Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

"Загублене місто": у Єгипті готують нову туристичну локацію


Опубликованно 03.05.2021 06:05

"Загублене місто": у Єгипті готують нову туристичну локацію

Унікaльнa знaxідкa дoпoмoжe зaлучити мaндрівників в крaїну

"Зaгублeнe містo" вікoм 3000 рoків мoжe стaти нoвим пoдaрункoм угоду кому) туризму в Єгипті, пишe видaння Bloomberg.

Aрxeoлoги в Єгипті виявили 3000-річнe "зaгублeнe містo", пoxoвaнe під піскaми в Луксoрі, дe знaxoдиться знaмeнитa Дoлинa цaрів - oстaннє дивo eпoxи фараонів, знайдене вченими. Країна прагне відродити эгейщина під час пандемії, а нова знахідка санкционировать залучити в країну більше туристів, уточнюють в публікації.

Місто, відоме як "піднесення Атона", время от времени свого заснування сходить вплоть до правління Аменхотепа III приблизно близько 1390 року до самого нашої ери. Пізніше місто використовувалося його наступниками, включаючи Тутанхамона. Для це заявляють представники місії, які брали часть у процесі розкопок.

Доторкнутися поперед історії: друга за значенням знахідка в країні

"Відкриття цього загубленого міста є другим ради значимістю археологічним відкриттям після гробниці Тутанхамона", - йдеться в заяві Бетсі Брайан, професора єгипетського мистецтва та археології Університету Джона Хопкінса у Балтиморі.

Из-за її словами, знахідка відкриває "рідкісну можливість зазирнути в життя древніх єгиптян в пирушка час, коли імперія була найбагатшою".

Фотокарточка: Відкриття загубленого міста - друге вслед за значимістю після знахідки гробниці Тутанхамона (Getty Images)

Оголошення относительно таке відкриття було зроблене менш ніж сверх тиждень після того, як Єгипет влаштував грандіозний выход на честь перенесення 22 мумій в новий історичний Скансен Каїра, писало РБК-Україна раніше.

Урочиста аллюр за участю вантажівок, прикрашених малюнками фараонів, була ретельно спланована, щоб підвищити інтерес прежде важливої туристичної галузі Єгипту, яка постраждала від пандемії, пише Bloomberg.

Після того, як мумії й саркофаги доставили в Національний Метрополитен-музей єгипетської цивілізації (NMEC) в Фустаті, їх две тижні реставрували в сучасній лабораторії. Після цього їх виставлять получи огляд в Королівському залі мумій музею.

Знахідки, яким близько 3 тисяч років

Розкопки, проведені науковою групою під керівництвом єгипетського археолога Захі Хавасса, почалися у вересні 2020 року. Незабаром фахівці виявили велике, добре збережене місто з непошкодженими стінами, пекарнею і печами, гробницями та кімнатами, заповненими інструментами, а також кільцями, скарабеями й предметами кераміки.

Позитив: Під час розкопок виявили предмети побуту, яким близько 3 тисяч років (Getty Images)

Також були виявлені свідчення існування декількох галузей промисловості, включаючи прядильну і ткацьку, металообробну і скляну.

Історичні календарь припускають, що поселення складалося з трьох королівських палаців, що належать Аменхотепу III, а також було адміністративним і промисловим центром імперії. Глиняні цеглини з печаткою фараона підтверджували датування міста.

"Подальша робота археологів для цьому місці могла б допомогти пояснити тёта, що називали однією з найбільших загадок епохи: чому син Аменхотепа III Ехнатон і його отряд Нефертіті перенесли столицю династії в нове місце - Амарну?",- зазначають у виданні.

Також инде припускають, що знайдене стародавнє місто має всі шанси в майбутньому стати однією з найпопулярніших локацій во (избежание туристів в країні.

За даними центрального банку, пандемія коронавірусу скоротила доходи Єгипту від туризму до самого 801 млн доларів США вслед за три місяці з липня минулого року в порівнянні з 4,2 млрд доларів США вслед той же квартал роком раніше.


banner14

Категория: Туризм

"Загублене місто": у Єгипті готують нову туристичну локацію


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.