Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

NASA: перший випробувальний політ вертольота на Марсі намічений на 19 квітня


Опубликованно 22.04.2021 10:00

NASA: перший випробувальний політ вертольота на Марсі намічений на 19 квітня

Пeрші льoтні випрoбувaння вeртoльoтa Ingenuity (“Винaxідливість”), дoстaвлeнoгo нa Мaрс нa бoрту мaрсoxoдa Perseverance (“Нaпoлeгливість”), відбудуться, як oчікується, в нaйближчий пoнeділoк.

Відпoвідну заяву опубліковано в суботу получи сайті Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), передає УНН.

Згідно з повідомленням NASA, випробування вертольота повинні початися приблизно о 03:30 вслед часом Східного узбережжя США (10:30 следовать київським часом). При цьому дані относительно них “надійдуть получай Землю через кілька годин”. У разі, якщо випробувальний політ невыгодный буде відкладений, фахівці NASA проведуть брифінг, який розпочнеться о 14:00 (21:00 после часом Києва).

Раніше перший політ Ingenuity, який спочатку був намічений получай 11 квітня, кілька разів відкладався. Рядом цьому в NASA відзначали, що всі системи Ingenuity працюють хорошо.

Нагадаємо

У березні головний розробник Ingenuity Борис Беларам відзначав, що апарат є досить крихким. У разі падіння він може зазнати пошкоджень, помощью які прийде в несправність. Керівник планетологіческого підрозділу NASA Лорі Глейз підкреслювала, що Ingenuity, маса якого становить близько 1,8 кг, повинен стати “першим вертольотом, який полетить получай іншій планеті”. Вона констатувала, що фахівці будуть робити фотографії следовать допомогою встановлених на апараті камер. Вслед за словами Глейз, це согласие зібрати інформацію про деяких ділянках поверхні Червоної планети, следовать якими важко спостерігати з космосу.

Спочатку апарат повинен піднятися нате висоту близько 3 м. Пізніше висота польоту збільшиться предварительно 5 м. Очікується, що польоти апарату триватимуть никак не менше 31 земних діб.

Марсохід Perseverance 18 лютого здійснив посадку в районі кратера Єзеро. Всі операції під пора неї здійснювалися в автоматичному режимі. Тепер протягом декількох місяців если проходити перевірка всіх систем і устаткування. Фахівці NASA розраховують ради допомогою Perseverance виявити сліди існування в далекому минулому життя нате Марсі.


banner14

Категория: Новости Техники

NASA: перший випробувальний політ вертольота на Марсі намічений на 19 квітня


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.