Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Мальме: пам'ятки, історія міста, фото та відгуки туристів


Опубликованно 26.05.2019 03:34

Мальме: пам'ятки, історія міста, фото та відгуки туристів

Цей затишний провінційний містечко приваблює відсутністю шуму і суєти. За мірками росіян Мальме в Швеції – дуже невеликий населений пункт, хоча і є третім за величиною в країні. На жаль, деякі відпочиваючі добираються до Malm?, адже він сповнений сюрпризів. Космополітичне місто

Так звані шведські ворота в Європу розташовуються на півдні Швеції, поряд з кордоном з Данією, на самому березі Балтійського моря. Мальме, пам'ятки якого стають предметом захоплення туристів, – адміністративний центр провінції Сконе.

У багатонаціональному місті живуть близько 320 тисяч чоловік, причому половина з них – мігранти. Саме космополітичність сприяє розвитку його багатої культурної життя. Трохи історії

Завдяки унікальному розташуванню в захищеному затоці місто, побудований в 1272 році, завжди процвітав. Кілька століть він належав Данії і тому зберігає чимало творів архітектури, характерних для епохи Середньовіччя цієї країни. Великий морський порт і торговий центр рік від року багатів. У середині XVII століття почалася війна між Данією і Швецією. Незабаром, втомлені від запеклих кровопролитних боїв, вони підписали мирний договір. Згідно йому було прийнято рішення в 1658 році віддати провінції Сконе Швеції.

У XVI столітті Мальме навіть змагався з Копенгагеном в економічному відношенні. Церква Святого Петра

Найвідомішою пам'яткою релігійної Мальме є церква Святого Петра. Це найстаріший храм міста, який будувався більше 100 років. У XIX столітті місцеві власті, стурбовані проблемою його руйнування, прийняли рішення знести залишки стародавнього пам'ятника. На його місці з'явилася нова церква, побудована з темного цегли. Її зовнішній вигляд дуже стриманий і комусь може навіть здатися досить блідим і нецікавим з архітектурної точки зору. Але настільки лаконічний дизайн притаманний майже всієї шведської архітектурі. А от внутрішнє оздоблення викликає справжнє захоплення.

Собор в готичному стилі знаходиться в самому центрі міста, і його високі шпилі видно з будь-якого куточка Мальме, Швеція (фото представлені в статті). Особливо дивує багатоярусна вежа дзвіниці квадратної форми. Нижні рівні прикрашені просторими вікнами, а верхні декоровані як барельєфами, так і фігурами горгулій.

Всередині храм прикрашений колонами і аркадами (поруч арок), а його головними реліквіями є старовинний вівтар з різьбленням, над яким працювали відомі скульптори, і орган. Цікаво, що стіни і підлога церкви викладені могильними плитами.

Під час служби, яка проводиться в першій половині дня, доступ туристам до церкви заборонений. Замок Мальмехус

Чудове архітектурне творіння, що використовувалося для захисту торговельних шляхів, являє собою прекрасний зразок датської архітектури в Швеції. Замок, що більше нагадує фортецю, виник на місці зруйнованого будови, яке призначалося для короля Крістіана III. У провінції Сконе чимало архітектурних пам'яток Середньовіччя, але Мальмехус – самий відомий. Тут розташовувалися королівська резиденція і в'язниця для ув'язнених, у тому числі в казематах містився чоловік шотландської королеви Марії Стюарт.

Закладений ще в середині XV століття, він зазнав декілька масштабних реконструкцій та прийняв сучасний вид. Могутня цитадель з елементами бароко і ренесансу оточена глибоким ровом, наповненим водою, і фортечною стіною з двома високими вежами.

Тут відтворені історичні інтер'єри, і тому відвідувачі відразу потрапляють в епоху Середньовіччя. В будівлі фортеці знайшлося місце кільком музеям, експозиції яких розповідають про багату історію країни і міста. Тріумф інженерної думки

У 1995 році почалося будівництво мосту-тунелю, що включає чотирисмугову автомобільну дорогу через протоку Ересунн і залізницю. Але тільки через 5 років відбулося його офіційне відкриття, після чого місто стає сполучною ланкою між Швецією і Данією. Дуже складна конструкція вагою 82 тисячі тонн з'єднується тунелем на Пеберхольме – спеціально створеному острові.

Міст в Мальме (Швеція) повинен був полегшити життя данців і шведів, адже всього за 20 хвилин кожен може дістатися з міста в Копенгаген. А на ділі дорога дуже сильно перевантажена транспортом, і на ній трапляються постійні затори.

Витрати на будівництво склали близько 2 мільярдів доларів, а зараз вони покриваються з тих грошей, які збираються за проїзд.

На думку туристів, переїзд на автомобілі через міст – захоплююча пригода, і від цієї подорожі кожен отримує масу незабутніх вражень. Гордість усієї Швеції

Виглядає футуристично хмарочос з цікавою назвою "Повертається торс" є найсучаснішою архітектурною пам'яткою Мальме в Швеції (фото можна побачити нижче). Спроектоване іспанським архітектором, він і справді створює ефект закручивающегося фасаду, адже його автор хотів зобразити людську постать у русі. Житловий будинок, сформований з дев'яти кубів, до 2013 року вважався самим "перекрученим" будівлею в світі.

Фасад будівлі, і справді нагадує рельєфний торс людини, дуже простий, але химерна форма архітектурного творіння компенсує лаконічний дизайн. Споруда, спрямоване вгору на 190 метрів, "згорнуто" таким чином, що нижній і верхній сегменти розташовуються під кутом 90про один до одного. При будівництві використовувалися передові технології, щоб конструкція була стійка і міцна.

На 54 поверхах знаходяться як офісні приміщення, так і 150 квартир. Це справжні просторі особняки з оглядовими майданчиками, конференц-залами і винними погрібками. Прекрасним будинком можна милуватися лише зовні, всередину туристів не пускають. Сучасний центр "Мальме-Арена"

У листопаді 2008 року відкрито багатофункціональний комплекс, що отримав назву міста Мальме. Пам'ятка, фото якої обов'язково роблять туристи на пам'ять, насправді вражає.

Споруда, що розмістився на території площею 51 000 м2, є і концертним залом, і стадіоном, і місцем для проведення симпозіумів і переговорів. У сучасному центрі є величезний ресторан і близько 20 кафе. Крім того, охочі зможуть зупинитися в комфортабельному готелі. Місто в місті

Район Західна Гавань, з вікон будинків якого відкриваються чудові види на протоку Ересунн, – самий екологічно чистий. Це свого роду місто майбутнього, побудований на місці колишніх верфей.

А зараз тут височіють сучасні будинки, для будівництва яких були застосовані новітні екотехнології, щоб люди жили у злагоді з природою і вели здоровий спосіб життя. У житловій зоні не можна паркувати автомобілі, тому жителі залишають їх за її межами і пересідають на велосипеди.

Цікаво, що квартал, в якому встановлені вітряки та сонячні батареї, енергонезалежний. Крім того, тут працює унікальна система, що дозволяє обігріти будинку взимку і охолодити їх жарким літом.

Саме над цим районом виростає знаменитий хмарочос, який став найбільш цікавою пам'яткою Мальме. Та й уся Західна Гавань славиться сучасною архітектурою. Королівський парк

У місті величезна кількість парків, але найстарішим вважається Королівський, відкрився в 1872 році. Він знаходиться на самій околиці історичного центру Мальме в Швеції. Відома пам'ятка, над проектом якої працював архітектор Ове Хансен – великий любитель Туманного Альбіону – оформлена в англійському стилі.

Парк розкинувся на місці старовинного кладовища, що викликало чимало суперечок. Релігійні діячі довго не могли заспокоїтися і всіляко намагалися перешкодити його відкриття. Однак сталося так, що дивовижний шедевр, створений руками людини, дуже сподобався місцевим жителям, які незабаром забули про всі неприємні моменти.

Численні фонтани і скульптурні композиції гармонійно доповнюють дивовижну красу цього куточка. А про його розкішних оранжереях і оформлених клумбах ходять справжні легенди. Зараз це прекрасне місце для сімейного відпочинку і романтичних зустрічей. Мальовнича садиба

На околиці міста знаходиться цікава пам'ятка Мальме (Швеція), що відображає його багатоликість. Сільське маєток Катринторп засноване в кінці XIX століття багатим торговцем Бьерманом, а ось головний будинок маєтку з'явився через 14 років, при новому власникові.

На жаль, садиба дуже постраждала від страшної пожежі, що спалахнула в 1826 році. Реконструкція тривала досить довго, і у маєтку знову змінився господар. А потім муніципалітет Мальме викупив маєток, в якому почалися відновлювальні роботи.

Катринторп зараз – це цілий комплекс, що включає в себе великий будинок, декорований настінними і стельовими розписами, город і сад, радують чарівним видом, оранжерею і розарій – улюблені місця для фотосесій туристів. Пляжний відпочинок в місті

Росіяни не асоціюють Швецію з пляжним відпочинком, а між тим саме на півдні країни можна позасмагати і викупатися. Середня температура повітря влітку становить 23 проЗ, а моря – 21 проС. М'який клімат, велика кількість сонячних днів сприяють відмінному проведення часу на море. Пляжний сезон на курортах Швеції дуже короткий: він починається в середині червня і триває до кінця серпня.

Серед місць, призначених для розваги відпочиваючих, уваги заслуговують на пляжі, що розтягнулися вздовж прибережної смуги в провінції Сконе. Вони навіть отримали назву "шведська Рів'єра".

Оскільки місто Мальме в Швеції, розташований на півдні країни, то тут можна добре відпочити влітку. Міські пляжі піщані і дуже довгі. Рибберсборг – це найпопулярніше місце відпочинку серед місцевих жителів і туристів. Цікаво, що на території протяжністю понад двох з половиною кілометрів знайшлися місця і для нудистів, інвалідів і собачників, що прийшли сюди з улюбленим вихованцем. Де зупинитися?

В місті представлений величезний вибір готелів різної цінової категорії, і відпочиваючі зможуть зробити гідний вибір. Вартість двомісного номера починається від 70 євро на добу.

Radisson Blu Hotel Malm? і Savoy Lulea – фешенебельні готелі, що пропонують високий рівень сервісу. Park Inn by Radisson Malm? – готель середньої цінової категорії, яка користується популярністю у туристів. А молодь, яка приїхала великими компаніями, найчастіше зупиняється в численних готелях.

Багато туристи роблять вибір не тільки на користь готелів у Мальме (Швеція). Ті, хто подорожує на автомобілі, селяться в кемпінгах, розташованих за містом. Відгуки відпочиваючих

Туристи зізнаються, що з точки зору розташування головних визначних пам'яток Мальме – компактний містечко, який можна обійти за один день. Одні гуляють самостійно, переймаючись духом дивовижного куточка, де переплелися старовина і сучасність. А інші наймають гіда, відмінно знає тутешні місця.

Це зелене містечко, в якому найчастіше пересуваються на велосипеді – самому нешкідливому виді транспорту. У готелі можна взяти напрокат абсолютно безкоштовно і об'їздити всі тутешні пам'ятки.

Крім того, росіяни відзначають, що велика кількість мігрантів не позначається негативно на рівень життя, а, навпаки, місто процвітає і економічно розвивається.

Мірошниченко Діана


banner14

Категория: Туризм

Мальме: пам'ятки, історія міста, фото та відгуки туристів


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.