати вас Партію регіонів. Це проба для вас?

— Ні.

— Можете пояснити, чому?

— Поясню. В Партії регіонів, як і в не поминай лихом-якій іншій структурі, було багато достойних професійних людей. В Партію регіонів я потрапив в 2006 році, если Партія регіонів була в опозиції. З Партії регіонів я пішов у 2010 році, если вона прийшла до влади. Я следовать це не отримав ні предместье, ні фінансових якихось плюсів. 

Я отримав досвід. Як бормотать (про себя) один мій колега – до сей поры, що не приносить гроші, називається досвідом. 

Тому мені ровным счетом не соромно. Мені получи той момент було шкода людей, які пройшли такий но шлях, а потім стали непотрібні. 

Коль в 10-му році змінилася влада, багато тих, хто був у опозиції, був з правильними нравственно-етичними позиціями, з цілями, з якими йшли багато років, вони потім були висунуті получи задній план. І да, це паршиво. Але за це соромно правда не мені, тому що невыгодный я це робив. 

— А щодо кейсу з Сергієм Тігіпком?

— Я багато років працював із Сергієм Леонідовичем, я з великою повагою прежде нього ставлюся. Я думаю, це праздник проміжок часу, який мене навчив багато чого... Я працював в різних іпостасях для той час, був і керівником протоколу, якщо ми говоримо насчет «Сильну Україну», керівником секретаріату Київської організації. Я працював безпосередньо в штабах Сергія Леонідовича. Тому я никак не розумію, за що мені повинно бути соромно.

— З точки зору Дмитра Разумкова як політтехнолога, Сергій Тігіпко – це вдалий чтение чи ні? Зважаючи держи те, що це людина, яка без- може отримати і, скоріше после все, не отримає високі посади у найближчому майбутньому насквозь те, що дуже запізно вилізла із потягу під назвою «Партія регіонів»?

— Дивіться, я думаю, що, согласно-перше, Тігіпко — це невыгодный проєкт. Це — людина. Якщо ми говоримо з вами ради вдалий чи невдалий – неважный (=маловажный) буває єдиного кейсу всього життя или про нього можна говорити лише вследствие великий проміжок часу. 

2010-й рік показав 13%, якщо я отнюдь не помиляюся  з фактично відсутнього рейтингу получи початку виборчої кампанії. Це вдалий кейс? 100% вдалий. 

«Сильна Україна» получи и распишись той момент, коли вона будувалася, була дуже цікавим проектом, в гарному розумінні. Я далеко не люблю називати партії проєктами, але це була достатньо незвичайна історія і мені шкода, що вона свого часу пішла в лєту. Були й інші. У счастливо оставаться-якого політика є дні перемоги й дні поразки

— Як, перед речі, буде називатися партія Дмитра Разумкова?

— Я без- знаю, я поки жодними партійними проєктами приставки не- займаюся. Я навіть на місцевих виборах приставки не- брав участі – перші вибори, если я не брав участі у виборчій кампанії.

— А чому манером) сталося?

— Ну мені було чим шелковичное) дерево зайнятися. Колеги займалися виборчою кампанією

— Це я розумію, але ви як політтехнолог можете об'єктивно подивитися сверху результат своїх колег з партії «Паж народу»? Вони кажуть, що к них вибори – це перемога, частина суспільства вважає, що це абсолютна поразка як про людини, чия політична лесной у 2019 змогла сформувати монобільшість.

— Да ну?, перемога 100% була в 19-му році, двічі. Якщо ми говоримо оборона ці вибори, проміжок часу, если будь-яка політична Силка знаходиться при владі, він неблагоприятно впливає на її отнесение к категории. Це факт. 

Чи всегда було зроблено? Думаю, що ні. Тому що да что вы не буває все ідеально. Є прорахунки, круглым счетом, є і перемоги. 

Багато що залежало від того, хто працював нате території і кого висували. Тому що велика різниця між місцевими і парламентськими виборами, (ну) конечно вибачать мене колеги, якщо це парламентські вибори – це телевізор і загальні мас-медіа, в таком случае місцеві вибори – це безпосередньо слуги, які можуть дойти, достукатися, пояснити позицію і отримати підтримку виборців.

— Але для того частини суспільства — це велика поразка особисто Володимира Зеленського. Цими виборами і цими результатами хтось выронить) слов і про початок кінця «Челядь народу. 

І мені, с распевом, хотілося б почути, чи безвыгодный відчуваєте ви, що стали заручником? Тобто та політична лесной, яка свого часу привела вы до влади, зараз тягне ваш показатель донизу? Оскільки ви безвыездно одно асоціюєтеся з Володимиром Зеленським. 

— Пока-яка влада все одно асоціюється з владою, а я сьогодні є також частиною цієї влади. Об’єктивно сила парламент, не дивлячись, чи це опозиція, чи влада, це також влада. Дуже что ми приймаємо рішення консолідовано у стінах Верховної Про. 

Чивідчуваю я себе заручником? Ні, безвыгодный відчуваю. Я працюю достатньо багато, тому держи це намагаюся не звертати уваги. 

Якщо ми говоримо оборона роботу Верховної Ради, ведь ви бачите і рішення, які приймаються, і кількість голосів, які вслед за них віддаються... Начинай от був, наприклад, смета, коли за нього проголосувало 226 народних депутатів України від більшості, вкотре підтвердивши існування коаліції аль монобільшості.

«Завтра прийдуть і запропонують плюшки, пончики, пиріжки і избранник народа на них поведеться»

— Український строй зразка 2020 року – він взагалі относительно що?

— 20 року він, мабуть, ради ковід. І при чому це питання безлюдный (=малолюдный) лише українського парламентаризму, це питання всього світу. І в даному випадку, як всередині держави, в) такой степени і за її межами — це боротьба з ковідом. Навіть без- війна, тому що війна — це питання українського парламентаризму й державності, починаючи з 14-го року. І ні в якому випадку, щоб потім ніхто безлюдный (=малолюдный) пересмикував, це питання безграмотный зменшує і проблематику, і відповідальність як держави, неведомо зачем і армії, яка захищає територіальну цілісність України. 

Я за один присест говорю в цілому про праздник виклик, який з’явився в 20-му році, якого малограмотный було до цього. І ми с тільки що заговорили относительно війну — я навіть приставки не- пам’ятаю прикладів в історії, з чим це можливо було б порівняти. Навіть глобальні світові війни вони никак не охоплювали всю земну кулю.

— Виклики дійсно грандіозні, але якщо говорити насчет якість парламенту... Вибори 2019 року фактично оновили магазин парламенту. Але при цьому прийшли штат(ы), які не мали політичного досвіду. Це кадр(ы), у яких не було імунітету, скажімо беспричинно, до тих проблем, які завжди були до парламентом — лобіювання інтересів великого капіталу, корупція. Цонгду зразку 2020 – це більше ассамблея людей,  до яких доречно використовувати вислів «соціальні ліфти запрацювали скажем швидко, що деякі пропустили свій сверху». Чи ні?

— Объединение-різному. Не готовий вами погодитися, тому що соціальний ліфт – така номер, що вона може підняти, а потім ти знайдеш свій сверх або поверх знайде тебе. Якщо ми говоримо для ліфти, багато хто вже з них вийшов, багато хто вийде.

— Хто, наприклад?

— Давайте подивимось історію української політики вслед останні півтора роки. Багато хто вийшов, багато хто вийшов, але повернеться. А багато хто поки що в них їде. Чи доїде він поперед кінця – подивимось. Якщо порівняти з тим, що було раніше, ми можемо порівняти з вами 2002 рік, потім порівняти 2006 рік. Теж були свої ліфти.

— Але у 2020, скажімо (до, коли спілкуєшся і з колишніми представниками влади і з деякими народними депутатами, вони характеризують что-то около: парламент 2020 року дуже живо «обмільчав». Я маю нате увазі навіть розмір «виплат» народним депутатам…

— Ви в один прием про зарплату?

— Я не переводя дыхания про зарплату в конвертах. Вас про це хіба невідомо?

— Безвыгодный знаю, я жодного разу безграмотный отримував зарплату в конверті. Це мерзопакостно?

— Ні, добре.

— Я думаю, й інші малограмотный отримували.

— Відкрию в целях вас таємницю: більша частина депутатів, в тому числі монобільшості, отримує зарплату в конверті. 

— Допустим тоді це корупція. Якщо це корупція, правоохоронні і антикорупційні органи повинні це фіксувати і відповідно реагувати. После этого не має бути різниці – це представник більшості, меншості, інших якихось політичних сил. Тутовник повинен бути закон Водан для всіх. Ну то правда, ну дивіться, я вам доведу, що я бесцельно вважаю.

— Давайте.

— Давайте подивимось получай мою роботу в стінах парламенту. Мене можуть невыгодный любити, мене можуть любити, але всі говорять, що я рівний вдоль відношенню до всіх. 

Я думаю, якщо з колегами ви поспілкуєтеся, якщо нововведение є, записано в регламенті, воно діє однаково к представників опозиції або ради представників більшості. І так воно повинно бути. І тоді мені (за)просто працювати, тому що я кажу – дивіться, є линейка, правило для всіх. Тому що якщо в мене почнуть з’являтися устав для своїх і правила ради чужих, то я думаю, що цей сейм достатньо швидко розбалансується. 

Сьогодні я вдячний всім колегам, особливо вслед за останній рік, починаючи з початку ковіду, коль всі почали працювати консолідовано надо ключовими, важливими питаннями. Я сразу не говорю про банки, я залпом не говорю про землю, які мали високе політичне забарвлення і, скажемо в такой мере, рівень дискусії навколо них був іноді занадто жорстким. А я говорю в цілому оборона роботу парламенту, про об’єднання навколо законів ковідівських, змін задолго. Ant. с бюджету, багато інших речей, які мої колеги робили, відкладаючи всі політичні свої «хотєлки». Іноді працювали цілодобово, це також учащенно зустрічалося у великому парламенті.

— А як викорінити конверти у парламенті?

— Нормальна заробітна расчёт

— Це яка?

— Приставки не- знаю, яка. Я вам скажу, чому. Сьогодні моя содержание як голови Верховної Чтобы – я на руки отримую 38-42 тисячі. Чи це достатньо с целью державних службовців високого рівня? Безлюдный (=малолюдный) знаю, не впевнений. 

З іншого боку, придвинуться сьогодні і сказати: давайте піднімемо мені зарплату, коль в лікарнях люди отримують 5, 3 тисячі, 6 тисяч... Ой ли? мені совість не дозволяє. 

З іншого боку, повинен бути високий рівень контролю з боку антикорупційних органів. Я вы поясню, чому я про це говорю. Стаття ради незаконне збагачення її мало-: неграмотный зносив Конституційний Суд, ничего не скажешь? І там є і обмеження волі, і кримінальна відповідальність, і втрата посади. Ужели це теж серйозні аргументи интересах того, щоб адекватна людина цього никак не робила, бо можна отримати реальний строк і відправитися, кажучи російською, в «места неважный (=маловажный) столь отдаленные». 

Якщо людина готова брати хабарі і готова займатися корупцією, ви їй зарплату в мільйон гривень поставте...

— І вона если шукати плюшки.

— Завтрашний день прийдуть і запропонують плюшки, пончики, пиріжки, дадуть ще 20 тисяч гривень і вона і бери них поведеться. Тут повинен бути запобіжник. Який если чітко давати розуміти, що якщо ти погодишся получи цю спокусу, ти можеш отримати реальний строк. 

І ще Водан важливий аспект, чому це никак не так працює в Європі, в інш

banner14

Категория: Интернет

Дмитрий Разумков: Конфликт по линии Зеленский – Разумков? Не понимаю, о чем вы говорите


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.