Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Шанхайський зоопарк: опис, фото, особливості, адреса


Опубликованно 21.02.2020 01:08

Шанхайський зоопарк: опис, фото, особливості, адреса

Зоопарками зараз нікого не здивувати, так як вони є в багатьох містах і країнах, однак зоопарк в Шанхаї, званий Shanghai Zoo, відрізняється своєю величиною і оригінальністю. Він входить у десятку найкращих та найбільших зоопарків світу і займає друге місце за величиною в Китаї.

У Шанхайському зоопарку утримується понад шістсот різновидів самих різних представників світу тварин всієї планети. Опис

Жителі Шанхаю приходять в зоопарк не тільки для того, щоб подивитися на тварин. На його території сама приємна атмосфера: багато зелені (квітів та іншої рослинності). Тут дуже затишно і можна чудово провести час родиною разом з дітьми.

Шанхайський зоопарк (фото див. у статті) є частиною величезного національного зоопарку, що займає площу в 743 тис. кв. метрів. Прогулянки по ньому майже завжди включаються в екскурсійні маршрути різних туристичних фірм. Можна відвідати його і самостійно.

Умови утримання величезної кількості вихованців та інфраструктура тут постійно удосконалюються і розвиваються. В прекрасному доглянутому парку знаходиться лебедине озеро з невеличкими острівцями (всього 3), де мешкають перелітні птахи і лебеді. Павільйон з метеликами представляє велику колекцію цих чудових яскравих комах. Мешканцями величезних акваріумів є різні види рибок з несподіваними і оригінальними кольорами. На території парку є і дитячий зоопарк.

Всього в парку росте понад 600 видів чагарників і дерев, загальне число яких становить понад 100 тисяч. Тут намагаються створювати природні ландшафти, найкращим чином нагадують природне середовище існування тварин.

Особливості

Відвідувачам Шанхайського зоопарку пропонуються різноманітні екстремальні розваги, в числі яких і такі, які рідко де побачиш своїми очима. Наприклад, бої півнів та биків. Цвяхом програми в парку Shanghai Zoo є добрі і великі «танцюючі» слони, а також панди, з'їдають за день більше 20 кг бамбука. Захоплює відвідувачів і сімейство досить кумедних горил.

Зазвичай на волі панди мають досить струнка статура, а в цьому зоопарку їх вага часом досягає 125 кг І тривалість їх життя тут більше. Спостерігати за їх діями і звичками дуже смішно і весело. Вони піднімають настрій на всі сто відсотків. Для всіх тварин, що мешкають у вичищених просторих вольєрах, створені прекрасні життєві умови, практично схожі з природними умовами.

Дуже цікавим моментом є й те, що через деякі проміжки часу тут проходять дресирувальний сесії для деяких тварин. Відпочиваючі в парку все це можуть спостерігати власними очима.

Рекомендації для прогулянок

Місцеві жителі відвідують Шанхайський зоопарк навіть для того, щоб просто зробити прогулянку. У всьому парку безліч приголомшливо оформлених газонів. Є і Лебедине озеро. Здійснювати прогулянку краще всього вранці, так як в цей час сплячих тварин більше.

Прогулянку і огляд вольєрів можна здійснювати і пішим ходом, і на прогулянковому електричному трамвайчику. А фотоапарат тут дуже навіть потрібний, стільки всього гарного і цікавого!

Є на території зоопарку чудова галявина площею близько 100 тисяч кв. метрів. І це місце є одним з улюблених серед відпочиваючих.

Слід зазначити, що всередині зоопарку практично неможливо знайти прохолодні напої, тому краще запастися водою перед входом до нього. Приблизно пари годин цілком достатньо для ознайомлення з усіма мешканцями Shanghai Zoo, після чого можна зайти в кафе, розташованому прямо в парку, і для відновлення своїх сил покуштувати їжу закладу. Як дістатися

Шанхайський зоопарк знаходиться недалеко від Шанхай Хунцяо – міжнародного аеропорту. Способів доїхати до парку громадським транспортом існує величезна безліч. Можна сісти на поїзд метро № 10 і вийти на станції «Шанхайський зоопарк». Їдуть туди і численні автобуси з номерами 57, 91, 196, 519, 709, 721, 739, 748, 806, 807, 809, 911, 936, 938, 941, 1207.

Працює зоопарк з березня по листопад місяці щоденно з 8:00 до 17:00, а в більш холодний період року (з грудня по лютий) – з 8:30 до 16:30. Продаж квитків припиняється за одну годину до закриття. Дітям до шести років вхід безкоштовний. Продаж квитків здійснюється лише в касах біля головного входу в парк.

Адреса Шанхайського зоопарку: вулиця Хунцяо, 2381. Мешканці

Крім горил, панд і незвичайної золотистої мавпи, у зоопарку можна побачити южнокитайского тигра, африканських шимпанзе, жирафів, антарктичних пінгвінів, австралійського кенгуру та ін.

Кількість завезених в зоопарк тварин складає близько 200 видів, серед яких кенгуру з Австралії, шимпанзе з Африки, слони, фламінго, павичі, леви (сімейні пари), рисі, тигри, жирафи, яки, тюлені, буйволи, моржі, бурий ведмідь з Росії і мн. ін.

Слід зазначити і те, що серед тварин зоопарку є птахи та звірі (серед них і вищевказана панда), що традиційно є символами Китаю. До них відносяться золота мавпа, південно-китайський тигр і квітучий павич. Відгуки

Шанхайський зоопарк один з кращих в світі. Про це свідчать і відгуки туристів. В першу чергу всіх вражає величина парку, красива природа, велика кількість квітів та різноманітних рослин, охайність і чистота всій території. Загалом, все дуже затишно і зручно. Захоплює і озеро з перелітними птахами і лебедями. Щоб нагулятися спокійно і від душі, потрібно витратити не менше п'яти годин.

Мешканці закладу рясніють своєю різноманітністю. Особливо привабливі для туристів смішні азіатські ведмедика (ті самі панди), які є візитною карткою зоопарку Шанхаю. Їх фігури і зображення можна побачити всюди.

Резеда Заріпова


banner14

Категория: Туризм

Шанхайський зоопарк: опис, фото, особливості, адреса


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.