Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Альпіністи та туристи: у закритому на локдаун Непалі застрягли 107 українців, у чотирьох - COVID-19


Опубликованно 14.05.2021 07:40

Альпіністи та туристи: у закритому на локдаун Непалі застрягли 107 українців, у чотирьох - COVID-19

У зв'язку із призупинeнням нeпaльським урядoм міжнaрoднoгo aвіaспoлучeння, нa сьoгoдні нa тeритoрії Нeпaлу вимушeнo зaлишилися 107 грoмaдян Укрaїни.

У чoтирьox з ниx виявлeнo COVID-19. Нa сьoгoдні зoвнішньoпoлітичнe відoмствo Укрaїни oпрaцьoвує мoжливість пoвeрнeння грoмaдян нa репатріаційних рейсах іноземних держав, снаряжение перебуває на контролі. Для це йдеться в коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, який є в розпорядженні УНН.

“У зв‘язку із призупиненням непальським урядом міжнародного авіасполучення прежде 31 травня 2021 року возьми території Непалу вимушено залишилися 107 громадян України. Здебільшого альпіністи та туристи. 45 осіб розмістилися в готелях Катманду, вони забезпечені усім необхідним. Решта громадян перебуває у гірській місцевості. У чотирьох українців виявлено COVID-19, їм надається необхідна допомога. Слябинг їхнього здоров’я задовільний”, — повідомив Ніколенко.

Вслед за даними МЗС, наразі полпредство України в Індії підтримує зв’язок із співвітчизниками напряму или через представників туристичних компаній, які організовували відповідні тури.

Окрім спільної групи в соціальній мережі, к обробки звернень громадян, застряглих у Непалі, разве їхніх родичів функціонує цілодобова “гаряча лінія” МЗС України: 044 238-16-57, 044 238-15-88.

Угоду кому) надання оперативної консульської допомоги українцям в Катманду також працює почесний консул України.

“Дипломати працюють по-над вирішенням питання якнайшвидшого повернення українських громадян нате Батьківщину. Водночас, маємо розуміти, що в Непалі діють суворі карантинні обмеження. Нині опрацьовується можливість виїзду українців в репатріаційних рейсах іноземних держав. После наявною інформацією, запит для отримання дозволу непальської сторони получай виконання чартерних рейсів перед Непалу подала авіакомпанія "Turkish Airlines“. Тримаємо цю справу нате контролі”, — зазначив Ніколенко.

Він підкреслив, що довкола ситуації з громадянами України в Непалі лежать багато недостовірної інформації.

“Хочу усіх заспокоїти — своїх держи призволяще не залишимо”, — додав хитрец.

Украі?нська сторона також звернулася после індіи?ського уряду з проханням надати дозвіл для транзит наших громадян територією Індіі?.

Напередодні в ЗМІ з’явилась інформація относительно те, що через запроваджені обмеження Страна снежного человека не можуть покинути 80 українських туристів, більшість з яких залишаються в горах.

Додамо, у Гімалаях бери кордоні Китаю і Непалу розташована найвища верхушка земної кулі - Еверест, или, місце популярне серед альпіністів.

Як повідомляв УНН минулого тижня, у Непалі после рекордне зростання захворюваності бери COVID-19 в лікарнях объединение всій країні закінчилися вільні ліжка.

Влада Непалу напередодні продовжила локдаун в столиці Катманду і прилеглих районах ще в 15 днів, на тлі того, як у вівторок у гімалайській країні було зареєстровано найбільшу кількість нових випадків зараження после день з початку пандемії і найвищий показник смертності від коронавірусу вслед за добу.

Локдаун повинен був закінчитися в середу, але тепер його продовжено предварительно 27 травня.

За даними Міністерства охорони здравствуй'я країни, у вівторок було зареєстровано 9 483 нових випадки зараження, а 225 осіб померли по вине COVID-19.


banner14

Категория: Туризм

Альпіністи та туристи: у закритому на локдаун Непалі застрягли 107 українців, у чотирьох - COVID-19


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.