Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Екоферми в Підмосков'ї: варіанти для відпочинку


Опубликованно 24.04.2019 01:44

Екоферми в Підмосков'ї: варіанти для відпочинку

У століття високих технологій все більшу популярність набуває відпочинок на екологічних фермах, де можна не тільки познайомитися з укладом сільського життя, але і оздоровитися через прогулянки на свіжому повітрі і натуральну їжу. У Підмосков'ї такі ферми теж є. Сироварня на Істрі

Якщо рухатися по Новорижскому шосе, то приблизно через 60 км можна дістатися до села Дубровки. Саме там в серпні 2015 року один молодий чоловік, Олег Сирота, фахівець в області айті-технологій, відкрив власне подвір'я з виробництва сирів. Мрія у Олега проста - вивести своє виробництво на федеральний рівень, постачати продукти у всі ближні і дальні магазини країни. Сири найрізноманітніші: тверді і м'які, особлива увага приділяється виробництву вітчизняних аналогів пармезану і эмменталера.

Экоферма в Підмосков'ї завжди рада новим відвідувачам. І дітям, і дорослим можна буде прогулятися по сироварні, яка має великі панорамні вікна, заглянувши в які можна побачити безліч голів сиру, які мирно дозрівають кожен на своїй полиці: "Пивний", "Винний", "Губернаторський", "Истринский", "Селянський". Якщо ви приїдете вдень і вам пощастить застати власника виробництва, самого Олега Сироту, він з радістю проведе для вас і ваших дітей екскурсію, розповість про основних етапах виробництва, а також цікаві історії, пов'язані з появою сиру в світі.

Після екскурсії можна самостійно продегустувати продукти, які є у вільному продажу в магазині, який знаходиться тут же, при фермі. Однак якщо ви їдете сюди виключно за покупкою сиру, варто заздалегідь зателефонувати і уточнити наявність, тому що деякі сорти можуть закінчитися. Плани у власника сироварні грандіозні: завести власне стадо, тому що зараз молоко закуповується виключно у фермерів, а також відкрити музей і проводити майстер-класи для дітей і дорослих з первинного виробництва сиру. У магазині, до речі, можна придбати і натуральні йогурти з ягідними добавками, які так люблять діти.

Агроферма "Экодеревушка"

На 110-му кілометрі по Новорязанскому шосе, по сусідству з іншими экофермами, в Підмосков'ї розташувалася "Экодеревушка". Комплекс славиться своїми незвичайними екскурсіями. Де ви ще знайдете справжню крокодилячу ферму або побачите розведення виноградних равликів!

Виноградна равлик відома з давніх часів. Її батьківщиною вважається східна Європа, звідки вона з часом поширилася по всій території, крім північних районів. Цікаво, що виноградні равлики раніше не вважалися делікатесом і їх вживали в їжу всі верстви населення. Це була звичайна смачна і здорова білкова їжа. Равлики впадають у зимову сплячку, тому на фермі створені всі умови для їх цілорічного неспання. Для продажу пропонуються різні фасування: по 500 г або по тарілках 200 р.

Відпочинок на экоферме в Підмосков'ї запам'ятається назавжди, якщо ви виберете для відвідування крокодиловий розплідник, який також є в "Экодеревушке". Тут представлено кілька видів рептилій, але особливої уваги вартий кайман, який досягає в довжину два-три метри. Для крокодилів це не дуже багато. І дорослі, і діти зможуть сфотографуватися на тлі рептилій і погодувати їх під наглядом фахівця.

Крім равликів і крокодилів, своє дозвілля можна урізноманітнити катанням на конях. Фахівці "Экодеревушки" познайомлять з основними правилами, допоможуть піднятися в сідло, що є нелегкою справою для новачків, супроводять в поїздці. Спілкування з кіньми є одним з найсильніших антидепресантів. Ну і, звичайно, справжня російська лазня. На экоферме вона теж є. В перервах між екскурсіями обов'язково слід насолодитися обідом з натуральних продуктів, який готують для гостей щодня.

"Ванькове"

У Підмосков'ї екоферми з проживанням користуються величезним попитом. Особливо в літній період, коли ліси повні грибів та ягід, сонечко пригріває і можна гуляти до смерку. Одна з таких ферм розташована в 116 кілометрах по Можайському шосе.

На фермі багатий вибір розваг. Крім того, що тут містяться різні види птиці, наприклад, кури, гуси, індики та качки, живе ще й рогата худоба, великий і дрібний. Тварин і птахів можна погладити, погодувати з рук, наприклад козу, яка м'якими губами акуратно з радістю візьме у вас шматочок хліба. Деяких можна навіть подоїти. Але це робота для тих, хто вміє. З отриманого молока можна самостійно приготувати сметану або сир. Фахівці виробництва з радістю допоможуть в цьому цікавій справі.

Екоферми Підмосков'я з проживанням славляться тим, що можна освоювати околиці. В літній період, наприклад, можна піти в ліс за грибами і ягодами, взимку взяти напрокат снігохід або лижі і відправитися в снігову експедицію, а після насиченого подіями дня повернутися в дерев'яний будиночок і розслабитися за смачною вечерею. Оренда будиночка в "Ванькове" обійдеться приблизно в чотири тисячі рублів, з сніданком і екскурсіями.

Ферма в Потапово

Відпочинок на экоферме в Підмосков'ї може бути дуже навіть комфортним, всупереч уявленням про сільській місцевості. У ферми в Потапово, наприклад, чотири зірки і повний готельний функціонал, як в кращих готелях знаменитих морських курортів. У номерах є кондиціонер, безкоштовний бездротовий інтернет, можна скористатися послугами камери схову та хімчистки. Якщо ви приїхали на відпочинок з дітьми, можете привести їх в ігрову кімнату, а самі зайнятися справами першої необхідності. Є парковка та басейн, а ресторан на экоферме в Підмосков'ї порадує смачними стравами зі свіжих продуктів за розумні гроші.

Особливе задоволення принесе спілкування з кіньми, адже саме тут працює один з великих конезаводів. Тренери розкажуть і покажуть, як правильно підходити до коней, триматися в сідлі, познайомлять з цікавими фактами з життя тварин. Це одна з кращих экоферм в Підмосков'ї для дітей. Вартість проживання в сімейному номері становить близько п'яти тисяч рублів на добу.

Агрокультурный комплекс "Богдарня"

Відпочинок з дітьми на экофермах Підмосков'я завжди асоціюється з великою кількістю тварин. Але і найближчі до регіону сільця можуть похвалитися наявністю тварин, з якими можна спілкуватися протягом всього відпочинку. Таким місцем є экоферма "Богдарня", розташована в селі Крутово Володимирській області. Тут для розваги дітей є міні-зоопарк і катання на конях як у сідлі, так і в упряжці.

Розміститися великою і дружною компанією можна в гостьових будиночках, екстремальних постоялих дворах недалеко від стаєнь, а також в котеджах на берегах озер з повним набором атрибутів сільського життя. Вартість житла за добу з сніданком починається від 3500 рублів. Экоферма Тетериных

Якщо ви шукаєте екоферму в Підмосков'ї для дітей з батьками, вам однозначно підійде комплекс Тетериных. Він розташований в 100 кілометрах від Москви, в селі Рыжево. Тут велике господарство: кілька видів домашньої птиці, коні, кози, корови. І влітку і взимку є чим зайнятися. У теплу пору року можна кататися на конях у сідлі і упряжці, взимку впрягати тварин в сани і з вітерцем оглядати прилеглі околиці. Це сподобається і дітям, і дорослим. Голови сімейств можуть відпочити, сидячи з вудкою на березі спокійного озера. Весь спійманий улов залишається за рибалкою і його можна приготувати на місцевій кухні.

До послуг постояльців прокат велосипедів, снігоходів в зимовий період. Для розміщення можна вибрати комфортабельні экодомики або кімнати в російській садибі. Вартість розміщення на добу в будиночках становить 10 тисяч рублів, в садибі - 20 000 рублів. У цю ціну входить сніданок і обід, інтернет, дитяча кімната та екскурсії. Ферма "Ольгине"

У селі Федцово у Волоколамському районі розташована дивно комфортабельна ферма "Ольгине". Якщо ви шукаєте варіант, зовсім не схожий на екоферму-готель в Підмосков'ї, тоді вам точно підійде "Ольгине". Всі будиночки розташовані на чималій відстані один від одного, з власними під'їзними шляхами і паркуванням. Так що сміливо можна приїжджати сюди на своєму автомобілі і залишати його тут.

Така інфраструктура дозволяє відчути себе не в орендованому будиночку за містом, а на власній дачі десь біля невеликого озера. У дворі кожного будиночка є мангал. Можна ввечері винести на двір кілька стільців, закласти в мангал шашлик і насолоджуватися красивими літніми заходами. На фермі живуть качки, гуси, кури, поні та коня, кози. Спілкування з ними доступно в будь-який час дня. Активним туристам надаються напрокат велосипеди і спорядження для риболовлі.

Також можна проводити час на березі озера, купатися і засмагати, а ввечері погрітися в справжній лазні. Всі страви готуються тут в російському стилі. Продукти на экоферме в Підмосков'ї власного виробництва, тому можна їсти, скільки душа забажає, не побоюючись несподіваного алергії. Вся їжа проста і корисна. Будиночки для проживання двоповерхові, можна приїхати великою веселою компанією, всім місця вистачить. Вартість від 3500 рублів. Агронавт

Відмінний комплекс дачного типу пропонує відпочинок недорого. Екоферми в Підмосков'ї такого типу користуються великою популярністю у сімей з дітьми. Для оренди доступні будиночки зі зрубу, у дворі кожного є парковка, мангал, дитячий майданчик. Але, судячи з відгуків туристів, дитяча площадка, яка є в кожному міському дворі, мало займає малюків. Їм набагато цікавіше возитися з кізочками, качками, кури і собаками, годувати і доглядати за ними. Недалеко від будинку є озеро, в якому можна не тільки купатися, але і ловити рибу. Є також зарыбленный ставок. Вартість оренди будиночка - 5000 рублів. Будинок можна орендувати і на місяць. Це обійдеться приблизно в 45 тисяч рублів. "Лісова цесарка"

Дев'ятнадцять кілометрів від МКАД, і ви в Сонячногірську районі, в селищі Лунево, де розташована мила затишна ферма "Лісова цесарка". Крім птахів, які живуть тут у великій кількості, тут мешкають кози, вівці, кролики і навіть бджоли. Їх вулики розставлено на спеціально відведеній території. Розваги звичайні, але приносять радість: катання на човнах по річці, на велосипедах по путівцях, справжня російська лазня. Вартість оренди житла 800 рублів на добу.

Фермерське господарство "Машенька"

Господарство знаходиться в Сергієво-Посадському районі, в селі Плотихино. Особливо приємним фактом розташування є повна відсутність промислових підприємств в радіусі 30 кілометрів. Всі продукти високої якості, так як виробляються безпосередньо на фермі. Місце дуже спокійне і тихе. Можна доглядати за птицею і худобою, відправитися на справжній сінокіс, покататися на човні по річці, досліджувати місцевість на велосипеді. Можна заглянути в місцевий музей старовинної начиння. Будиночок розрахований на десять чоловік, вартість оренди за добу з людини - 1500 рублів.

"Равлик"

Якщо набридла власна дача, можна відправитися в Переяславль-Залеський, на ферму, де розводять виноградних равликів. Екскурсії можна відвідати самостійно або з дітьми. Равликів можна потримати в руці, подивитися на місце їх проживання, а потім спробувати на смак за обідом. Адже саме для цього їх тут і розводять. Якщо захочеться залишитися на ніч - відмінно. Будиночки можна орендувати за 2 тисячі рублів. Правда, великою компанією там не розміститися, вони розраховані на три-чотири людини.

"Гірчична поляна"

Ця ферма - ідеальне місце для м'ясоїдів. Адже саме тут розводять худобу, переважно корів, щоб пригощати своїх постояльців мармурової яловичиною, сосисками, котлетами з грибами і соусом з ягід, які збирають в сусідньому лісі. Ферма побудована за німецькими технологіями в селі Льва Толстого і розрахована в основному на дорослих гостей.

Катерина Андрєєва


banner14

Категория: Туризм

Екоферми в Підмосков'ї: варіанти для відпочинку


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.