Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Аналіз каналу YouTube по передплатникам. Статистика каналу YouTube


Опубликованно 22.04.2019 03:50

Аналіз каналу YouTube по передплатникам. Статистика каналу YouTube

YouTube - це не просто платформа відеохостингу, зараз цей сервіс став способом заробітку для багатьох користувачів. Кількість відеоблогеров на ресурсі вже зашкалює, але з кожним роком продовжує зростати. Саме тому необхідний аналіз каналу YouTube, щоб розуміти поведінку аудиторії і працювати над залученням передплатників. Популярність

YouTube став місцем заробітку для багатьох людей. На початку свого розвитку платформа була місцем, де кожен міг виявляти свою творчість і працювати над цікавими проектами.

Зараз, на жаль, багато хто приходять сюди заради наживи і рідко замислюються про якісному контенті. Тому нам доводиться спостерігати дивні відео, не мають ніякого сенсу, а створені заради того, щоб набрати передплатників і перегляди. Але оскільки такі ролики в принципі існують на платформі, на них є попит, а відповідно, ми самі винні в тому, у що перетворився YouTube. Творчі люди

Але не все так погано, і на YouTube як і раніше, приходять творчі люди, які можуть чомусь навчити і щось розповісти нове. Тут намагаються реалізувати себе музиканти, художники, танцюристи. Тут навіть програмісти і наукові співробітники стають творцями чогось цікавого.

Перш ніж почати роботу над своїм блогом, слід поставитися до нього з усією серйозністю. Ви повинні розуміти, що одних відео буде недостатньо для того, щоб просунутися в цій неймовірній конкуренції. Доведеться займатися більш приземленими справами, такими як аналіз каналу YouTube, збір статистики, аналітика й алгоритми оптимізації. Аналіз

Для чого може знадобитися статистика каналу YouTube? Для початку вам доведеться знайти кілька ваших основних конкурентів, які можуть наштовхнути на нові ідеї. Але не тільки творчість доведеться черпати в них. Вам необхідно буде проаналізувати ролики і в цілому канал конкурентів.

Що конкретно потрібно буде цікавитися: вивчати динаміку передплатників і переглядів; проаналізувати частоту оновлення контенту; відзначати реакцію аудиторії на те чи інше відео; помічати тематику використовуваної в ролику реклами; відстежувати, що і як знімають конкуренти, а також які прийоми для створення роликів вони використовують; розбиратися в тегах і ключових фразах; розуміти фінансові можливості каналів і потенціал. Сервіси для аналізу конкурентів

Оскільки при створенні власного відеоблогу вкрай важливо працювати з аналізом чужих каналів YouTube, то саме з цього питання слід почати. Сервісів для перегляду статистики конкурентів багато, але не всі вони працюють коректно, деякі можуть спотворювати дані та ін Тому варто звернути увагу на Whatstat, Socialblade і Kedoo.

Найбільш популярним з них зараз є Socialblade, оскільки добре справляється у цілому зі збором статистики. Але з деяких пір він став приховувати інформацію про медіамережі, до якої підключений канал, а також не всі можуть впоратися з англійською інтерфейсом. Whatstat

Це непоганий сервіс з рейтингом російськомовних акаунтів. У нього немає розширеної статистики, але багатьом вистачає і цих даних, щоб розібратися в конкурентному середовищі. Ви зможете побачити кількість переглядів, передплатників і навіть передбачуваних дохід.

Як провести перевірку? Для цього потрібно скопіювати посилання каналу, статистика якого вас цікавить, далі вставити її в спеціальне пошукове поле сервісу Whatstat. Після цього з'явиться таблиця, в якій буде відображена статистика з урахуванням приросту передплатників, збільшенням перегляду і розрахунковим прибутком за певний період (від тижня до 90 днів).

Socialblade

Аналіз каналу YouTube можна здійснити і завдяки цьому сервісу. До речі, працює він не тільки з відеохостингом, а і з «Инстаграмом», «Твіттер» та іншими популярними зарубіжними соціальними мережами.

Дані про акаунти YouTube тут представлені дуже докладно. Якщо їх правильно тлумачити, то можна розібратися, чому конкурент збирає певну кількість трафіку і які його перспективи.

Для аналізу каналу YouTube необхідно скопіювати посилання облікового запису і вставити її в певне поле ресурсу. На сайті з'явиться інформація про передплатників, переглядах, кількості відео, датою створення облікового запису. Також ви зможете відслідковувати актуальну інформацію про приріст/занепаді аудиторії за місяць.

Тут же зазначена оцінка канал від A до F. Кожна з них має проміжну позицію «+» і «-». Socialblade дає детальну інформацію про можливий дохід. Для кращого розуміння також є графіки за кількома параметрами.

Kedoo

Аналіз каналу YouTube по передплатникам можна зробити в цьому ресурсі. Крім цієї статистики, сервіс показує перегляди за певний період. До речі, тут же можна дізнатися про медійній мережі, до якої підключено обліковий запис.

Для аналізу необхідно перейти у вкладку «Пошук партнера» на сайті, а далі ввести назву перевіряється облікового запису. В результатах буде вказана повна статистика, яка допоможе вам проаналізувати ситуацію. Аналіз свого каналу

Коли ви зважитеся на створення власного блогу, необхідно регулярно проводити аналіз аудиторії каналу YouTube , відслідковувати поведінку користувачів, враховувати перегляди і підписки. Для цього можна використовувати YouTube Analytics.

Це популярний безкоштовний інструмент, який знаходиться безпосередньо на сайті відеохостингу. Щоб туди перейти, необхідно клікнути по аватарці, вибрати «Творчу студію», а після натиснути на YouTube Analytics.

Тут дуже обширний аналіз каналу YouTube по передплатникам, тому перший час доведеться вивчати інтерфейс і можливості сервісу. Тут ви зможете знайти: дані щодо часу переглядів, їх кількістю та середньому показнику; лайки, дизлайки, коментарі і репости, які вказують на залученість; передплатники і відео в плейлістах.

Внизу сторінки вказані топ-10 ваших роликів. Тут є час перегляду, кількість переглядів і лайки. Таким чином буде зрозуміло, що подобається вашій аудиторії, а відповідно буде легше працювати над контент-планом.

У блоці «Огляд» також зібрані відомості про аудиторію: показники демографії, географії, джерела трафіку і місця відтворення. Всього цього буде цілком достатньо для того, щоб провести експрес-аудит. Але можна отримати і більш докладні відомості.

Перегляди каналу YouTube тут показані практично в кожному розділі. Наприклад, дані в реальному часі оновлюються кожні 10 секунд, тому ви можете відразу спостерігати за кількістю переглядів. Також можна піти ще далі і досліджувати графік конкретних роликів.

Якщо ви хочете збільшити час перегляду відео, вам доведеться вивчити, на яких моментах користувачі вимикають його. Таким чином можна буде зрозуміти, що змушує глядачів закривати вкладку або дивитися інші ролики. Є теорія, що для того, щоб утримати увагу людини, необхідно 15 секунд. Якщо він не піде за цей час, значить, з великою ймовірністю, додивиться відео.

Загалом, якщо ви уважно вивчіть статистику, розберетеся, як користуватися YouTube Analytics, ви зможете абсолютно точно розуміти свою аудиторію, а відповідно покращувати контент.

Яника Іванова


banner14

Категория: Интернет

Аналіз каналу YouTube по передплатникам. Статистика каналу YouTube


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.