Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Фріланс-біржа Weblancer.net: відгуки, як працювати новачкові


Опубликованно 01.04.2019 15:57

Фріланс-біржа Weblancer.net: відгуки, як працювати новачкові

У часи тотального поширення інтернету поняття "робота за наймом" все більше відступає в минуле, і на передній план активно висувається віддалена робота, так званий фріланс. У мережі представлено досить велику кількість різноманітних проектів, де фрілансер може заробити, а замовник — отримати потрібний матеріал.

Біржа віддаленої it-роботи Weblancer. net — один з найстаріших ресурсів, що представляють цей напрям. Він створений у 2003 році і до цих пір користується популярністю.

Які можливості надає цей проект? В чому полягають його мінуси і плюси? Як новачкові приступити до роботи на цій біржі? Можливості, що надаються проектом

Ця фріланс біржа пропонує безліч видів послуг і, таким чином, кілька способів заробітку для професіоналів у різних сферах діяльності, які працюють віддалено.

Всього на цьому ресурсі представлено 13 тематичних категорій, складених за принципом професійної приналежності: адміністрування сайтів; айдентика і поліграфія; аудіо, відео і мультимедіа; веб-дизайн та інтерфейси; веб-програмування; інжиніринг та архітектура; менеджмент; програмування; просування сайтів (SEO); репетиторство; тексти та переклади; фотографія і графіка; економіка, фінанси і право.

У загальному і цілому, кількість пропонованої роботи можна розділити на дві великі категорії — робота для веб-майстрів і для фахівців в інших областях. Робота для веб-майстрів

Програмістів і різних веб-майстрів тут чекають можливості заробітку в таких сферах, як веб-дизайн, веб-програмування, адміністрування сайтів. Сюди входить, наприклад, створення і розвиток інтернет-магазинів або сайтів певного профілю, їх просування та розкрутка: наповнення змістом — текстовим, аудіальним і візуальним наповненням; здійснення в інтернеті рекламних кампаній і постійне відстеження позицій в пошукових системах, а також багато іншого.

Робота для фахівців в інших областях

"Веблансер" (weblancer. net) пропонує віддалену роботу фахівцям різних професій. У їх числі, наприклад, архітектори та інженери.

Категорія розбита на такі підрозділи, як архітектура, створення інтер'єру та екстер'єру, ландшафтний дизайн, креслення, машинобудування. Типові завдання з цієї тематики: спроектувати житловий будинок або якась будівля, прибудову, або створити схему автоматизації виробництва (для інженерів).

Знайдуть на сайті застосування своїм талантам і фахівці у сфері "Аудіо, відео і мультимедіа". Їх профіль — це анімація, монтаж аудіо і відео, озвучка. Типові завдання для таких фахівців: зняти певну відео, рекламний ролик, створити дизайн для "Инстаграма", зробити прев'ю для відео на Youtube або конвертувати файли.

Також на біржі затребувані майстра в області графіки та фотографії. Вони можуть знайти для себе завдання у підрозділах 3d-графіка, ілюстрації та малюнки, обробка фотографій або фотозйомка.

Ті, хто займається поліграфією і айдентикой, зможуть знайти тут роботу за поліграфічної верстці, зовнішньої реклами, дизайну продукції, створення логотипів і знаків. Типові завдання для них: переверстати макет буклету з одного формату в іншій, створити флаєр для шопінгу, розробити логотип для організації.

Тих, хто працює з текстами та переказами, тут чекають вакансії копірайтерів, рерайтерів, перекладачів з російської на різні мови і навпаки, редакторів та коректорів. Багато замовники шукають на ресурсі творчих людей, здатних створювати нейминги, слогани, писати вірші, сценарії та прозу.

У категорії "Управління" та менеджмент" знайдеться віддалена робота для фрілансерів з підбору персоналу, управління продажами і проектами. Тут часто потрібні консультанти, наприклад, для тих, хто займається таргетованої реклами в соцмережах.

В категорії "Репетиторство" затребувані професіонали, які можуть написати на замовлення лабораторні, курсові, бакалаврські та дипломні роботи, а також — вчителя як репетиторів з різних предметів.

До цільової групи розділу "Економіка, фінанси та право" належать юристи, правознавці, економісти і бухгалтери. Часто замовники шукають освічених людей, які допомогли б налагодити роботу бухобліку, підготувати декларацію, річний звіт, аналітичний звіт. Також потрібні послуги фінансистів, наприклад, для консультації з приводу міжнародних банківських переказів або складання інвестиційного договору. Особливості ресурсу

Основні особливості полягають у наявності платних послуг і тарифних планів на weblancer net. Відгуки виконавців, що несуть негативну оцінку, в основному стосуються саме цього моменту. Простіше кажучи, для того щоб працювати на цій біржі, потрібно платити помісячно. Але все-таки ціни тут досить низькі, і при дотриманні всіх правил є хороші шанси отримати віддалену роботу на постійній основі.

Детальніше про плюси і мінуси системи буде написано нижче. Переваги сервісу

Чим же хороша фріланс біржа Weblancer. net? Відгуки користувачів відзначають такі позитивні моменти:

1. Відточеність механізму.

Завдяки тому що цей ресурс в мережі вже досить давно, з 2003 р., у розробників було добре збалансувати систему в плані "виконавець-замовник" і зробити доступність сайту простою і швидкою: реєстрація, налаштування свого профілю і можна приступати до роботи. Надається можливість створити портфоліо, розміщувати відгуки та оцінки замовників, що впливає на регулярність пропозицій та цінову планку.

2. Гарантія якості та безпека облікового запису.

Арбітраж біржі гарантує обом сторонам (замовнику і виконавцю) обопільну вигоду від угод. Якщо сторони хочуть працювати в рамках "безпечної угоди", то вони укладають договір, за яким сума, що підлягає до оплати за роботу, блокується до повного виконання замовлення. Коли замовлення буде готовий — виконавець отримує гонорар за вирахуванням відсотків. Дана біржа має таку настройку, як прив'язка до ip-адресою (тобто ніякі шахраї не зможуть вивести ваші гроші).

3. Форум.

Для спілкування учасників існує форум. При виникненні проблем на початковому етапі можна звернутися за порадою до колег. А ще там можна виставити свої роботи на оцінку або знайти інформацію про тонкощі фріланса.

4. Платні послуги.

Крім негативного моменту введення платних тарифів, тут простежується й позитивний сенс. Він полягає в тому, що виконавець сам вибирає оптимальну схему витрат.

5. Заробіток на рефералах.

Деякі біржі пропонують на своїх сайтах партнерську програму. За залучення нових користувачів на ресурс покладається додатковий бонус — 25 % від доходу сервісу. Відрахування відбуваються автоматично.

6. Можливість спілкування з замовником безпосередньо.

На сайті можна без негативних наслідків безпосередньо контактувати із замовниками і фрілансерами. Тобто, можна знайти постійних роботодавців і брати завдання незалежно від системи.

7. Оновлення.

Сайт часто оновлюється і оптимізується, з'являються додаткові можливості у налаштуваннях: push-повідомлення, посилання на соцмережі в профілях і т. д. Мінуси сайту

Люди, які співпрацюють з проектом, відзначають такі негативні моменти:

1. Робота в цій системі коштує грошей. Самим очевидним мінусом біржі є те, що фрілансер повинен платити за право працювати. Багато негативних відгуків Weblancer. net отримує саме з-за цього правила.

На сайті необхідно або купувати заявки, або вибрати постійний тариф оплати. Припустимо, що ви копірайтер і до того ж захоплюєтеся seo просуванням сайтів. У цьому випадку ви можете заявити про себе в двох категоріях, але за це доведеться сплатити близько 8 доларів за місяць. Одноразова або нечаста підробіток виходить невигідною.

Однак необхідно відзначити, що виконавці можуть брати участь у конкурсах і подавати запити на вакансії абсолютно безкоштовно.

2. 5 % комісія від суми угоди.

Це ще одна умова, яке далеко не всім подобається. Виконавець повинен сплачувати комісію в наступних випадках: після отримання позитивного відгуку від замовника і після отримання безпечного платежу.

3. Висновок засобів.

Раніше в системі діяло обмеження для "безпечної угоди", за якою виведення і введення засобів здійснювався тільки на Webmoney. Але потім біржа додала послугу "безпечні платежі". Це дозволило крім Webmoney використовувати також сервіс "Яндекс.Гроші", і став можливим виведення коштів на картку "Приватбанку". Початок роботи, реєстрація та вибір діяльності

Для початку потрібно зареєструватися на сайті. Люди зазначають, що цей процес досить простий: необхідно натиснути відповідну кнопку і приступити до заповнення даних. Слід звернути увагу на те, що вводяться особисті дані повинні бути реальними, так як після змінити прізвище та ім'я можна, тільки зв'язавшись з адміністрацією сайту.

Далі потрібно зайти на вказану при реєстрації електронну пошту та підтвердити реєстрацію облікового запису.

Після цього можна починати працювати на weblancer. net. Як новачкові, адміністрація сайту дає можливість фрілансеру подати п'ять безкоштовних заявок. Для того щоб подати 50 безкоштовних заявок, необхідно додати портфоліо і завантажити фотографію — таким способом фрілансер викликає більше довіри у замовників.

Тепер можна приступати до вибору сфери діяльності. Тут дуже важливо звернути увагу на вибір тарифного плану. Після його активації можна брати будь-які замовлення. Виконавець вибирає для себе професійні категорії і оплачує відповідно до цього вибору свій тарифний план. Наприклад, ви займаєтеся перекладами текстів і графічним дизайном, значить, ви вибираєте саме ці розділи, і оплата буде складатися тільки з обраних вами областей діяльності. Знаходження замовлення

Щоб знайти замовлення, необхідно натиснути на кнопку "робота", вміщену у верхньому меню сайту. Відкриється віконце, в якому потрібно вибрати певну сферу діяльності, наприклад, копірайтинг або просування сайтів, а потім шукати відповідне замовлення. Етапи роботи

Сам процес роботи розбитий на кілька етапів:

1. Читання технічного завдання. Перший етап дуже важливий. Замовники в основному дуже вимогливі, тому потрібно чітко розуміти, що вам необхідно зробити. Якщо до замовлення не додається ТЗ і ви не впевнені в своїх силах, то, можливо, краще утриматися від операції.

2. Подача заявки. Можна залишити попередню або остаточну заявку. У попереднього запису виконавець може просто залишити який-небудь коментар, а в остаточній він вже точно відгукується на пропозицію і приймає всі умови виконання.

3. Виконання завдання і відправлення замовнику. На цьому етапі фрілансер безпосередньо виконує свою роботу. Якщо по ходу справи виникають питання, необхідно прояснити їх з замовником, так як терміни виконання завжди обмежуються. Виконане завдання відправляється замовнику в заздалегідь обумовленому форматі.

4. Залишення відзиву на weblancer. net. Якщо робота подобається замовнику, він приймає її. Після чого виконавець залишає відгук про цю роботу, а замовник — відгук про виконавця. Якщо ж робота не цілком задовольняє вимогам замовника — він робить поправки та надсилає її на доопрацювання.

Підсумовуючи, можна зазначити, що цей проект непогано себе зарекомендував. Абсолютно точно, що це чесна організація, що надає фрілансерам можливість заробити. Але перш, ніж приступити до реєстрації на цьому ресурсі, бажано вивчити його особливості, його сильні і слабкі сторони, щоб бути впевненим у правильності свого вибору.

Сухорская Катерина


banner14

Категория: Интернет

Фріланс-біржа Weblancer.net: відгуки, як працювати новачкові


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.