Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Туризм в Індії: загальна інформація, поради


Опубликованно 26.02.2020 02:50

Туризм в Індії: загальна інформація, поради

Туризм в Індії — це маса захоплюючих пригод, чарівні краси чудової природи та архітектури, а також можливість спробувати одну з самих різноманітних кухонь світу. Ті, хто віддає перевагу класичний відпочинок, зможуть насолодитися особливою атмосферою безтурботності, ніжачись на теплому піску безкрайніх пляжів в штатах Гоа або Керала. Загальна інформація про країну

Знайомство з туризмом в Індії потрібно почати з розгляду питання про те, чи варто їхати відпочивати в цю країну. Наша відповідь на це питання строго позитивний. Індія — це чудова країна з багатою історією, красивими пейзажами і нескінченною кількістю розваг для туристів зі всього світу.

Перед будь-якою поїздкою ніколи не буде зайвим освіжити свої знання про те чи іншому місці. Що варто знати людям, що збираються відвідати Індію?

Столицею країни є Нью-Делі (англ. варіант New Delhi). Звання найбільшого міста в свій час дісталося місту Мумбаї, який до 1995 року мав зовсім іншу назву — Бомбей.

Індія — це федеративна держава, до складу якої входять двадцять дев'ять штатів, шість союзних територій і один Національний столичний округ Делі.

Розвиток туризму в Індії відіграє одну з найважливіших ролей в економічне життя країни. Тут люблять гостей і постійно турбуються про їх комфорт і зручність. Потрібна віза в Індію?

На жаль, Росія не має безвізового режиму з Індією, тому для поїздки всім туристам необхідно мати при собі діючу візу. Подати документи можна як самостійно, так і через спеціальні фірми, які займаються організацією туризму в Індії. За все необхідною інформацією рекомендуємо звертатися до офіційних перевірених джерел. У скільки обійдеться?

Вартість відпочинку в Індії буде змінюватись в залежності від особистих потреб кожного окремого туриста. Незважаючи на це, порахувати приблизні витрати все ж можна. У разі якщо турист вирішить летіти в Індію через спеціальні агентства, йому запропонують сплатити фіксовану суму, яка покриє переїзд, витрати на візу і проживання в готелі (плюс медичне страхування). У середньому тур на вісім днів обійдеться вам в 45 тис. рублів на одну людину.

Самостійна поїздка в Індію може обійтися туристу як дешевші, так і дорожче суми, запропонованої спеціальними агентствами. Знову ж таки все залежить від часу поїздки, обраного місця і персональних витрат.

Варто також зазначити, що фірми часто пропонують знижки та вигідні пропозиції, з допомогою яких можна вигідно заощадити. Якщо ж хтось з наших читачів думає про те, щоб організувати власну поїздку, то ми можемо порадити купувати авіаквитки в квітні-вересні — часто саме в цей час компанії сильно знижують ціни. Вибір готелю

Збираючись у подорож по Індії, люди, звичайно ж, починають замислюватися про вибір місця проживання. Кількість готелів в цій країні вражає. Вибирати можна як серед п'ятизіркових гігантів, які представляють відомі світові ланцюжки, так і серед місцевих приватників. І ті, і інші забезпечують своїх клієнтів чудовим сервісом.

В Індії існує закон, який контролює будівництво готелів, щоб відвідувачам завжди було комфортно і безпечно. Так, наприклад, висота будівель не повинна перевищувати дев'яти метрів, а відстань до моря має дорівнювати 300 метрів. Багато російські туристи позитивно відгукуються про готелі Oberois, Taj і Welcom (великі готельні ланцюги). Для більш бюджетних варіантів завжди можна скористатися послугами популярних онлайн-майданчиків, що розміщують оголошення від приватних осіб (перевірені варіанти). Що потрібно знати про клімат?

Південь країни характеризується екваторіальним кліматом, а північ — субтропічним гірським. Найкраще приїжджати на відпочинок в середині літа (липень-вересень) або взимку. Гірські райони, розташовані на півночі, можуть стати прекрасним місцем для любителів гірськолижного спорту. Два таких відмінних курорту можна відшукати в містах Маналі і Шимла.

Гоа і Керала

Саме так називаються два найбільших штату Індії, куди прагнуть потрапити туристи зі всього світу.

Гоа омивається хвилями Аравійського моря. Завдяки статусу колишньої колонії Португалії цей штат відрізняється особливим європейським виглядом. Готелі, що знаходяться в південному Гоа, вважаються більш дорогими — часто їх вибирають саме заможні туристи. На півночі цей курорт особливо любимо молодими людьми з США і європейських країн. У Гоа популярний підводний дайвінг і відпочинок на берегах численних озер і водоспадів. Тут також розташовані унікальні заповідники і старовинні форти.

Керала займає південно-західну частину Індії. Саме тут знаходяться три аеропорти, які приймають міжнародних відвідувачів. На території країни туристи можуть пересуватися з допомогою зручного залізничного транспорту. У штаті Керала багато захоплюючих місць та краєвидів: мальовничі вершини гір, природні заповідники, затишні пляжі і вражаючі водоспади. Крім проби вишуканої кухні і знайомства з місцевим фольклором, туристи прагнуть в Кералу ще по одній важливій причині — можливість відвідування унікальних аюрведичних центрів.

Що ж таке аюрведа? Так називають найдавнішу методику лікування, яка колись зародилася в Індії. В аюрведичних центрах вам запропонують унікальний оздоровчий комплекс, який приділяє увагу правильному харчуванню, лікувальних трав і різних технік масажу. Відновлення та підтримання здоров'я і сприяє м'який індійський клімат. Під час місцевого сезону дощів, який припадає на проміжок між квітнем і червнем, повітря насичується корисної вологою.

Кулєшова Катерина


banner14

Категория: Туризм

Туризм в Індії: загальна інформація, поради


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.