Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Що таке CPC: опис, застосування і правила розрахунку


Опубликованно 20.12.2018 07:22

Що таке CPC: опис, застосування і правила розрахунку

Для визначення вартості розміщення рекламного оголошення в Інтернеті існують 3 моделі: ціна за клік (CPC), вартість за тисячу (CPM) і вартість придбання (CPA). У цій статті докладно розглянуто, що таке CPC і в чому полягає особливість даної моделі. Однак власники сайтів та рекламодавці повинні знати і використовувати всі три форми залежно від ситуації. Що таке CPC, CPA і CPM, в чому їх відмінності

CPM, CPC та CPA – це три основних способи, якими цифрові медіакомпанії стягують з рекламодавців оплату за розміщення реклами в інтернеті.

Прийнято вважати, що CPC і CPM домінують у рекламних моделях. CPC, зокрема, є провідною формою для великих інтернет-гравців. CPM часто краще для інших сайтів, особливо орієнтованих на контент. CPM (Cost Per Mille) – вартість за тисячу показів.

Латинське слово mille означає «тисяча». Отже, CPM – це вартість однієї тисячі показів оголошення, коли воно успішно завантажується на поточній веб-сторінці або в додатку. Ця форма ціноутворення найбільш часто зустрічається відносно оголошень, які припускають велику кількість показів, що зазвичай підходить в тих ситуаціях, коли мова йде про банерах та рекламних оголошеннях.

Багато платформи, надають майданчики для розміщення реклами, воліють модель CPM, тому що в цьому випадку вони не ризикують втратою прибутку у випадку неефективної реклами і отримують оплату за кожен відгук. Для великих і найбільш відомих платформ це стандарт ціноутворення, а з точки зору загальної вартості, CPM майже завжди виявляється більш вигідною моделлю. CPA (Cost Per Action) – вартість за дію (або вартість придбання)

У випадку з моделлю CPA рекламодавці платять лише тоді, коли відбувається конверсія. Це означає, що маркетолог, що бажає розмістити рекламу в інтернеті, повинен створити якусь мету, яку він інтерпретує як конверсію, перш ніж починати рекламну кампанію на основі цієї моделі. Ця мета може полягати в реєстрації, купівлі або навіть відвідуванні бажаного розділу веб-сайту. Всякий раз, коли користувач виконує одну з цих дій, рекламодавець сплачує узгоджену ставку. Очевидно, що ця модель в пріоритеті у більшості рекламодавців, але вона не дуже популярна серед розповсюджувачів реклами. CPC (Cost Per Click) – вартість за клік (також відомий як PPC – Pay Per Click)

CPC – це вартість за клік і показник продуктивності. Це означає, що реклама оплачується тільки тоді, коли користувач натискає на оголошення, незалежно від того, скільки буде вироблено показів до того, як буде зроблений клік.

Що таке CPC (Cost Per Click), як він працює

CPC – це термін, що зв'язує рекламодавця, розповсюджувача контенту і сторонніх посередників. Такий спосіб оплати популярний серед текстових оголошень, які з'являються в пошукових системах. Тут слід більш детально розповісти про це поняття і про те, що це таке CPC в рекламі.

Як можна здогадатися, дана структура ціноутворення набагато більш сприятлива для маркетологів, але може бути трудноосуществимой. Так трапляється, якщо неможливо домовитися з платформами, що поширюють рекламу, особливо з рекламними мережами, які сьогодні готові працювати тільки з моделлю CPM навіть при низькій вартості за тисячу показів. Розповсюджувачі реклами не люблять модель з ціною за клік, тому що складно планувати попит на рекламований товар і кількість переходів по оголошенню, яке вони ніколи не бачили або не тестували раніше. У двох кампаніях з однаковою ціною за клік можуть знадобитися зовсім різні рівні показів в повному обсязі, і ця невизначеність дорого коштує. Тільки вичерпавши здатність продавати рекламу з моделлю CPM, власники сайтів будуть пропонувати розміщувати в них оголошення на підставі CPC. Це дає розуміння того, що таке CPC в контекстній рекламі.

Однак для невеликих платформ, які не мають великого попиту, продаж рекламних площ на основі ціни за клік часто є єдиним варіантом, який у них є. Але не варто дозволяти преміум-платформ для розміщення реклами вводити в оману, оскільки кампанії на основі моделі CPC – це величезний багатомільярдний ринок, і існує багато людей, які заробляють на основі кліків. CPC має дуже низький ризик при покупці реклами в засобах масової інформації. Маркетологи хочуть платити гроші за продуктивність, тому вони мають певну ступінь впевненості у поверненні своїх інвестицій. Як розраховується CPC

Тепер, коли стало зрозуміло, що таке CPC (cost per click), слід сказати кілька слів про те, з чого складається вартість реклами на основі даної моделі. Ціна за клік розраховується шляхом ділення розрахункової прибутку на загальну кількість отриманих натискань.

Розрахунок CPC:

CPC = розрахункова прибуток / кількість кліків

Що можна контролювати

При розміщенні CPC кампанії потрібно стежити за такими моментами: Максимальна ціна за клік, яку рекламодавець готовий заплатити, щоб отримати відвідувача на своєму сайті. Коли і де з'явиться оголошення. У якому форматі буде відображатися оголошення (текст, банер, відео, список покупок і т. д.) та його зміст. На яку сторінку сайту рекламодавця будуть перенаправлятися люди (цільова сторінка). Вартість ваших продуктів або послуг на веб-сайті (передбачувана вартість залежить від якості та/або обслуговування). Як працює і взаємодіє сайт з відвідувачами (як конвертується веб-сайт). Що неможливо контролювати

При розміщенні CPC кампанії не вийде впливати на такі параметри: Максимальні витрати за клік. Рекламний контент конкурсу. Ціна конкурсу на аналогічні товари чи послуги. Коефіцієнт конверсії сайту учасника. Кількість показів вашого оголошення для певних пошуків чи тим (відображення або трафік ключових слів).

Як отримати максимум від моделі CPC

Незважаючи на те, що CPC може бути легко вбудовується, у процесі можуть траплятися проблеми, якщо не знати основних принципів. Вивчивши наступні корисні поради про те, що таке CPC, і як отримати максимальну вигоду при розміщенні реклами на основі цієї моделі, можна запустити ефективну кампанію, яка приверне нових відвідувачів на сайт рекламодавця. Створити мета кампанії.

Багато компаній і маркетингові команди вибирають рекламу з оплатою за клік, не маючи чіткого уявлення про свої цілі та очікування. Це може призвести до втрати часу, грошей і серйозних розчарувань. Щоб цього уникнути, необхідно переконатися, що маркетолог може відповісти на кожен з наступних питань до початку рекламної кампанії. На кого спрямована кампанія? Який результат необхідно отримати? Як дізнатися, що рекламна кампанія успішна?

Відповіді на ці питання дозволять не «спалити» бюджет даремно. Створити просту у використанні структуру кампанії.

Два слова, які слід мати на увазі при створенні кампанії: відповідний і простий. Забезпечення інтуїтивної та керованої структури кампанії дасть можливість підвищити її ефективність і дозволить рекламодавцеві краще визначити позитивні результати або їх відсутність.

Відключити налаштування за замовчуванням.

Завдяки різним встановленим параметрам організація рекламної кампанії може здатися легким триетапним процесом: створити оголошення, вибрати мету і встановити бюджет. Однак це може призвести до того, що рекламна кампанія не буде ефективною і для того, щоб отримати максимальну віддачу від витрачених коштів, потрібно певна налаштування. Більш глибоке розуміння цільової аудиторії, отримане через оцінку персоналізації покупця і аналітику веб-сайту, може допомогти маркетологу в навігації по цим параметрам.

Розуміння факторів успіху.

Незалежно від того, наскільки великим є бізнес, якщо рекламодавець збирається включити рекламу на підставі моделі CPC в свою маркетингову стратегію, він повинен розуміти, які фактори впливають на успіх кампанії. Це допоможе встановити відповідні цілі та очікування, а також внести корективи, які дійсно приведуть до успіху. Автор: Євгенія 7 Грудня, 2018


banner14

Категория: Интернет

Що таке CPC: опис, застосування і правила розрахунку


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.