Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

З'ясовано "вік" кисню в атмосфері Землі - дослідження


Опубликованно 15.04.2021 03:45

З'ясовано "вік" кисню в атмосфері Землі - дослідження

Дoслідники з СШA, Вeликoї Бритaнії і Дaнії прoaнaлізувaли склaд мoрськиx oсaдoвиx пoрід з Півдeннoї Африки, які відносяться по періоду палеопротерозой - від 2,5 млрд по 1,6 мільярда років тому.

Результати нового дослідження міжнародної групи вчених говорять, що кисень з'явився в атмосфері Землі 2,22 мільярда років тому, тобто нате 200 мільйонів років пізніше, ніж передбачалося раніше. Насчет це повідомляє журнал Nature.

После ізотопними сигнатурами сірки, заліза і вуглецю вчені відновили детальну картину зміни окислювально-відновного середовища в океані під момент палеопротерозою.

Первісне збагачення киснем, после значень близько десяти-п'яти від того, який фіксується в атмосфері враз, пройшло близько двох з половиною мільярдів років. Але вконец цей час кисневий рівень падав і підвищувався, а 2,22 мільярда років тому став постійною частиною атмосфери Землі.

Цим експерти пояснюють різкі кліматичні зміни, зокрема чотири глобальних заледеніння.

"Співвідношення атмосферних газів: кисню, метану і вуглекислого газу провокувало різкі похолодання. Можливо, основними джерелами парникових газів були вулкани, адже періоди потепління пов'язані з активними фазами вулканізму. Около затиханні вулканів знову наставало заледеніння", - ідеться в дослідженні.

Друге підвищення вмісту кисню в атмосфері Землі сталося під отрезок времени переходу протерозою в кембрійський період і створило умови на розвитку складних форм живих організмів.


banner14

Категория: Новости Техники

З'ясовано "вік" кисню в атмосфері Землі - дослідження


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.